«ΑΠΟ ΕΞΩ ΚΟΥΚΛΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΠΑΝΟΥΚΛΑ» – ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Α’ και Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης.

Ο σοφός λαός μας επικαλείται αυτή την παροιμία για να εκφράσει το οφθαλμοφανές.

Επί της οδού 7ης Μεραρχίας στο ύψος του Πάρκου Κατερίνης, βλέπουμε την νέα σειρά με πολύχρωμα παγκάκια να δεσπόζει έξω από το Πάρκο. Είναι ωραίο να βλέπεις κάτι όμορφο να προβάλλει στην πόλη σου όπου και της δίνει άλλον αέρα.

«ΑΠΟ ΕΞΩ ΚΟΥΚΛΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΠΑΝΟΥΚΛΑ» - ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ;.

Εν προκειμένω όμως, αυτά τά παγκάκια που βρίσκονται στον δρόμο και δεν τα προτιμούν οι δημότες για την ξεκούραση τους, εφόσον είναι μέσα στον θόρυβο και το καυσαέριο των αυτοκινήτων, δεν θα έπρεπε να ήταν εκεί που πράγματι έχουν την θέση τους; Δηλαδή αντί για έξω να ήταν μέσα στο πάρκο;

Αντ’ αυτού όμως, τα παγκάκια μέσα στο πάρκο είναι σέ άθλια κατάσταση, είναι βρώμικα, σάπια και άκρως επικίνδυνα καθώς και μη καλαίσθητα για τον επισκέπτη του στολιδιού της πόλης. Συγκρίνετε και μόνοι σας την διαφορά και όλοι μαζί ας αναρωτηθούμε: προς τί αυτή η αντίθεση; Πώς και δεν αντικαταστάθηκαν τά παγκάκια μέσα στο πάρκο με νέα και έγινε η αντικατάσταση έξω από το πάρκο τα οποία συνήθως δεν χρησιμεύουν σε τίποτα παρά μόνο στο θεαθήναι;

«ΑΠΟ ΕΞΩ ΚΟΥΚΛΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΠΑΝΟΥΚΛΑ» - ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ; (4).

«ΑΠΟ ΕΞΩ ΚΟΥΚΛΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΠΑΝΟΥΚΛΑ» - ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ; (3).

«ΑΠΟ ΕΞΩ ΚΟΥΚΛΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΠΑΝΟΥΚΛΑ» - ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ; (2).

Ας δώσει λοιπόν μιά πιστευτή εξήγηση ο υπεύθυνος πάρκου του Δήμου Κατερίνης και ευχόμαστε να δούμε την αντικατάσταση και μέσα στο πάρκο.

Και μια πρόταση μας: να γίνουν τα παγκάκια σιδερένια παρά ξύλινα, όπου με τά χρόνια καταστρέφονται και χρειάζονται αντικατάσταση εις βάρος του φορολογούμενου δημότη.

Τέλος, κάτι ακόμα που παρατηρεί ο επισκέπτης του πάρκου, είναι η ανακαινισμένη παιδική χαρά που παραδόθηκε στα παιδιά για χρήση.

«ΑΠΟ ΕΞΩ ΚΟΥΚΛΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΠΑΝΟΥΚΛΑ» - ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ; (6).

Αυτό που θέλουμε να μάθουμε είναι το εξής: είναι όντως τελειωμένο έργο και ασφαλές για τά παιδιά ή όχι; Εάν δεν είναι γιατί παραδόθηκε; Εάν όμως είναι γιατί υπάρχει ακόμα η πινακίδα που προειδοποιεί τούς γονείς ότι με δική τους ευθύνη θα γίνεται η χρήση έως ότου πιστοποιηθεί η παιδική χαρά;

«ΑΠΟ ΕΞΩ ΚΟΥΚΛΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΠΑΝΟΥΚΛΑ» - ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ; (5).

Εάν πρόκειται για αδιαφορία των υπευθύνων που δεν αφαίρεσαν την πινακίδα, τότε να υποστούν και την ανάλογη επίπληξη, εάν όμως πρόκειται για ανασφαλή παιδική χαρά, τότε ο Δήμος Κατερίνης είναι υπόλογος στους δημότες και υπεύθυνος για ότι συμβεί στα μικρά παιδιά.

Επιτέλους, κάποτε θα πρέπει να σοβαρευτεί αυτή η πόλη, και γι’ αυτό πασχίζουμε.

Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

©2016

Pieria.Tv 3 - Copy

 

Διαδικτυακό Κανάλι του Νομού Πιερίας, με Τοπικά, Εθνικά και Διεθνή γεγονότα.

Αναδημοσίευση άρθρων:

Σύμφωνα με τον Νόμο 2121/1993 (ΦΕΚ Α’25, 4/3/93) και τους κανόνες τού Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα, η αναδημοσίευση του άρθρου επιτρέπεται μόνον εάν υπάρχει ενεργός σύνδεσμος που να οδηγεί στην αρχική του πηγή, και όχι απλά στην πρώτη σελίδα του Ιστοτόπου της.

Ευχαριστούμε αγαπητοί συνάδελφοι για την συμμόρφωσή σας,

www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment