ΑΘΛΗΤΕΣ: «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ» – ΟΔΗΓΟΙ: ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(13-10-2019)

 

Ο αγώνας δρόμου με τίτλο «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ», με αφετηρία το Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας και τερματισμό την Πλατεία Ελευθερίας τής πόλης, έλαβε χώρα σήμερα Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 11 π.μ.

Η διαδικτυακή Pieria.tv αρχής γενομένης από την αφετηρία στο Πλατανόδασος θα κάλυπτε την διαδρομή διαδικτυακά. Το πρόβλημα όμως δεν άργησε να φανεί! Η αστυνομία έκλεισε τον δρόμο εφόσον έτρεχαν οι αθλητές, και δεκάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν μη μπορώντας να συνεχίσουν την διαδρομή τους. Μεταξύ αυτών και εγώ.

Βιαστικά, μετά τά εναέρια πλάνα που πήρα από το Πλατανόδασος, διέσχισα μαζί με άλλους οδηγούς το χωριό Νεοκαισάρεια με την ελπίδα πώς από την έξοδο θα προλαβαίναμε να συνεχίσουμε μπροστά από τους αθλητές. Μάταια όμως, και την έξοδο από το χωριό προς τον κεντρικό δρόμο για Σβορώνο Κατερίνης την απέκλεισε η αστυνομία με συνέπεια να περιμένουμε πότε θα περάσουν όλοι οι αθλητές και να τους ακολουθήσουμε σημειωτόν από πίσω, με την μέγιστη ταλαιπωρία των οδηγών που δεν μπορούσαμε τά οχήματα να τά τρέξουμε πάνω από 5 χιλ. την ώρα!

Επόμενο ήταν πως τουλάχιστον 2 ώρες θα χρειαζόμασταν να βρεθούμε προς το κέντρο τής πόλης εφόσον οι μισοί αθλητές σαν «κουρασμένα παλικάρια» βάδιζαν και δεν έτρεχαν και αναγκαζόμασταν να κάνουμε υπομονή, αντί να δώσει η τροχαία τουλάχιστον το ένα ρεύμα τού δρόμου στους οδηγούς ενάντια στους βαδίζοντες αθλητές. Αυτό είναι το παράπονο των οδηγών που μεταφέρω στο ρεπορτάζ.

Για να μπορέσω να προλάβω τον τερματισμό αναγκάστηκα πρίν τον Σβορώνο -και εφόσον ρώτησα εάν μπορώ να παρακάμψω και να βρεθώ στην Κατερίνη και μου έδειξαν κάποιον χωματόδρομο, να ακολουθήσω τον χωματόδρομο εκείνον, ή μάλλον τον κατσικόδρομο όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια! Το κακό είναι ότι και άλλα οχήματα ακολούθησαν όπως και οχήματα από άλλα μέρη τής Ελλάδος που ήρθαν να παρακολουθήσουν ή να συμμετάσχουν στον αγώνα.

Από χωματόδρομο σε χωματόδρομο βρεθήκαμε στον κατεστραμμένο από τις πλημμύρες ποταμό Πέλεκα που ο Δήμος και η Αντιπεριφέρεια τον εγκατέλειψαν στην μοίρα του, όπου ήταν αδύνατον να περάσουμε. Επιστρέψαμε όλοι οι οδηγοί ακολουθώντας άλλα στενά. Δίχως αποτέλεσμα πήρε ο καθένας τον δικό του δρόμο και χαθήκαμε.

Βρέθηκα από την άλλη μεριά τής Κατερίνης και πολύ πιο έξω από αυτήν, σε κάποιο χωριό, την Νέα Έφεσο, που θα έπρεπε και πάλι να επιστρέψω άλλον τόσο δρόμο προς την Κατερίνη. Και όλο αυτό διότι κάθε έτος δεν προβλέπει η Τροχαία Κατερίνης να κρατήσει έστω και μια λωρίδα του δρόμου ή κάποια εναλλακτική για να μπορούν οι οδηγοί αντί να εγκλωβίζονται ώρες σε ένα σημείο, να συνεχίσουν με ασφάλεια τον δρόμο τους παράλληλα με τους αθλητές.

Επόμενο είναι ότι θα αρκεστούμε μόνο στα πλάνα τής αφετηρίας εφόσον για τον τερματισμό μετά από τόση ταλαιπωρία, δεν υπήρχε περίπτωση κάλυψης, ούτε φυσικά και η όρεξη.

************************

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…!

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο