ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΔΕΡΜΑΤΟΣΤΙΞΙΑ (ΤΑΤΟΥΑΖ)

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copyτου Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 28.07.2017)

 

Άσχημα τά νέα για όσους «ζωγράφισαν» το δέρμα τους με διάφορα τατουάζ.

Πέραν του ότι δημοφιλή πρόσωπα, όπως ηθοποιοί, παρουσιαστές εκπομπών και περισσότερο εκπομπών μαγειρικής στην Ελλάδα τής πείνας και τής ανέχειας, προβάλλουν ηθελημένα ή άθελά τους τά διάφορα τατουάζ στο κορμί τους, –που σημειωτέον είναι ότι χειρότερο και αηδιαστικό να τά βλέπεις σε μαγείρους που σου ετοιμάζουν το πιάτο τής ημέρας-, είναι και μια έμμεση «πλύση εγκεφάλου» στους νέους και νέες προκαλώντας τους να τούς μιμηθούν και να «κτυπήσουν» και αυτοί βελόνα!

Τα διάφορα μελάνια όμως που χρησιμοποιούνται για την δερματοστιξία (τατουάζ), αποκαλύφθηκε (όχι ανακαλύφθηκε, διότι το γνώριζαν εξ’ αρχής οι άθλιοι) ότι εμπεριέχουν καρκινογόνα βαρέα μέταλλα επικίνδυνα για την υγεία τού ανθρώπου, όπως είναι ο υδράργυρος, ο μόλυβδος, το αντιμόνιο, το βηρύλλιο, το κάδμιο και το αρσενικό.

Έρευνες ανακάλυψαν ότι, ο κίνδυνος των τατουάζ με τις επικίνδυνες χημικές ουσίες στα μελάνια, θα «κτυπήσει» σχεδόν όλους που έχουν τατουάζ στο σώμα τους, αλλά πολύ περισσότερο αυτούς που επιχειρούν να τά αφαιρέσουν από το σώμα τους με τις διάφορες χημικές ενώσεις, εφόσον η αφαίρεση τους επιδρά αρνητικά στον οργανισμό λόγω των χημικών που αναμειγνύονται με τά υπάρχοντα μελάνια.

Κάποιοι πιθανόν να έχουν προσωρινά τατουάζ από χένα και πιστεύουν ότι δεν θα έχουν αυτό το πρόβλημα. Δυστυχώς όμως και γι’ αυτούς, τα τατουάζ από Χένα δεν είναι και τόσο αθώα όσο θέλουν να πιστεύουν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων (FDA).

Για την ιστορία όμως, το τατουάζ στο σώμα είναι χαρακτηριστικό δουλείας, υποτέλειας και υποταγής, σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες. Οι Ρωμαίοι σημάδευαν με τατουάζ τους σκλάβους και τους εγκληματίες, ενώ τους λιποτάχτες με το γράμμα D. Οι Κινέζοι από το 750 μ.Χ. εφάρμοσαν το τατουάζ για τους εγκληματίες στιγματίζοντας τους.

Αναλυτικότερα για τα τατουάζ, τά βαρέα μέταλλα που εμπεριέχουν και τους κινδύνους που εγκυμονούν, διαβάστε άρθρο στο igata.gr

www.Pieria.tv

 


Μοιραστείτε το Άρθρο