ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ Η ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ;

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

Ρεπορτάζ Γιώργος Οικονομίδης

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (11 Απριλίου 2019)

 

Αλήθεια, «η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα»; Με λίγα λόγια, η κολόνα πρώτη στήθηκε και μετά το πεζοδρόμιο ή πρώτα το πεζοδρόμιο και μετά η κολόνα; Όπως και να έχει όμως το ζήτημα, οι υπεύθυνοι δεν απαλλάσσονται.

Μια τσιμεντένια κολόνα «καρφώθηκε» ακριβώς στο μέσο τού στενού πεζόδρομου στην οδό Ιωαννίνων τής περιοχής Αστικά Κατερίνης, με συνέπεια ο πεζός μόνο πλαγίως να μπορεί να περάσει ή να κατέβει στο οδόστρωμα με κίνδυνο να τον «κόψει» κάποιο όχημα.

Αυτό το… «αποκλειστικό φαινόμενο» τού Δήμου Κατερίνης, δεν είναι το μοναδικό!

Δεκάδες παρόμοιες περιπτώσεις έχουμε σε όλη την πόλη με υπαρκτά και ανύπαρκτα πεζοδρόμια, με τά πρώτα να κείτονται διάφορες κολόνες και κολονάκια στην μέση τους, και με τα δεύτερα (τα… ανύπαρκτα) να αναγκάζεται ο πεζός να περπατάει στον δρόμο ανάμεσα στα διερχόμενα οχήματα.

Στην προκειμένη περίπτωση τής οδού Ιωαννίνων, ποιος είναι τελικά ο ιθύνων νους που «φύτεψε» αυτή την κολόνα στην μέση τού πεζόδρομου; Το έκανε παράνομα ή με άδεια τού Δήμου; Εάν με άδεια, ποιος είναι ο έξυπνος που έδωσε τέτοια άδεια να θέτει σε κίνδυνο την σωματική ασφάλεια των πεζών; Εάν προϋπήρχε η κολόνα τού πεζοδρομίου, πώς έκανε ο Δήμος Κατερίνης τέτοιο πεζοδρόμιο δίχως να απομακρύνει την κολόνα ή να βρούνε οι μηχανικοί του τρόπο να την παρακάμψουν;

Είναι αλήθεια ότι στον Δήμο μας πολλά ευτράπελα και κακοτεχνίες μπορούμε να καταγράφουμε καθημερινά. Το αυτί όμως των υπευθύνων δεν ιδρώνει, καθώς φαίνεται, παρά μόνον εν όψει των επερχομένων αυτοδιοικητικών εκλογών «ρίχνουν στάχτη» στα μάτια των ψηφοφόρων με έναν «οργασμό» εργασιών και έργων, όπου κάτι είναι και αυτό, πρός όφελος των δημοτών, με συνέπεια να μονολογούν οι δημότες ότι θέλουν κάθε χρόνο να… γίνονται εκλογές. Μόνο τότε δηλαδή θα βλέπουμε να γίνονται έργα σε Δήμους και Αντιπεριφέρεια!!!

Οδός Ιωαννίνων, Αστικά Κατερίνης. Η τσιμεντένια κολόνα στέκει εκεί στο μέσο τού πεζοδρομίου για να αναρωτιούνται οι δημότες εάν «ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ Η ΓΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ»!!!

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο