Αιχμηρή Δήλωση Β.ΝΟΥΛΕΖΑ: «Βουλευτές και Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας συναίνεσαν σιωπηρά στα διόδια Αιγινίου»

Μοιραστείτε το Άρθρο

Παρέδωσαν για 30 χρόνια την Πιερία στην Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.

Αδιανόητο, υπερβολικό, παράλογο να πληρώνουμε διπλά διόδια μία στο Αιγίνιο 2,20 ευρώ (κατασκευή με πολεοδομική παράβαση) και δεύτερη φορά στα Μάλγαρα 1.20 ευρώ, συνολικά 3.40 για να φθάσουμε στην Θεσσαλονίκη, που απέχει 67χλμ.!

Γράφει ο: Βασίλης Νουλέζας, Δικηγόρος.

Η Αντιπεριφέρεια Πιερίας (βλ Σοφία Μαυρίδου), προκάτοχοι της και οι βουλευτές και της προηγούμενης τετραετίας (συμπεριλαμβανομένης της Βουλεύτριας κ.Μπέττυς Σκούφα) ΔΕΝ διαμαρτυρήθηκαν πέραν κάποιων περιστασιακών κροκοδείλιων δακρύων για επικοινωνιακές ανάγκες και ψηφοθηρική τακτική.

Όσοι εναντιώθηκαν είτε λοιδορήθηκαν είτε καταδιώχθηκαν δικαστικά, η δε Αστυνομική Δ/νση Πιερίας -θυμούμαι- έδρασε ώς Σεκιούριτι, δείχνοντας υπερβολικό ζήλο και φτιάχνοντας δικογραφίες για δήθεν αυθαίρετη κατάληψη οδοστρώματος, κατηγορίες που κατέρρευσαν στο ακροατήριο.

Οφείλουμε εμείς οι απλοί θιγόμενοι και βαριά φορολογούμενοι πολίτες, απαγκιστρωμένοι από κομματικούς μηχανισμούς (θεωρώ αδιανόητο να υπάρχουν ακόμη μετά την 40νταετή λεηλασία της χρεοκοπημένης χώρας μας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και να θέλουν να αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας!) που καλούμαστε να πληρώνουμε ένα πρόσθετο χαράτσι, να το αντιληφθούμε αυτό και να αντιδράσουμε δυναμικά, να αγωνιστούμε ώστε γρήγορα να “γκρεμιστούν” τα διόδια, που αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη τού τόπου μας.

Φώτο αρχείου

Η Πιερία βγήκε χαμένη εξαιτίας της κοινοβουλευτικής ανυπαρξίας και ανυποληψίας της, ορισμένοι δε Δήμαρχοι της, διατηρούν στενές σχέσεις συνεργασίας με την παραχωρησιούχο εταιρεία.

Φώτο αρχείου

Ειδικό τιμολόγιο και ελάφρυνση δεν ισχύει για τους μονίμους κατοίκους της Πιερίας, σε δεινή θέση επίσης εκείνοι στην Ν.ΠΙΕΡΊΑ που για να φθάσουν στην Λάρισα, που απέχει 87 χλμ από την Κατερίνη, και περίπου 40 χλμ από την περιοχή τους, οφείλουν να πληρώσουν τρείς φορές διόδια!

Είναι εξωπραγματικό, εξωφρενικό και άδικο αυτό που συμβαίνει, η δε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανέλ μας εξαπάτησε κυριολεκτικά.

Η Αυτοκινητόδρομος έφτιαξε μία σήραγγα, ένα καινούργιο τμήμα που θα παραδοθούν με μεγάλη καθυστέρηση και είναι υποχρεωμένη να συντηρεί, βάσει της υπογραφείσας λεόντειας Σύμβασης, το οδόστρωμα, επτά ολόκληρα χρόνια διασχίζουμε τα επικίνδυνα Τέμπη και πληρώνουμε συνάμα τσουχτερά διόδια.

Πρώην διατελέσαντες Νομάρχες Πιερίας, γαλάζιας προέλευσης (που ελάμβαναν υψηλά ποσοστά), βουλευτές της ΝΔ που δέν επανεξελέγησαν, ψήφισαν το 2009, αν δέν σφάλλω, τον περιβόητο Νόμο με κομματική πειθαρχία, νομοσχέδιο κοπής Γ.Σουφλιά που ευνόησε τους μεγαλοεργολάβους δημοσίου χρήματος και παρέδωσε την άβουλη Πιερία σε αυτούς για 30 ολόκληρα χρόνια.

Αντιθέτως συναίνεσαν όλοι ανεξαιρέτως, και δια τής ψήφου τους στην Βουλή, σιωπηρά, ορισμένοι δε, έχουν διορίσει ημετέρους στην Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ. Ντροπή.

Χρειαζόμαστε ακηδεμόνευτη και ισχυρή, ακομμάτιστη Αντιπεριφέρεια που θα δρά αποκλειστικά για το συμφέρον τών πολιτών της, χωρίς δεσμεύσεις και υποχρεώσεις έναντι κανενός.

Αν ο θεός θελήσει, αν ποτέ αφυπνισθεί η τοπική κοινωνία, και αποδεσμευτεί από πολιτικά κόμματα καταδικασμένα στην συνείδηση του κόσμου, να εκλεγώ μια ημέρα Αντιπεριφερειάρχης (της τουριστικής) Πιερίας είτε ακόμη βουλευτής (διότι η δημοσιογραφική γραφίδα δεν επαρκεί) έχω όραμα και σκοπό, θα κάνω ότι είναι δυνατόν ανθρωπίνως μέσα από συλλογική δράση και με σύμπνοια όλων ώστε είτε να μετριασθούν τα διόδια είτε να καταργηθούν ολοκληρωτικά με νομικά και πολιτικά μέσα, να ανασάνει επιτέλους η αδικημένη Πιερία.

Σήμερα ο ρόλος της Αντιπεριφέρειας Πιερίας και των Βουλευτών είναι καθαρά τυπικός και η παρουσία τους δυστυχώς διακοσμητική.

Β. Νουλέζας

Δικηγόρος

Επιμέλεια: www.Pieria.tv

 


Μοιραστείτε το Άρθρο