«ΑΓΚΑΛΙΑ…ΖΩ» Το κυλικείο του Κοι.ΣΠ.Ε στον χώρο του παλιού νοσοκομείου 12 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Τα εγκαίνια του κυλικείου του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης Τομέα Ψυχικής Υγείας Πιερίας, Κοι.ΣΠ.Ε  που λειτουργεί μέσα στον χώρο του παλαιού νοσοκομείου πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά, καθώς ήταν ένα αίτημα που εκκρεμούσε από το 2011.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Πιερίας Μ. Σκούφα και Σ. Καστόρης, εκπρόσωπος του βουλευτή Χ. Τζαμακλή, η διευθύντρια του ΕΚΑΒ κ. Χαρίτση, η διευθύντρια του ΔΙΕΚ κα Μπαλαούρα, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ανέστης Μυστρίδης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του Κοι.ΣΠ.Ε με τον πρόεδρο και Διοικητικό Διευθυντή του Ψυχιατρικού Τομέα κ. Στέφανο Μπαστρογιάννη, οι πρώην διευθυντές, ιατροί κ.κ. Μπερεδήμας και Ιωάννου, εργαζόμενοι του ψυχιατρικού τομέα, και του νοσοκομείου γενικότερα. Τον αγιασμό τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος, πατήρ Δημήτριος Παναηλίδης ο οποίος εξέφρασε τις ευχές του για την καλή λειτουργία του «ησυχαστηρίου» όπως είπε όπου ο καθένας μπορεί να απολαύσει τον καφέ του σε έναν όμορφο χώρο.

Ο πρόεδρος του Κοι.ΣΠ.Ε

Στην ομιλία του ο κ. Μπαστρογιάννης αναφέρθηκε στο ιστορικό λειτουργίας του Κοινωνικού Συνεταιρισμού, και στη λειτουργία του κυλικείου, που ήταν μια ιδέα που γεννήθηκε όπως είπε πριν από αρκετά χρόνια το 2010 όταν έγινε η αίτηση γα να παραχωρηθεί ο χώρος. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ ευχαρίστησε τον Διοικητή του Νοσοκομείου  κ Μυστρίδη για την συνεργασία,  καθώς όπως είπε κατάλαβε τι είναι ο Κοι.ΣΠ.Ε  τι ρόλο παίζει και τι  έργο παράγεται. Για να ανακαινιστεί ο χώρος ο οποίος στήθηκε από την αρχή,  δόθηκε χρηματοδότηση από το υπουργείο Υγείας με απόφαση του υπουργού κ. Ξανθού , με στόχο να απασχοληθούν άτομα ευάλωτα και κοινωνικά αποκλεισμένα,  συνεπικουρούμενα από τους κοινωνικούς λειτουργούς οι οποίοι  είναι και οι εκπαιδευτές τους.

Στο κυλικείο που έχει όνομα «Αγκαλιά…ΖΩ» εργάζονται πλέον τέσσερα άτομα και εξυπηρετούν κόσμο τόσο μέσα από τις δομές που υπάρχουν και στεγάζονται στο παλιό νοσοκομείο, όσο και τους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής. Στους επόμενους στόχους είναι και η δημιουργία κέτερινγκ αξιοποιώντας τις εγκαταστάσεις των μαγειρείων.

Ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Μυστρίδης

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Μυστρίδης στον χαιρετισμό του σημείωσε ότι ο συγκεκριμένος χώρος συμβολίζει πολλά πράγματα, και δεν αποτελεί απλά ένα κυλικείο. Είναι ένας χώρος που θα φέρει όλα αυτά τα αποτελέσματα  τα οποία αγωνιούσαμε να δούμε με την αποασυλοποίηση, με τις δράσεις του ΚοιΣΠ.Ε, ανέφερε. «Δεν νοείται προσαρμογή στο πλαίσιο της αποασυλοποιήσης και της ενσωμάτωσης στο κοινωνικό ιστό αν δεν δίνεται η ευκαιρία στους συμπολίτες μας μπουν στην αγορά εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως στα  12 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας του ΚοιΣΠ.Ε Κατερίνης, είδαμε έμπρακτα τα αποτελέσματα, όταν αναλάβαμε τη Διοίκηση του νοσοκομείου, τι μπορεί να πετύχει αυτό ο θεσμός. Όλη τη δουλειά την έκανε το ΚοιΣΠ.Ε  εμείς δώσαμε ότι μπορούσαμε ως διοίκηση, τα όπλα, για να μπορέσουν να δημιουργήσουν αυτόν τον όμορφο χώρο, κατέληξε ο κ. Μυστρίδης.

Χαιρετισμοί

Στους χαιρετισμούς τους οι βουλευτές Πιερίας επεσήμαναν μεταξύ άλλων ότι είναι εξαιρετικά σημαντική η κοινωνικοοικονομική ένταξη που προκύπτει μέσα από τον Κοι.ΣΠ.Ε. Ο κ. Μπερεδήμας εξέφρασε  την ευχή να προχωρήσει το έργο και να γίνουν και άλλες τέτοιου είδους δομές στην Πιερία.

 

 O Διοικητής

Ανέστης Μυστρίδης


Μοιραστείτε το Άρθρο