«Αηδιάζει» ο Πέλεκας! Σκουπιδότοποι Στην Κατερίνη Αμαυρώνουν Την Εικόνα Του Δήμου.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (12-05-2022).

Παρά τις οχλήσεις του Συλλόγου «Πρωτοβουλία για τον Πελέκα» αλλά και πολιτών στον Δήμο Κατερίνης για την συσσώρευση σκουπιδιών κατά μήκος του ποταμού Πέλεκα στο ύψος του καταυλισμού των Ρομά, η εικόνα που επικρατεί έως και σήμερα δεν κολακεύει καθόλου τον Δήμο Κατερίνης και κατ’ επέκτασιν τον αντιδήμαρχο καθαριότητας.

Βρομάει ο τόπος από τά σκουπίδια που πετούν κάποιοι ασυνείδητοι και τίθεται θέμα υγειονομικού κινδύνου. Με δελτίο τύπου ο σύλλογος «Πρωτοβουλία για τον Πελέκα» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου δημοσιεύοντας και φωτογραφικό υλικό για του λόγου το ασφαλές των καταγγελιών τους.

Ακολουθεί:

Μετά από ενημέρωση του Συλλόγου από κατοίκους και επαγγελματίες της Περιοχής του «Πέλεκα» βρεθήκαμε σ ’αυτό το χώρο, στο ύψος του καταυλισμού των Ρομά και διαπιστώσαμε την συσσώρευση σκουπιδιών καθώς και αποδείξεις καύσεις μέρους αυτών. Μία συνήθης εικόνα των τελευταίων ετών στην ευρύτερη περιοχή του Πέλεκα που εγκυμονεί κινδύνους για το περιβάλλον και υποβαθμίζει την περιοχή του. Πάντοτε μετά από παραινέσεις των κατοίκων της περιοχής και του συλλόγου πραγματοποιούνται παρεμβάσεις από τον Δήμο χωρίς όμως να επαρκούν και να λύνουν ολιστικά το θέμα «Πέλεκας».

Σε συνέχεια των 14 χρόνων αγώνα του Συλλόγου μας για την αναβάθμιση της περιοχής και του ποταμού Πέλεκα.

Απαιτούμαι:

    1. Το καθορισμό της παρόχθιας περιοχής.
    2. Την κατασκευή όλων των απαιτούμενων αντιπλημμυρικών έργων του ποταμού για την προστασία του Δήμου μας.
    3. Την αποκατάσταση των Δημοτικών υποδομών πέριξ της κοίτης του ποταμού.
    4. Την επίλυση του προβλήματος που δημιουργήθηκε από την κατασκευή του τμήματος της περιφερειακής οδού στην πρόσβαση των αγροτών στους αγρούς τους.

Όλα αυτά τα χρόνια στόχος και όνειρο των αγώνων μας ήταν και είναι να γίνει το ποτάμι μας ο Πέλεκας, η καρδιά της Πόλης μας, της Κατερίνης μας.

 

Το Δ.Σ του Συλλόγου «Πρωτοβουλία για τον Πελέκα»

Μάιος 2022

 

©www.Pieria.tv – 2022


Μοιραστείτε το Άρθρο