ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΜΑΙ!!!

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(15 Μαΐου 2016)

 

Τελευταία ίσως αναφορά θα κάνω για την περιβόητη Συνέντευξη Τύπου με τον δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη, ζητώντας προκαταβολικά συγνώμη εάν κουράζω τους φίλους που μας παρακολουθούν και μας διαβάζουν.

ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΜΑΙ!!! (3).

Μεταξύ άλλων στην συνέντευξη του δημάρχου Κατερίνης, έγινε λόγος και για τους θεωρούμενους «πρόσφυγες» στην Πιερία, και εγώ λοιπόν κάνω την ερώτηση στον δήμαρχο Σάββα Χιονίδη, γιατί άραγε εξακολουθεί να τους αποκαλεί πρόσφυγες ενώ βάσει του Διεθνούς Δικαίου στην Ελλάδα λογίζονται λαθρομετανάστες!

Ο κύριος Χιονίδης, όταν του ανέπτυξα μέρος από την Σύμβαση της Γενεύης του 1951 για το προσφυγικό, αντί να ζητήσει περεταίρω πληροφορίες, ειρωνικά με ρώτησε: «Εσείς τί απαγγέλλεστε κύριε; Είστε δικηγόρος;».

Εξ’ αρχής, που ασχολούμαι με τους λαθρομετανάστες, τους αποκαλώ έτσι ακριβώς, και παρεξηγούμαι από κάποιους φίλους οι οποίοι δεν γνωρίζουν το ορισμό. Μήνες πρίν, και στο άκουσμα από τον δήμαρχο Σάββα Χιονίδη για την Σύμβαση της Γενεύης του 1951 την οποία και επικαλείτο συνεχώς στα δημοτικά συμβούλια, σκέφτηκα να βρώ και να μελετήσω ολόκληρη αυτή την Σύμβαση, όπως και το έκανα. Γι’ αυτό εξ’ άλλου και επιμένω στον όρο νοιώθοντας σιγουριά. Κάποιες φορές όμως, ακούγοντας τους ηγέτες να μην αποδέχονται τον όρο λαθρομετανάστης, μπαίνω σε σκέψεις μήπως και κάπου έχω άδικο.

Όμως λίγο καιρό πρίν, στην εκπομπή «ΣΤΟΝ ΕΝΙΚΟ» με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ήταν καλεσμένος ο πρόεδρος του νέου κόμματος «Εθνική Ενότητα» Γιώργος Καρατζαφέρης, και όταν έγινε λόγος για το προσφυγικό και ο κύριος Καρατζαφέρης τους αποκαλούσε λαθρομετανάστες, έδωσα ιδιαίτερη προσοχή. Τότε ερωτώμενος ανέλυσε ο πρόεδρος αυτό ακριβώς που υποστηρίζω και εγώ τόσο καιρό. Θα δείτε όμως και τους μεγαλοδημοσιογράφους να μη μπορούν να αναιρέσουν τα στοιχεία αυτά περί του Διεθνούς Δικαίου για την λαθρομετανάστευση αλλά και της εφημερίδας της Κυβερνήσεως του 1935 που τούς θεωρεί λαθρομετανάστες, διότι και αυτοί μάλλον δεν το γνώριζαν.

Βεβαιώθηκα λοιπόν ότι δεν είμαι ο μόνος ούτε ο πρώτος που λέω τά πράγματα με τ’ όνομά τους. Αυτά για κάποια παπαγαλάκια της πόλης μας που δημοσιογραφούν και με εξύβριζαν εν αγνεία μου στην σελίδα τους στο Facebook, αλλά περισσότερο για τον αγαπητό δήμαρχο Κατερίνης που καλά θα κάνει να αφουγκράζεται την φωνή της αλήθειας από μη συστημικούς δημοσιογράφους. Εκτός και αν θεωρεί και τον Γιώργο Καρατζαφέρη ότι σφάλλει στο εν λόγω θέμα και ότι η εφημερίδα της Κυβερνήσεως είναι απλώς μια μπαρούφα, και τότε καλά θα κάνει να ερευνήσει περεταίρω και να μην ειρωνεύεται άλλους, εκτός εάν το γνωρίζει και το αποσιωπά για λόγους που ο ίδιος ξέρει.

ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΜΑΙ, και ειλικρινά θα προτιμούσα να με διαψεύδουν διότι έτσι το σφάλμα θα είναι δικό μου, ενώ τώρα είναι σε μεγάλη μερίδα ατόμων που μας κυβερνούν και μας… «ενημερώνουν»!!!

ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΜΑΙ!!!(1)

©www.Pieria.tv – 2016

 

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο