ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, «ΑΠΟΔΙΔΕΙ» ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΗΜΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (04-04-2020)

 

Μετρημένοι οι καταναλωτές σήμερα Σάββατο στην Λαϊκή αγορά Κατερίνης καθώς μετρημένοι ήταν και οι πάγκοι των παραγωγών, επί των πλείστον φρούτων και λαχανικών.

Μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας, λόγω «πανδημίας» Κορωναϊού, όπου με «δελτίο» και με το «σταγονόμετρο» μπορεί κάποιος να βγει από το σπίτι του, ελαττώθηκε και η επίσκεψη στις Λαϊκές αγορές, δικαίως ή αδίκως θα το δούμε στο μέλλον. Έτσι και στην Λαϊκή αγορά Κατερίνης είχαμε λιγοστούς παραγωγούς και λιγότερους καταναλωτές, αλλά και λόγω βροχής πιθανόν.

Πέραν τούτου, οι τιμές σε φρούτα και λαχανικά ήσαν «τσιμπημένες» ή κάτι περισσότερο τού κανονικού. Ίδιες τιμές κρατούν κάποιοι πωλητές, όπως για παράδειγμα οι ελιές που παραμένουν ώς είχαν.

Αυτό που συζήτησαν πωλητές μαζί μου, ήταν η ξαφνική απόφαση τού υπουργείου για κλείσιμο κάποιων Λαϊκών αγορών ή αυστηρών ελέγχων στους παραγωγούς που θα στήσουν πάγκους. Τελευταία στιγμή ενημερώθηκαν οι μικροπαραγωγοί ενώ μεγάλες αλυσίδες φρόντισαν να γεμίσουν τις αποθήκες τους λίγο πρίν την απαγόρευση. Μήπως αυτό υποκρύπτει κάτι; αναρωτήθηκαν οι παραγωγοί.

Ναι μεν ο COVID-19 επέφερε πανικό στον κόσμο όπου γι’ αυτό φρόντισαν κάποιοι επιστήμονες με την συνεργασία των ΜΜΕ που τά πήραν χοντρά για τόση «τρομοκρατία» και τρομολαγνεία, όπως η ελληνική κυβέρνηση χρηματοδότησε τά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας με 11 εκατομμύρια ευρώ και με άλλα τόσα στα διόδια που χάνουν -λένε- εισπράξεις λόγω της κυκλοφοριακής απαγόρευσης, κάτι που δεν βλέπει ο τομέας υγείας τόσο εύκολο κυβερνητικό χρήμα, και κατά συνέπεια η οικονομική ζημία θα είναι χειρότερη τού ιού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στα περισσότερα μη αναπτυγμένα κράτη τού κόσμου.

Τέλος, κάτι τέτοιες στιγμές καταλαβαίνεις πόσο απαραίτητες είναι οι Λαϊκές αγορές για τον περισσότερο κόσμο και… κοσμάκη!!!

 

©www.Pieria.tv – 2020

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2020
Μοιραστείτε το Άρθρο