ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΑ ΑΛΩΝΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ – ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(14/12/2017)

 

Στην πράξη τής αιμοδοσίας προέβη ο Σύλλογος αιμοδοτών Αλωνίων Πιερίας με την επωνυμία «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», σήμερα ημέρα Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου.

Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας από το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης επισκέφθηκε το χωριό για την καθορισμένη αιμοδοσία, από τις 8:30 το πρωΐ έως και τις 1:30 το μεσημέρι.

Η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών του χωριού, παρά την καθημερινή ημέρα και τις αγροτικές και άλλες ενασχολήσεις τους, ήταν ικανοποιητική και 24 στο σύνολο φιάλες αίματος παραδόθηκαν στην Τράπεζα Αίματος.

Οι εθελοντές αιμοδότες αυξάνονται πανελλαδικά σύμφωνα με τά στατιστικά τού Υπουργείου, ενώ αιμοδότης μπορεί να γίνει κάθε υγιής άνθρωπος ηλικίας από 18 έως και 62 ετών.

Η αιμοληψία διαρκεί από 5 έως 10 λεπτά τής ώρας και είναι ασφαλής ενώ η ποσότητα ολικού αίματος πού λαμβάνεται είναι 450ml ± 45 σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ποσότητα αυτή λαμβάνεται ώστε να μπορούν να παραχθούν τα παράγωγα αίματος όπως είναι τα αιμοπετάλια, τα συμπυκνωμένα ερυθρά και το πλάσμα.

Οι εθελοντές αιμοδότες των Αλωνίων Πιερίας συμπλήρωναν την σχετική αίτηση και στην συνέχεια εξεταζόντουσαν από την υπεύθυνη προϊσταμένη τής Μονάδας για την καταλληλότητα ή μη του εθελοντή. Στην συνέχεια οι κατάλληλοι έπαιρναν την θέση τους για να δώσουν αίμα.

Ο πρόεδρος τού Συλλόγου «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» μίλησε στην κάμερά μας για την ύπαρξη τού Συλλόγου και την δράση τους.

Στην κάμερα μας μίλησαν και εθελοντές αιμοδότες για την χαρά και την ικανοποίηση που νοιώθουν όταν μπορούν και προσφέρουν το αίμα τους για κάθε συνάνθρωπο μας που το έχει ανάγκη.

 

©www.Pieria.tv – 2017

 

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2017
Μοιραστείτε το Άρθρο