Απάντηση της Αντιδημάρχου, κ. Ρούλας Ασλανίδου, στο ρεπορτάζ (Pieria.tv) για τα αδέσποτα σκυλιά στο Κίτρος Πιερίας

Μοιραστείτε το Άρθρο

Σε απάντηση στο χθεσινό δημοσίευμα που αφορά τα αδέσποτα σκυλιά στο Κίτρος Πιερίας, σας γνωρίζουμε ότι τα εικονιζόμενα σκυλιά, που αναφέρονται στο ρεπορτάζ ως αδέσποτα (δύο εκ των οποίων φέρουν και λουρί) είναι δεσποζόμενα και ανήκουν σε κτηνοτρόφο της περιοχής. Επίσης, η περιοχή όπου απεικονίζονται τα σκυλιά είναι εκτός οικισμού. Ο Δήμος και συγκεκριμένα εγώ, ως αρμόδια αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα, δεν έχουμε δεχθεί καμία καταγγελία από κατοίκους της περιοχής για τα συγκεκριμένα σκυλιά.

O Δήμος Πύδνας Κολινδρού μεριμνά για όλα τα αδέσποτα της Βόρειας Πιερίας.

 

Με εκτίμηση

Η Αντιδήμαρχος

Ασλανίδου Αργυρούλα

******************

Ευχαριστούμε για την απάντηση – τοποθέτηση της κυρίας Αντιδημάρχου για το εν λόγω ρεπορτάζ μας.

Ο ισχυρισμός ότι τα σκυλιά αυτά είναι δεσποζόμενα (δεν έχουμε λόγο να το αμφισβητήσουμε) γεννά ερωτήματα που ο Νόμος προβλέπει. Ρωτάμε λοιπόν εάν οι δεσποζόμενοι αυτοί σκύλοι διαθέτουν βιβλιάριο υγείας και εάν ο ιδιοκτήτης τους μεριμνά για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου του, όπως ο Νόμος προβλέπει.

Κατά πόσον τηρούνται οι ως άνω υποχρεώσεις (και τόσες άλλες που δεν αναφέρουμε) του ιδιοκτήτη, μπορεί να μας το απαντήσει ο Δήμος του τόπου, εφόσον όταν τα δεσποζόμενα σκυλιά περιφέρονται ελεύθερα στους δρόμους, παύουν να είναι δεσποζόμενα και λογίζονται ώς αδέσποτα και επικίνδυνα για τον άνθρωπο που διατρέχει τον κίνδυνο επίθεσης και δαγκώματος. Αυτοί οι φόβοι εξεφράσθησαν στην καταγγελία δίχως αυτό να σημαίνει ότι ο/οι καταγγέλλοντες είναι υποχρεωμένοι να το καταγγείλουν και στον Δήμο, εφόσον θεωρούν υποχρέωση του Δήμου να διασφαλίσει την ακεραιότητα των δημοτών από τυχόν επιθέσεις σκύλων. Προτίμησαν λοιπόν να απευθυνθούν στο κανάλι μας.

Εάν είναι επικίνδυνα τα εν λόγω σκυλιά για επίθεση στον άνθρωπο ή όχι, αυτό η πράξη θα το δείξει μάλλον. Όταν όμως κυνηγούν τα διερχόμενα αυτοκίνητα το ίδιο θα κάνουν και στα δίκυκλα πιθανόν και στους πεζούς. Προσωπικά ομολογώ πως δίστασα να κατέβω από το αυτοκίνητο μου παίρνοντας τα πλάνα μου μέσα από αυτό, και αυτό διότι το προπορευόμενο από εμένα αυτοκίνητο δέχτηκε την επίθεση των σκύλων αυτών.

Τέλος, εάν ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού θεωρεί ότι ο Νόμος προβλέπει την ελεύθερη κυκλοφορία στους δρόμους των δεσποζόμενων σκύλων, τότε δεν χρειάζεται να θορυβείται από αυτό το ρεπορτάζ.

 

Με εκτίμηση

Γιώργος Οικονομίδης

Δημοσιογράφος

www.Pieria.tv

 


Μοιραστείτε το Άρθρο