ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ;

Μοιραστείτε το Άρθρο

 Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 15.02.2017)

Είναι ενδιαφέρον να γνωρίζουμε εάν η Αντιπεριφέρεια Πιερίας προτίθεται να εντατικοποιήσει τους ελέγχους για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου στον Νομό μας.

 

Οι βλαβερές ουσίες του τσιγάρου που εκχέονται σε κλειστό περιβάλλον δεν διασφαλίζει την προστασία των μη καπνιστών που βρίσκονται σε χώρο τέτοιον, που ενώ δια νόμου απαγορεύεται το κάπνισμα, ο Έλληνας –ως συνήθως- παρανομεί καπνίζοντας με τις «ευλογίες» των καταστηματαρχών!

Ο Νόμος 3868/2010 που τροποποίησε τον Νόμο 3730/2008, ορίζει ρητά, ότι: «Από 01-09-2010 απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα και η κατανάλωση προϊόντων καπνού στους ακόλουθους χώρους. Σε όλους τους Δημόσιους και Ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους που χρησιμοποιούνται για παροχή εργασίας και σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σε όσους καπνίζουν ή καταναλώνουν προϊόντα καπνού επιβάλλεται πρόστιμο το ύψος του οποίου κυμαίνεται από 50 έως 500 ευρώ. Σε κάθε υπεύθυνο διαχείρισης και λειτουργίας των χώρων αυτών που ανέχεται την παραβίαση της απαγόρευσης επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 10.000 ευρώ».

Το ζητούμενο όμως είναι, γιατί οι εκάστοτε αρμόδιοι των υπηρεσιών κλείνουν τά μάτια σε μια τέτοια απαγόρευση και δεν εφαρμόζουν τους απαραίτητους ελέγχους που ορίζει ο Νόμος; Πώς όμως να εφαρμόσουν τέτοιον Νόμο εφόσον και οι ίδιοι παρανομούν ώς προς την εφαρμογή του;

Σχετικό ρεπορτάζ με καπνιστές σε δημόσιους χώρους δημοσιεύσαμε αποκλειστικά στην διαδικτυακή www.Pieria.tv αποκαλύπτοντας και πρόσωπα καπνιστών στο Δημαρχείο Κατερίνης καθώς και στον συνεδριακό χώρο του Νομαρχιακού κτηρίου της πόλης με τον ίδιο τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να καπνίζει προσπαθώντας να το κρύψει όταν αντιλήφθηκε την κάμερά μας.

Θέλει λοιπόν «τσαγανό» για να εφαρμόσεις τον αντικαπνιστικό Νόμο, κάτι που αποδεικνύει πως διαθέτει η Αντιπεριφέρεια Χανίων με την ανακοίνωσή της ότι «προτίθεται να εντατικοποιήσει τους ελέγχους για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου».

Άντε και στα δικά μας… κυρία Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.

Το παρακάτω βίντεο μας, κάνει την αρχή, δώστε τουλάχιστον εσείς το τέλος…!

www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο