ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΙΜΟΘΕΟΥ (1872-1928) ΣΤΗΝ ΓΑΝΟΧΩΡΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(22/07/2018)

 

Τα αποκαλυπτήρια τής προτομής του Μητροπολίτη Τιμόθεου, που γεννήθηκε το 1872 και απεβίωσε το 1928, έγιναν στον Πολιτιστικό Σύλλογο ΘΡΑΚΙΚΟΣ Γανόχωρας την Κυριακή 22 Ιουλίου 2018, στις 8 το βράδυ.

Ο Μητροπολίτης Τιμόθεος από το 1913 διετέλεσε Μητροπολίτης Γάνου και Χώρας ενώ το 1922 συνέβαλε στην εγκατάσταση του ποιμνίου του στην σημερινή Γανόχωρα Πιερίας.

Προσκεκλημένοι στα αποκαλυπτήρια ήταν ο Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος, ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου η οποία εκπροσωπήθηκε, ο καθηγητής τού Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μιχαήλ Τρίτος ο οποίος και μίλησε για την ζωή τού Μητροπολίτη Τιμόθεου.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον αύλειο χώρο του Συλλόγου καθώς και τον εξωτερικό χώρο για να παρακολουθήσει τά αποκαλυπτήρια τής προτομής.

Ο καθηγητής κύριος Τρίτος και ο πρόεδρος τού Συλλόγου κύριος Αναστασιάδης, μίλησαν στην κάμερα μας.

Από το βήμα, εκτός των άλλων, μίλησαν και ο Μητροπολίτης Κίτρους κύριος Γεώργιος και ο δήμαρχος Κατερίνης κύριος Σάββας Χιονίδης.

Τα αποκαλυπτήρια ήταν προγραμματισμένο να τα κάνει ο Μητροπολίτης Κίτρους αλλά τιμητικά ζήτησε από τον παρευρισκόμενο κύριο Ελευθέριο Σουλή, ο οποίος γεννήθηκε στην Χώρα το 1920 και ο μόνος επιζών τής εποχής εκείνης ενώ ταξίδεψε ώς παιδί με τον Μητροπολίτη Τιμόθεο στην σημερινή Γανόχωρα Πιερίας.

Όλη η εκδήλωση με τις ομιλίες θα μεταδοθεί σύντομα από την διαδικτυακή Pieria.tv

 

©www.Pieria.tv – 2018

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο