Αύξησε τα Έξοδα Κηδείας η Μητρόπολη Κίτρους. Στα 100 Ευρώ Πλέον το «χαράτσι»!

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (21-07-2021).

 

Εν μέσω “πανδημίας” –όχι του Κορωναϊού αλλά της οικονομικής ανέχειας, της κακουχίας και της στέρησης-, βρήκε την ευκαιρία η Μητρόπολη Κίτρους του μητροπολίτη Γεωργίου Χρυσοστόμου, να αυξήσει τά έσοδα της ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΣ σχεδόν το «χαράτσι» στα έξοδα(!) κηδείας. Από τά 60 ευρώ που ήταν έως τώρα, σύμφωνα με τον κατάλογο ιεροπραξιών, μεταπήδησε το «παπαδικό φακελάκι» στα 100 ευρώ.

Μια πρόσφατη χρέωση όμως σε κηδεία, άγγιξε το ποσό των 120 ευρώ (με απόδειξη ευτυχώς) με το σκεπτικό ότι τά επί πλέον 20 ευρώ χρεώθηκαν για τα κεριά που άναψαν στην κηδεία οι μετρημένοι στα δάκτυλα πενθούντες. Σημειωτέον ότι η εξόδιος ακολουθία δεν έγινε στον ναό αλλά στο κοιμητήριο.

Ποιος ελέγχει όμως την εκκλησία;

Κράτος εν Κράτει είναι δυστυχώς, ασχέτως που είναι δημόσιοι υπάλληλοι και πληρώνονται από τον κορβανά των φορολογουμένων. Απορία όμως εγείρει το γεγονός ότι, εάν πιαστεί με φακελάκι κάποιος δημόσιος υπάλληλος καταλήγει στον εισαγγελέα. Η εκκλησία όμως των δημοσίων υπαλλήλων παπάδων γιατί απαλλάσσεται και δεν διώκεται για φακελάκια;

Καιρός πλέον να ιδεί η εκκλησία σοβαρά το θέμα «χαράτσι» – «φακελάκια» – «μίζα» κλπ, και να πάψει να καταπιέζει την καμπούρα του φτωχού ελληνικού λαού.

ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ: «Μή θησαυρίζετε ὑμῖν θησαυρούς ἐπί τῆς γῆς, ὅπου σής καί βρῶσις ἀφανίζει, καί ὅπου κλέπται διορύσσουσιν καί κλέπτουσιν, θησαυρίζετε δέ ὑμῖν θησαυρούς ἐν οὐρανῷ, ὅπου οὔτε σής οὔτε βρῶσις ἀφανίζει, καί ὅπου κλέπται οὐ διορύσσουσιν οὐδέ κλέπτουσιν. ‘Οπου γάρ ἐστιν ὁ θησαυρός σας, ἐκεῖ ἔσται καί ἡ καρδία σας» (Ματθαίος’ 6:19-21).

 

©www.Pieria.tv – 2021

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2021
Μοιραστείτε το Άρθρο