ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ;

Μοιραστείτε το Άρθρο

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 20 Δεκεμβρίου 2016 14:23:37)

Έντονα πλέον αρχίζει και συζητιέται από τους Δημότες το υπερβολικό κόστος στο Πάρκο των Χρωμάτων Κατερίνης.

Θα μπορούσαμε ένα προς ένα να αναλύσουμε τά κόστη του στολισμού του Πάρκου με τά πραγματικά κόστη, καθώς έχουμε στην διάθεσή μας τον προϋπολογισμό που κατέθεσε ο Δήμος Κατερίνης και δημοσιεύθηκε στην Διαύγεια.

Παίρνουμε όμως αποσπασματικά κάποια κομμάτια και τά θέτουμε ώς ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ στον Δήμο για να φτάσει στους αρμόδιους που απλόχερα μοιράζουν 206 χιλ. ευρώ, προτιμώντας –βεβαίως βεβαίως– να δώσουν και σε Τρικαλινούς και Πατρινούς, και ότι άλλο, παρά να τα δώσουν αποκλειστικά στους ντόπιους Κατερινιώτες, οι οποίοι εύκολα και άνετα θα μπορούσαν να κάνουν την δουλειά των ξένων και θα έμενε και ο “παράς” στην πόλη μας και στους ντόπιους επαγγελματίες μας που στενάζουν οικονομικά.

Η πρώτη μας απορία ήταν η ενοικίαση αυτοκινούμενου οχήματος έναντι 8.000 ευρώ, όπως επίσης πού άραγε θα ξόδευε ο Δήμος Κατερίνης 15.000 ευρώ για διαφημίσεις στά τοπικά ΜΜΕ. Την επομένη ημέρα δέχτηκα (όπως και άλλοι δημοσιογράφοι) τηλεφώνημα από την Δήμο Κατερίνης για να βάλω… διαφήμιση στο σάϊτ μου έναντι του ποσού των 250 ευρώ (τόσα μόνο μπορούσαν να διαθέσουν μου είπαν). Αρνήθηκα ευγενικά τα χρήματα λέγοντας πως δέν βάζω διαφημίσεις από τον Δήμο (διότι έτσι δέν θα εξαρτώμαι από κανέναν όπως κάποιοι άλλοι) και κατά συνέπεια θα δούμε στο τέλος των εορτών (με τον απολογισμό) πού διατέθηκαν οι 15.000 ευρώ για διαφήμιση, από την στιγμή που ΔΩΡΕΑΝ δημοσιεύουμε τα Δελτία Τύπου του Δήμου Κατερίνης συμπεριλαμβανομένου και του Πάρκου των Χρωμάτων.

Σήμερα την “τιμητική” τους την έχουν οι Τέντες/Σκηνές, πέντε (5) στο σύνολο, όπου και τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία του Πάρκου για τον σκοπό που επέλεξαν οι υπεύθυνοι.

Επειδή το κόστος προμήθειας και τοποθέτησης ανέρχεται -σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του Δήμου- στις 10.000 ευρώ, θελήσαμε να διασταυρώσουμε του λόγου το ασφαλές, ερευνώντας την αγορά.

Μια Τέντα/Σκηνή των διαστάσεων που ο Δήμος προμηθεύτηκε, δηλαδή 5m χ 6m, την βρίσκουμε στην μισή τιμή ακριβώς, και μάλιστα για αγορά, που σημαίνει ότι δια παντός θα είναι δική μας να την χρησιμοποιούμε όπου και όπως θέλουμε στο μέλλον, δίχως να χρειαστεί να την ξαναπρομηθευτούμε. Ας δούμε το παράδειγμα ή μάλλον την απόδειξη:

Απόσπασμα από την Διαύγεια όπου δημοσιεύθηκε ο προϋπολογισμός του κόστους στο Πάρκο των Χρωμάτων Κατερίνης

Προμήθεια 5 Σκηνών/Τεντών (tipies)

Κόστος:10.000 ευρώ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Προμήθεια πέντε (5) Σκηνών/Τεντών (διαστάσεων 5mX6m) και τοποθέτησή τους εντός του Δημοτικού Πάρκου Κατερίνης.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του: – Νόμου 4412 (ΦΕΚ Α’ 147/08- 08-2016) – Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ). – Νόμου 3463/2006 – ΦΕΚ 114/Α’/8.6.2006 – Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. – Νόμου 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ. Α’/07-06-2010) – Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Οι 5 σκηνές (εάν νοικιάστηκαν ή αγοράστηκαν ας μας το πληροφορήσει ο Δήμος, αν και δέν πιστεύουμε στην αγορά χιλιομεταχειρισμένων σκηνών και τόσο πεπαλαιωμένων) κόστισαν 10.000 ευρώ. Καινούριες σκηνές, στις ίδιες ακριβώς διαστάσεις κοστίζουν 950 ευρώ και με δάπεδο 100 ευρώ επί πλέον (όπως στην παρακάτω φώτο), σύνολο 1.050 ευρώ εκάστη και μάλιστα καινούρια. Δηλαδή, οι πέντε (5) σκηνές εάν αγοραστούν από τον Δήμο ολοκαίνουριες θα κοστίσουν μόνο 5.250 ευρώ. Μέχρι τις 10.000 ευρώ που διέθεσε (όπως τουλάχιστον υποστηρίζει) ο Δήμος Κατερίνης, υπάρχει διαφορά 4.750 ευρώ.

Πού πήγαν αυτά τά χρήματα; και τί εστί… “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ” σκηνών;

Ακολουθούν σκηνές/τέντες του Πάρκου όπου εμφανής είναι η παλαιότητά τους και η βρωμιά που τις περικαλύπτει.

Ο λόγος του ρεπορτάζ και της έρευνας, γίνεται καθαρά για ενημέρωση των δημοτών που πληρώνουμε δυσβάστακτα δημοτικά τέλη, όπου και δικαιούμεθα να γνωρίζουμε πού πάνε τά χρήματά μας και αν ξοδεύονται σωστά και με… φειδώ!!!

Αναμένουμε λοιπόν την δημοτική τοποθέτηση όπου και θα την φιλοξενήσουμε ευχαρίστως!

[Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ]

%ce%b3%ce%b9%cf%8e%cf%81%ce%b3%ce%bf%cf%82-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%af%ce%b4%ce%b7%cf%82-%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae

www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο