ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ «ΛΕΡΩΜΕΝΑ, ΑΠΛΥΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΤΑΜΕΝΑ»!

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(12/09/2018)

 

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ένα τηλεφώνημα συμπολίτη μας που μου έγινε σήμερα το απόγευμα για την «Αστική Σχολή Κατερίνης» ήταν αρκετό για να με κάνει να επισκεφθώ τον χώρο.

Η καταγγελία αφορούσε την απαράδεκτη και κακόγουστη θέα τού πίσω χώρου τής Σχολής, με εγκαταλελλημένα κομμένα ξερόκλαδα, πεταμένα -για άγνωστο πόσο καιρό- στο πίσω μέρος τού κτηρίου κοντά στα αποχωρητήρια.

Μια απαράδεκτη κατάσταση που σίγουρα δεν κολακεύει τον Δήμο, από την στιγμή που καυχιέται ο δήμαρχος Κατερίνης ότι συνεχώς κατασκευάζει πάρκα και πλατείες φιλικά στο περιβάλλον, ενώ αφήνει στην σήψη και στην εγκατάλειψη τά διάφορα στολίδια τής πόλης και τού πολιτισμού.

Το κτήριο τής Αστικής Σχολής, πέραν τού ότι είχε αποκρουστική θέα εσωτερικά, με σοφάδες να πέφτουν από την υγρασία και φθαρμένη την ξύλινη οροφή, και για πολλά έτη παρέμενε ώς είχε, αποκαταστάθηκε σταδιακά με διάφορα «μερεμέτια», ενώ είναι άγνωστο πόσο θα κρατήσουν.

Φωτογραφία αρχείου

Φωτογραφία αρχείου

Εξωτερικά έχει χειρότερα χάλια, με τα σκαλοπάτια σκουριασμένα και φθαρμένα, ενώ σε κάποια σημεία τού τοίχου η φθορά είναι εμφανής με τις τρύπες να πρωταγωνιστούν και να επισκιάζουν το όλο οικοδόμημα!!!

Πέραν τούτου, στην αριστερή γωνία τού αύλειου χώρου ενώ εισέρχεται ο πολίτης από την κύρια είσοδο, υπάρχει από το 1956 και η προτομή τής Λαρισαίας Εθνομάρτυρος και δημοδιδασκάλισσας της Λεπτοκαρυάς, Σοφίας Ευθυμίου.

Εκτός από την επιγραφή τής προτομής που ξεθώριασε πλέον και ουδείς ενδιαφέρθηκε να την αποκαταστήσει, η γωνία εκείνη τής προτομής, είναι γεμάτη αγριόχορτα που μαρτυρεί ότι ανθρώπινο χέρι δεν μπήκε εκεί να καθαρίσει. Κατά τ’ άλλα η καύχηση τού Δήμου και του δημάρχου μας Σάββα Χιονίδη είναι η δημιουργία νέων πάρκων και πλατειών.

Κάποτε σ’ αυτόν τον Δήμο θα πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και τά μυαλά που είναι υπεύθυνα για τέτοιου είδους παρεμβάσεις (και πληρώνονται γι’ αυτό) να αρχίσουν επιτέλους να λειτουργούν, διότι μάλλον κάτι ύποπτο και παράξενο συμβαίνει με αυτή την αδιαφορία που διακατέχει ανευθυνο-υπεύθυνους αιρετούς.

Το φωτορεπορτάζ μιλάει από μόνο του!!!  

©www.Pieria.tv – 2018

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018

 
 

Copyright © Pieria.tv (Η αντιγραφή δίχως άδεια σημαίνει κλοπή)

Το περιεχόμενο τού παρόντος διαδικτυακού τόπου (site) ανήκει αποκλειστικά στην Pieria.tv και στον δημοσιογράφο Γιώργο Οικονομίδη, εκτός εάν γίνεται αναφορά σε άλλη πηγή. Απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, η αντιγραφή αλλά και η παραποίηση του περιεχομένου, έστω και με αναφορά στην πηγή, δίχως έγγραφη ή προφορική άδεια. (pieria.tv@pieria.tv / τηλ. 69 700 800 63 [Γιώργος])

Προτιμήστε ελεύθερα την ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Ιούνιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930