Αναβλήθηκε η δίκη των παταριών στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης

Μοιραστείτε το Άρθρο

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ: ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ.

Βασίλης Νουλέζας, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.

[Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ].

Αναβλήθηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο η δίκη των 54 καταστηματαρχών, επιχειρηματιών καφετεριών στον πεζόδρομο Κατερίνης, -που κατηγορούνται για αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου- για την δικάσιμο της 7ης Απριλίου 2017.

Ο Δικηγόρος Βασίλης Νουλέζας, που είχε καταγγείλει τον Δήμο Κατερίνης το 2012, απέστειλε την εξής επιστολή.

«Κατήγγειλα τον Δήμο Κατερίνης το 2012 για τα πατάρια χωρίς άδεια πολεοδομικής Αρχής εκφράζοντας μαγαζάτορες ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ένδυσης και υπόδησης που καταστράφηκαν, έκλεισαν από την αλόγιστη αδειοδότηση Καφετεριών με υπερυψωμένα πατάρια- εξώστες που σκέπαζαν τα δικά τους, για όλο αυτό το αλαλούμ προχειρότητας και η Εισαγγελέας Πρωτοδικείου Κατερίνης άσκησε παραδόξως, απροσδόκητα δίωξη κατά των καταστηματαρχών μόνον για αυτογνώμονη, αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου! (για παράβαση Νόμου του 1938!) Τα συμπεράσματα δικά σας!

(Προτρέπω, τον φίλτατο κατά τα άλλα διαμαρτυρόμενο για την αναβολή της δίκης χωρίς δική μου υπαιτιότητα Μ. Τσιφοδήμο, που έλεγε μάλλον χαριτολογώντας θα… με δείρει κιόλας, χα,χα, να μελετήσει την δικογραφία, την καταγγελία μου προσεκτικά, και να αποτανθεί, να διαμαρτυρηθεί στον κ. Δήμαρχο για το μπάχαλο αυτό!)

Καταρχήν η καταγγελία μου αφορά τα πατάρια, ζητήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που αφορούν την δημόσια υγεία μόνον, κυρίως στην Γ. Ολυμπίου όπου υπάρχει έντονο πρόβλημα.

Ήθελα να ελεγχθεί ο Δήμος Κατερίνης, να μπει φρένο στην μετατροπή του πεζόδρομου σε απέραντη καφετερία με μεταλλικές κατασκευές και Plexi Glass που υποχρέωνε τους καταστηματάρχες καφετεριών να φτιάξουν πατάρια με συμμετοχή στην δαπάνη 50%, διόλου ευκαταφρόνητη επένδυση μερικών χιλιάδων ευρώ.

Θυμίζω ότι σε απόφαση του Δ.Σ. Κατερίνης του 2008 και 2011, αναφέρεται, οι μαγαζάτορες να μαζεύουν τα τραπεζοκαθίσματα μετά την περίοδο για την οποίαν αδειοδοτούνται. Τό έχουν διαβάσει αυτό;

Δεν μας σκιάζουν βέβαια οι φοβέρες και οι απειλές…

Αυτή είναι η παιδεία και η κουλτούρα μας, όμως ο πεζόδρομος δέν φτιάχτηκε για να αναπτυχθούν παντού τραπεζοκαθίσματα.

Δυστυχώς έχουμε άλλη αντίληψη και διαφορετική αισθητική, γι’ αυτό καταντήσαμε η πιο σιχαμερή και διεφθαρμένη χώρα.

Αν σας αρέσει αυτό το έκτρωμα ακαλαισθησίας και υπερβολής στην Γ. Ολυμπίου, εμένα μου φαίνεται αποκρουστικό και ξεπερασμένο, δέν συμφωνώ με τις μόνιμες κατασκευές. Δέν έμεινε χώρος για τούς πεζούς, άτομα με ειδικές ανάγκες, καφετερίες -life stage!

Στην Αμερική, για να λάβεις άδεια Λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, περνάς από δικαστήριο, μου γράφει συμπολίτης μας στην Βοστώνη! Πολιτισμός.

Β. Νουλέζας

Δικηγόρος

 

επιμέλεια κειμένου: www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο