Ανησυχία για τους Ελληνοαυστραλούς στην Ευρώπη, μετά τις απειλές για αποβολή της Ελλάδα από την Σένγκεν (άρθρο).

Μοιραστείτε το Άρθρο

Σε περίπτωση που η Ελλάδα βρεθεί εκτός Σένγκεν, έστω και «προσωρινά» θα υπάρξουν συνέπειες και για πολυάριθμους Έλληνες της Αυστραλίας, κυρίως νέους, που σήμερα εργάζονται σε ευρωπαϊκές χώρες με ελληνικά διαβατήρια.

Ανησυχία για τους Ελληνοαυστραλούς στην Ευρώπη

Η έκθεση της Κομισιόν που παρουσιάστηκε στο Κολέγιο των Επιτρόπων, παρουσιάζει σοβαρές αμέλειες της Ελλάδας σχετικά με τη φύλαξη των συνόρων βάσει της Συμφωνίας Σένγκεν, αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε., Β. Ντομπρόβσκις.

Αν η Ελλάδα δεν θέσει υπό έλεγχο τα σύνορά της σε τρεις μήνες, τα κράτη θα κλείνουν τα σύνορά τους με τη χώρα, προσθέτει η Κομισιόν.

Σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν ανταποκριθεί στις συστάσεις της Επιτροπής, εντός τριών μηνών, τότε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κινήσει τη διαδικασία του Άρθρου 26 του Κώδικα Σένγκεν, δίνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. να κλείσουν προσωρινά τα σύνορά τους για χρονική περίοδο από έξι μήνες έως δυο χρόνια. Αυτή η σύσταση της Ε.Ε. θα πρέπει να εγκριθεί με ειδική πλειοψηφία από το Συμβούλιο.

Ανησυχία για τους Ελληνοαυστραλούς στην Ευρώπη 2

Αν συμβεί αυτό, τότε δεν είναι ξεκάθαρο ποιες ακριβώς θα είναι οι επιπτώσεις (και) για τους ομογενείς της Αυστραλίας που εργάζονται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ελληνικά διαβατήρια.

Πηγή: neoskosmos.com


Μοιραστείτε το Άρθρο

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment