ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΣΕ ΔΡΟΜΟ ΔΙΧΩΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 07.06.2017)

Μάρτυρας έγινα σήμερα το βράδυ στην Παραλία Κατερίνης σε αστυνομική δράση κατά των σταθμευμένων οχημάτων στον κεντρικό δρόμο της οδού Λεωφόρος Στρατού.

Η αστυνομικός, οδηγός του περιπολικού, έδινε διαταγή σε αστυνομικούς ποδηλάτες για κλήσεις σε παράνομη στάθμευση.

Σε δύο τουλάχιστον οχήματα προσπαθούσαν οι αστυνομικοί να αφαιρέσουν τις πινακίδες από… «παράνομη» στάθμευση, ενώ το μέν πρώτο είχε πινακίδες Σερβίας και το δεύτερο πινακίδες Ρουμανίας.

Δηλαδή από τουρίστες που επισκέφθηκαν την πόλη μας να αφήσουν το χρήμα τους, η αστυνομία έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο και προσπαθούσε να τους πάρει τις πινακίδες, δίχως να το καταφέρνει εφόσον αδυνατούσαν να τις ξεβιδώσουν.

Θα συμφωνήσω όταν μου πείτε πως διάκριση δεν πρέπει να γίνεται σε κανέναν και να εκτελείται ο Νόμος σε όλους. Όμως, μη βιαστείτε…!

Παρατήρησα πως στον εν λόγω κεντρικό δρόμο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ απαγορευτικές πινακίδες στάθμευσης και ως εκ τούτου πλησίασα την αστυνομικό που προσπαθούσε να βγάλει τις πινακίδες, και την ρώτησα εάν υπάρχει η εν λόγω σήμανση που να προειδοποιούν τους οδηγούς ότι απαγορεύεται στο σημείο η στάθμευση. Η απάντηση που πήρα ήταν… αφοπλιστική:

«Επανειλημμένα ζητήσαμε (μου είπε η αστυνομικός) από τους ξενοδόχους να ενημερώνουν τους πελάτες τους για την απαγόρευση στάθμευσης αλλά αδιαφορούν, ενώ ζητήσαμε και από τον Δήμο να τοποθετήσουν πινακίδες στον δρόμο, αλλά δυστυχώς ο Δήμος δηλώνει ότι δεν έχει χρήματα για πινακίδες». Άσχετα που ξοδεύει χιλιάδες ευρώ για φιέστες που δέν ωφελούν, συμπλήρωσα εγώ.

Αυτό λοιπόν που αντιλαμβάνεται κάποιος, είναι ότι, εφόσον δεν υπάρχει η κατάλληλη σήμανση, τότε παράνομα η αστυνομία έδινε κλήσεις και προέβη σε αφαίρεση πινακίδων από οχήματα που οι οδηγοί τους δεν γνώριζαν ότι απαγορεύεται η στάθμευση εφόσον δέν υπάρχει σήμανση απαγορευτική.

Πέραν τούτου, η αστυνομία υποχρεωτικά ενεργεί έτσι, διότι -όπως πληροφορήθηκα- οι κάτοικοι του δρόμου εκείνου καταγγέλλουν στην αστυνομία την παράνομη στάθμευση, σε δρόμο όμως δίχως απαγορευτικό!!!

www.Pieria.tv

 


Μοιραστείτε το Άρθρο