ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΠΌ ΤΗΝ Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copyτου Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 28/10/2017)

 

Παρά την πολύμηνη ταλαιπωρία των κατοίκων τού Κορινού Πιερίας εν μέσω τουριστικής περιόδου με το κλείσιμο τής μοναδικής γέφυρας που συνδέει το χωριό με τον υπόλοιπο… κόσμο τού Νομού, δόθηκε επιτέλους η γέφυρα για χρήση στους οδηγούς.

Δυστυχώς όμως, παρά το ρεπορτάζ που εκθείαζε την ανακατασκευασμένη γέφυρα ώς ένα κόσμημα, παρατηρείται η εξής τεράστια έλλειψη:

Από την Εθνική Οδό, Κατερίνη προς Θεσσαλονίκη, καταργήθηκε παντελώς η είσοδος στον Κορινό, όπως υπήρχε πρίν “βάλει το χέρι της” η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου στην γέφυρα. Δεν μπορούν οι οδηγοί που ταξιδεύουν προς Θεσσαλονίκη να έχουν πρόσβαση πλέον στον ανύπαρκτο κόμβο Κορινού, με συνέπεια όταν οι οδηγοί δεν το γνωρίζουν αυτό να υποχρεούνται να ταξιδέψουν έως τον κόμβο Μακρυγιάλου και να επιστρέψουν από την παλαιά Εθνική Οδό για να μπούνε στον Κορινό, άλλα τόσα δηλαδή χιλιόμετρα.

Ο παλαιός κόμβος στην γέφυρα που οδηγούσε στον Κορινό, έγινε πλέον μόνο παράκαμψη από Κορινό πρός την Ν.Ε.Ο. πρός Θεσσαλονίκη. Δηλαδή, για να πάει τώρα κάποιος στον Κορινό Πιερίας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την παλαιά Εθνική Οδό από την Κατερίνη προς τον Κορινό.

Γιατί όμως συνέβη αυτό και κατήργησαν την μόνη είσοδο στο χωριό από την Εθνική Οδό; Αυτή την εξήγηση μου έδωσε η υπεύθυνη τύπου τής Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου κυρία Ειρήνη Ζαβρίδου:

«Η κατάργηση του κόμβου έγινε κατόπιν απόφασης τού Δημοσίου, και στην Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ότι διαταγές έχουμε πάρει από το Δημόσιο αυτές και υλοποιούμε. Ο λόγος κατάργησης είναι ότι φτιάχτηκε κατ’ εντολήν τού Δημοσίου ο νέος ανισόπεδος Κόμβος Κατερίνης – Παραλίας και είναι πολύ εύκολο να έχεις πρόσβαση από εκεί».

Δηλαδή, για να πάει κάποιος από την Ε.Ο. στον Κορινό θα πρέπει να πάει από τον ανισόπεδο κόμβο μέσω Παραλίας Κατερίνης, διανύοντας δηλαδή πολλά χιλιόμετρα παραπάνω. Να φτάσει δηλαδή στην Παραλία Κατερίνης, να συνεχίσει στην Παραλία Κορινού και να οδεύσει πλέον πρός το χωριό. Ένας φαύλος κύκλος δηλαδή. Η μόνη είσοδος και έξοδος από και προς τον Κορινό Πιερίας, γίνεται πλέον αποκλειστικά και μόνο από την παλαιά Εθνική Οδό, και αυτό με διαταγή τού Δημοσίου πρός την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου.

Ζήτησα την τοποθέτηση τής Βουλεύτριας τού ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κας Μπέττυς Σκούφα, να σχολιάσει αυτή την απόφαση τού Δημοσίου, και η απάντηση της ήταν η εξής:

«Κύριε Οικονομίδη σας ευχαριστώ πολύ για την απεύθυνση της ερώτησης. Επειδή όμως ουδόλως αρέσκομαι να απαντώ χωρίς να έχω εμπεριστατωμένα στοιχεία, θα μου επιτρέψετε μια όσο το δυνατόν πληρέστερη απάντηση την ερχόμενη εβδομάδα. Σας ευχαριστώ».

Με εκτίμηση,

Μπέττυ Σκούφα

Καλό θα είναι λοιπόν να γνωρίζουμε γιατί το Ελληνικό Δημόσιο έδωσε τέτοια εντολή κατάργησης εισόδου στον Κορινό από την Ν.Ε.Ο. αποκόπτοντας δια παντός την τουριστική αυτή περιοχή τού Νομού Πιερίας.

 

© www.Pieria.tv 2017

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2017
Μοιραστείτε το Άρθρο