Αυστραλός πυροσβέστης συγκίνησε το πανελλήνιο με ανάρτηση στα Ελληνικά για τις φωτιές στον πίνακα ανακοινώσεων τού Πυροσβεστικού Σταθμού του Newtown.

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(27/07/2018)

 

Γνωστή είναι η αγάπη των Αυστραλών για την Ελλάδα και η κίνηση τού Πυροσβεστικού σταθμού του Newtown στη Νέα Νότια Ουαλία, να γράψει στα Ελληνικά στον πίνακα ανακοινώσεων του «Οι καρδιές και οι προσευχές μας για την Ελλάδα», την έκανε ακόμα γνωστότερη.

Σε αντίθεση με κάποια δικά μας “πολιτικά ρεμάλια” που προσπαθούν να υποβαθμίσουν την ένταση και την έκταση τής καταστροφής στις πυρκαγιές της Αττικής, για να μήν τους αποδοθούν ευθύνες, οι Αυστραλοί έρχονται να μας δώσουν μαθήματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης για τον Ελληνικό λαό και την τραγωδία που ζεί αυτές τις ημέρες.

Το μήνυμα που γράφτηκε στον πίνακα ανακοινώσεων τού Πυροσβεστικού σώματος τού Newtown, κάνει τον γύρο τού κόσμου και η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο τού ενδιαφέροντος και τής συμπάθειας.

Ο πυροσβέστης Τζόνι Μαγκίρ που ανάρτησε το μήνυμα, έχει φιλικούς δεσμούς με την Ελλάδα και την επισκέπτεται τακτικά, ενώ σε ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό πρόγραμμα τού SBS, και ερωτώμενος “τι ήταν εκείνο που τον ώθησε σε αυτήν την πρωτοβουλία” απάντησε: “Βλέπεις να συμβαίνει κάτι τέτοιο και πονάει η καρδιά σου και επίσης ως πυροσβέστης νιώθεις ανήμπορος, μπορείς να κάνεις κάτι από τόσο μακριά; Έτσι ένιωσα, και σκέφτηκα ότι πολλοί άνθρωποι με ελληνική καταγωγή στην Αυστραλία, θα αισθάνονταν το ίδιο ανήμποροι, και την ίδια θλίψη. Έτσι, το μόνο που σκέφτηκα ότι μπορούσα να κάνω είναι να βάλω αυτό το μήνυμα για αλληλοσυμπαράσταση”.

Στην ερώτηση τού δημοσιογράφου εάν θα συμμετείχε σε μια αποστολή Αυστραλών εθελοντών πυροσβεστών στην Ελλάδα, η απάντηση του ήταν απολύτως καταφατική.

Ακούστε την ραδιοφωνική συνέντευξη (στα Αγγλικά)

 

Πληροφορίες από το sbs.com.au

 

www.Pieria.tv – 2018

 
 

Copyright © Pieria.tv (Η αντιγραφή δίχως άδεια σημαίνει κλοπή)

Το περιεχόμενο τού παρόντος διαδικτυακού τόπου (site) ανήκει αποκλειστικά στην Pieria.tv και στον δημοσιογράφο Γιώργο Οικονομίδη, εκτός εάν γίνεται αναφορά σε άλλη πηγή. Απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, η αντιγραφή αλλά και η παραποίηση του περιεχομένου, έστω και με αναφορά στην πηγή, δίχως έγγραφη ή προφορική άδεια. (pieria.tv@pieria.tv / τηλ. 69 700 800 63 [Γιώργος])

Προτιμήστε ελεύθερα την ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Ιούλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031