ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Η Pieria.tv ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

«ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ»!

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

 

του Γιώργου Οικονομίδη 

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος) 

www.Pieria.tv (8 Απριλίου 2019)

 

«Τάραξε» το έτος 2015 την «ησυχία» τής Π.Ε. Πιερίας το ρεπορτάζ τού Γιώργου Οικονομίδη στην Pieria.tv για την εγκατάλειψη των Αθλητικών Εγκαταστάσεων που βρίσκονται στο οικοδομικό τετράγωνο 365α της Πολεοδομικής Ενότητας Εθνικού Σταδίου του Δήμου Κατερίνης, ιδιοκτησίας Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, οι οποίες είναι χαρακτηρισμένες ώς «Χώρος Αθλητισμού».

Τότε το ρεπορτάζ (Δείτε το ΕΔΩ) ανέδειξε την πλήρη εγκατάλειψη τού χώρου και τον μαρασμό των εγκαταστάσεων που κόστισαν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2015

(Στο κανάλι Sporeas.tv όπου μετονομάστηκε πλέον σε Pieria.tv)

Η εταιρία Εργοληπτική Επιχείρηση ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ε.Τ.Ε, πού ανέλαβε το όλο έργο των εγκαταστάσεων, δυστυχώς δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και τον Αύγουστο του 2012, κατέθεσε ένσταση στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για αδυναμία εκτέλεσης των εργασιών λόγω οικονομικής κρίσης, όπου και έγινε δεκτή.

Πέντε ημέρες μετά το ρεπορτάζ μου, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου απάντησε με επιστολή που μού έστειλε όπου μεταξύ άλλων με βεβαίωνε ότι «η Π.Ε. Πιερίας έχει εντάξει στο Επενδυτικό της Πρόγραμμα νέο έργο προϋπολογισμού 600.000 € για την αποπεράτωση των εργασιών στο Κρατικό Κτήμα Κατερίνης». 

Μού δήλωσε επίσης, ότι, «Το έργο προβλέπεται να δημοπρατηθεί εντός του 2016»!

Εφόσον το 2016 δεν έγινε η δημοπράτηση, όπως υποσχέθηκε η κυρία Μαυρίδου, επικοινώνησα τηλεφωνικά μαζί της για περαιτέρω πληροφορίες. Μού είπε ότι τον επόμενο χρόνο (2017) θα τελείωνε το έργο αναβάθμισης των Αθλητικών Εγκαταστάσεων. Σήμερα έχουμε έτος 2019 και 2 μήνες πρίν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές λαμβάνουμε Δελτίο Τύπου τής Π.Ε. Πιερίας που κάνει λόγο για υπογραφή σύμβασης, και συγκεκριμένα ότι: «Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση του έργου «Αθλητικές εγκαταστάσεις στο Κρατικό Κτήμα Κατερίνης» από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας».

Επόμενο είναι ότι χαιρόμαστε για την απόφαση αυτή, λέγοντας ότι «Κάλλιο αργά παρά ποτέ», και αναμένουμε την αποπεράτωση τού έργου.

Το ερώτημα μου όμως είναι το εξής:

Εφόσον για το 2016 το Επενδυτικό Πρόγραμμα τής Π.Ε. Πιερίας για την αποπεράτωση των εργασιών στο Κρατικό Κτήμα Κατερίνης ήταν προϋπολογισμού 600.000 €, πώς και η τεχνική μελέτη τού έργου -και εν καιρώ κρίσης- ανήλθε εν έτει 2019 στις 950.000 €;

Πέραν τούτου, και δεδομένου ότι είναι αδύνατον έως τις εκλογές τής 26ης Μαΐου 2019 να αποπερατωθεί το έργο, μήπως όλο αυτό είναι ένα… επικοινωνιακό προεκλογικό τρίκ; Δηλαδή, λέγοντας η –και πάλι υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας- Σοφία Μαυρίδου, ότι: «συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι στοχευμένες ενέργειες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, προκειμένου να προχωρήσουν σημαντικά έργα, που θα αναβαθμίσουν τις αθλητικές υποδομές της περιοχής και κατ’ επέκταση την ποιότητα ζωής των πολιτών», μήπως θέλει να μας πεί ότι, εάν δεν επανεκλεγεί ώς Αντιπεριφερειάρχης πιθανόν να μην προχωρήσει αυτό το έργο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ που μας έστειλε η Π.Ε. Πιερίας:

Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση του έργου «Αθλητικές εγκαταστάσεις στο Κρατικό Κτήμα Κατερίνης» από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας.

Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου: «Συνεχίζονται οι στοχευμένες ενέργειες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, προκειμένου να προχωρήσουν σημαντικά έργα, που θα αναβαθμίσουν τις αθλητικές υποδομές της περιοχές  και κατ’ επέκταση την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου φωτογραφίζεται στις εγκαταλελειμμένες -και υπό μελλοντική αναβάθμιση- αθλητικές εγκαταστάσεις.

Την εργολαβική σύμβαση του έργου «Αθλητικές εγκαταστάσεις στο Κρατικό Κτήμα Κατερίνης», υπέγραψε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, στο πλαίσιο της κατασκευής του έργου, θα προχωρήσει στην αποπεράτωση αθλητικών εγκαταστάσεων σε χώρο, που βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο 365α της Πολεοδομικής Ενότητας Εθνικού Σταδίου του Δήμου Κατερίνης, ιδιοκτησίας Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, το οποίο είναι χαρακτηρισμένο  «Χώρος Αθλητισμού».

Η τεχνική μελέτη του έργου, προϋπολογισμού 950.000 ευρώ, περιλαμβάνει  2 γήπεδα ποδοσφαίρου, 1 γήπεδο μπάσκετ, κτίριο αποδυτηρίων και κτίριο αναψυκτηρίου και έχει σκοπό τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντα χώρου αυτών.

Ο φάκελος της μελέτης συντάχθηκε από την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων με τις νέες προδιαγραφές που ισχύουν, έχει εγκριθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από λειτουργικής άποψης και έχουν εκδοθεί όλες οι απαραίτητες άδειες, όπως πολεοδομική και περιβαλλοντική αδειοδότηση. Παράλληλα, έχει εγκριθεί η δημοπράτηση του έργου από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Παναγιώτης Μαυρίδης, μετέβησαν στο σημείο -όπου θα υλοποιηθεί το έργο- επισημαίνοντας ότι «συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι στοχευμένες ενέργειες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, προκειμένου να προχωρήσουν σημαντικά έργα, που θα αναβαθμίσουν τις αθλητικές υποδομές της περιοχές  και κατ’ επέκταση την ποιότητα ζωής των πολιτών».

 

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο