ΑΛΛΟ ΕΝΑ «ΕΡΓΟ» ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΙΣ ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ.

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

14-11-2019)

 

bty

Για να υπάρξει επιτυχημένο δημοτικό έργο προϋποθέτει και επιτυχημένο δήμαρχο. Στις συνεχόμενες αποτυχίες, πώς χαρακτηρίζεται ένας τέτοιος δήμαρχος;;;

Ας θυμηθούμε τά λόγια τού τέως δημάρχου για το «έργο» αυτό τής Πλατείας Δημαρχείου:

Σάββας Χιονίδης: «[…]με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη, στοχεύοντας στην ενίσχυση του αστικού ρόλου της πλατείας και την ταυτόχρονη αύξηση του πράσινου αποτυπώματος σχεδιάζουμε και δημιουργούμε σταδιακά ένα ακόμα πιο ανθρώπινο πρόσωπο για την Κατερίνη».

Φωτογραφίες αρχείου από την κατασκευή τού “έργου”.

Ομολογουμένως η όψη δείχνει όμορφη.

ΌΜΩΣ…:

Τί λέει όμως η νέα Δημοτική αρχή για τα… σχέδια και την δημιουργία τού Σάββα Χιονίδη και του επιτελείου του;

«Αστοχίες και πολλαπλά προβλήματα από την διαμόρφωση χώρου πρασίνου και αναψυχής στην οροφή του υπόγειου πάρκινγκ της πλατείας Δημαρχείου καταγράφει τεχνική έκθεση», μας λέει το δελτίο τύπου τού Δήμου Κατερίνης, και προειδοποιεί ότι είναι:

«ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΞΥΛΙΝΩΝ ΠΑΡΤΕΡΙΩΝ»!

Με περίσσιο καμάρι όμως, ο τέως δήμαρχος Κατερίνης -και νύν βουλευτής Πιερίας με την Νέα Δημοκρατία-, Σάββας Χιονίδης, έλεγε για το αποτυχημένο -όπως αποδείχθηκε σήμερα- «έργο» του, τα εξής: «Η αισθητική, η περιβαλλοντική αναβάθμιση, καθώς και η περαιτέρω ανάδειξη του χώρου, επιτυγχάνονται μέσω ενός ακόμη σημαντικού έργου, το οποίο λειτουργεί προς όφελος των δημοτών, καθώς βελτιώνει την καθημερινότητα και ομορφαίνει την πόλη μας». (ΔΕΙΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΔΩ).

Το «έργο» αυτό τού Σάββα Χιονίδη, κόστισε στους δημότες το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 20.000+ ευρώ, μόνο για προμήθεια και φύτευση, πέραν τα έξοδα εργασιών.

Έγραφαν λοιπόν για την ανάθεση: «Το Δ.Σ. μετά από διαλογική συζήτηση… αποφασίζει ομόφωνα: την προμήθεια μεταφορά και φύτευση δέντρων σύμφωνα με την μελέτη για την διαμόρφωση χώρου πρασίνου και αναψυχής στην οροφή του υπογείου πάρκινγκ της πλατείας Δημαρχείου στην Γιδαράκου Μαρία συνολικής αξίας 19.900,00 ευρώ προ ΦΠΑ. Η απόφαση αυτή έλαβε αύξοντα αριθμό 49/28-06-2018».

Και όμως, τώρα θεωρείται το «έργο» ώς αποτυχημένο και καταστροφικό όπου και απαιτείται η απομάκρυνση όλων των παρτεριών για να σωθεί τουλάχιστον το υπόγειο πάρκινγκ!!!

Διαβάζουμε το Δελτίο Τύπου τού Δήμου Κατερίνης που μου ήλθε πρίν λίγο, ενώ ακολουθούν φωτογραφίες που δείχνουν το λόγου το ασφαλές:

Την ανάγκη απομάκρυνσης όλων των κινητών στοιχείων (ξύλινα παρτέρια) από την οροφή του υπόγειου πάρκινγκ της πλατείας Δημαρχείου, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω επιβάρυνση της πλατείας επισημαίνει τεχνική έκθεση που συντάχθηκε κατόπιν αυτοψίας που διενεργήθηκε από μηχανικό της Δημοτικής Επιχείρησης Δημοτικά Πάρκινγκ του Δήμου Κατερίνης.

Ειδικότερα στην έκθεση υπογραμμίζονται αστοχίες και σειρά προβλημάτων που προκλήθηκαν από την τοποθέτηση ξύλινων παρτεριών για τη διαμόρφωση χώρου πρασίνου και αναψυχής στην οροφή του υπόγειου πάρκινγκ της πλατείας δημαρχείου.

Πιο συγκεκριμένα -μεταξύ άλλων- εντοπίστηκαν προβλήματα διαρροών στο υπόγειο πάρκινγκ της πλατείας Δημαρχείου, εξαιτίας διατρήσεων του δαπέδου της πλατείας κατά την τοποθέτηση και έδραση των κινητών στοιχείων (ξύλινων παρτεριών).

Επιπλέον, υγρασία και ανάπτυξη μούχλας στην οροφή του υπογείου πάρκινγκ, καθώς και σε άλλα δομικά στοιχεία του υπογείου, υδρορροές των ξύλινων παρτεριών απορρέουν εντός της πλατείας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λιμνάζοντα ύδατα στο δάπεδο της πλατείας. Από την στασιμότητα των υδάτων ελλοχεύουν κίνδυνοι πρόκλησης εστιών μόλυνσης κατά τους θερινούς μήνες.

Παράλληλα, εντοπίζονται προβλήματα διάβρωσης και γήρανσης των υλικών του δαπέδου της πλατείας (πλακών και μαρμάρων) γύρω και κάτω από τα ξύλινα παρτέρια, τα οποία εντείνονται τους χειμερινούς μήνες σε συνδυασμό με τις θερμοκρασίες.

Τέλος, η εγκατάσταση του δικτύου ποτίσματος στο δάπεδο της πλατείας, με την αποξήλωση πλακών πεζοδρομίου και μαρμάρων για τη δημιουργία οδεύσεων του δικτύου ποτίσματος από παρτέρι σε παρτέρι, με αποτέλεσμα την αισθητική αλλοίωση του δαπέδου.

Όταν έλεγε ο κύριος Χιονίδης ότι «σχεδιάζουμε», δεν υπολόγιζε την διάβρωση που επέφερε σταδιακά το χώμα επάνω στο πλακόστρωτο και το πότισμα όπου με συνεχή υγρασία «τρύπαγε» το τσιμέντο και κατέστρεφε την οροφή τού υπόγειου πάρκινγκ; Έτσι «σχεδίαζε» το επιτελείο τού τέως δημάρχου; στο «άρπα-κόλλα» δηλαδή;

Τέλος, μετά την απομάκρυνση -λόγω επικινδυνότητας- τής παιδικής χαράς στην Πλατεία Δημαρχείου, «έργο» και αυτό του Σάββα Χιονίδη, έρχεται και η απομάκρυνση των παρτεριών όπου στοίχησαν στους δημότες δίχως φυσικά να ερωτηθούν. Να δούμε τί ακολουθεί για κατάργηση από τα πρότερα “έργα”.

Τελικά στον Δήμο… «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ», όταν δεν βγαίνουν από τις τσέπες τους!

************************

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…!

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019-2022
Μοιραστείτε το Άρθρο