Έτοιμη η πρώτη σοδειά φαρμακευτικής κάνναβης στη Βικτώρια (Αυστραλία)

Μοιραστείτε το Άρθρο

450 παιδιά με επιληψία θα επωφεληθούν αρχικά από τη θεραπεία.

Τα πρώτα 1.500 φυτά κάνναβης για ιατρική χρήση αναμένεται να συλλεχθούν και να επεξεργαστούν από τους ειδικούς του Υπουργείου Υγείας της Βικτώριας για την προετοιμασία φαρμακευτικών σκευασμάτων που θα διατεθούν σε δικαιούχους ασθενείς το 2017.

Στη σχετική ανακοίνωση προέβη η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Jaala Pulford, καλωσορίζοντας εκ μέρους του Υπουργείου την επικείμενη ανάπτυξη προϊόντων που θα προσφέρουν σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής 450 παιδιών που πάσχουν από επιληψία.

Πρόκειται για μια πιλοτική μονάδα καλλιέργειας χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών που τέθηκε σε λειτουργία από την κυβέρνηση Andrews, ακολουθώντας την αλλαγή της νομοθεσίας.

Η δοκιμή ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο σε ερευνητικό κέντρο μυστικής τοποθεσίας, με τον χώρο να βρίσκεται προστατευμένο με αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ενώ το κόστος του εγχειρήματος ανέρχεται σε $28,5 εκατομμύρια.

Παράλληλα, το Γραφείο Φαρμακευτικής Κάνναβης -που δημιουργήθηκε πρόσφατα- πρόκειται να αξιολογήσει την πρόσβαση περισσότερων ασθενών στα σκευάσματα προς το τέλος του τρέχοντος έτους και κατά τη διάρκεια του 2018.

Την κίνηση έσπευσε να επικροτήσει η βουλευτής του Sex Party Fiona Patten, κάνοντας λόγο για πολλαπλά οφέλη όχι μόνο για τους ασθενείς, αλλά ακόμη και για την οικονομία της Πολιτείας.

«Εδώ και δεκαετίες, έρευνες σε διεθνή κλίμακα αποδεικνύουν ότι η φαρμακευτική κάνναβη μπορεί να βοηθήσει καρκινοπαθείς, άτομα που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, Πάρκινσον και AIDS»

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος για την κυβέρνηση να μην κάνει το φάρμακο διαθέσιμο τώρα για την ανακούφιση του πόνου σε άτομα μεγάλου εύρους [ασθενειών]. Όχι μόνο αυτό θα αποτελέσει έξυπνη κίνηση στον τομέα της υγείας, αλλά μάλιστα θα μπορούσε να ωφελήσει ιδιαίτερα τους αγρότες της Βικτώριας και τη γενικότερη οικονομία» δήλωσε η κ. Patten.

Πράγματι, η νομιμοποίηση της καλλιέργειας κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς στην Πολιτεία, ήδη έχει προκαλέσει το επενδυτικό ενδιαφέρον κολοσσών της διεθνούς φαρμακοβιομηχανίας, καθώς και επιστημονικών και ερευνητικών κέντρων.

Η βιομηχανία ιατρικής κάνναβης εκτιμάται ότι έχει κύκλο εργασιών 150 δις δολαρίων με αισιόδοξες προοπτικές για ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας, ενώ μάλιστα οι γεωλογικές συνθήκες της Βικτώριας θεωρούνται ιδανικές, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς η κάνναβη μπορεί να ευδοκιμήσει σε περιοχές όπου καλλιεργούνται αμπέλια.

Υπενθυμίζεται, ότι η χρήση φαρμακευτικής κάνναβης έχει βρεθεί να έχει ευεργετική επίδραση σε ασθενείς που πάσχουν από επιληψία, άνοια και καρκίνο, μεταξύ άλλων, ενώ τα σκευάσματα διατίθενται σε διάφορες μορφές, όπως έλαια, αλοιφές ή κάψουλες.

Πηγή: neoskosmos.com

Επιμέλεια άρθρου: www.Pieria.tv (με εικόνες από το ελεύθερο διαδίκτυο)

 


Μοιραστείτε το Άρθρο