Β. ΝΟΥΛΕΖΑΣ: «Δυστυχώς επαληθεύομαι με το νέο ηχητικό τού Αρτ. Σώρρα»

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Έχω εκφράσει δημόσια από τον Αύγουστο 2017 στην Ρόδο, τήν τεκμηριωμένη υποκειμενική νομική άποψη μου για τους επικείμενους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο, καθόσον από 01.01.2018 δέν προστατεύεται ουσιαστικά η πρώτη κατοικία.

Ότι τα ξένα Fund’s θα αρπάξουν τα σπίτια των Ελλήνων.

Δυστυχώς επαληθεύομαι!

Η νομική άμυνα του οφειλέτη σε τράπεζες ή στην ΑΑΔΕ, ασκείται με Ανακοπή των άρθρων 632 & 933 Κ. Πολ. Δ. όπως προβλέπεται μετά τις τροποποιήσεις κατά των Δ/γών πληρωμής η εναντίον της αρξάμενης αναγκαστικής εκτέλεσης.

Ταυτόχρονα απαιτείται αίτηση ασφαλιστικών μέτρων άρθρ.686επ.ΑΚ με την οποίαν ζητείται η χορήγηση προσωρινής διαταγής απαγορέουσα τήν περαιτέρω αναγκαστική εκτέλεση.

Διαφορετικά ο πολίτης που έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι εκτεθειμένος στον κίνδυνο, αντιμετωπίζει το φάσμα απώλειας της κατοικίας του.

Το νεότερο ηχητικό μήνυμα του Αρτέμη Σώρρα σχετικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς επιδέχεται ποικίλες ερμηνείες.

Μία εξ αυτών είναι ότι θεωρεί ως μοναδικό λόγο Ανακοπής την πληρωμή, δηλ. εξόφληση της οφειλής μέσω της εξώδικης εντολής των ΕΣΥ, έτσι την εκλαμβάνω.

Διαφορετικά, λέει ξεκάθαρα, κρούει τόν κώδωνα του κινδύνου, κάτι σαν εγερτήριο η προτροπή πρός όλους με άλλη διατύπωση, ότι δεν σταματά ο πλειστηριασμός αν δεν πληρώσουν, δέν γνωρίζω αν εννοεί μετρητά ή με τις εξώδικες μέσω των γραφείων ΕΣΥ.

Λέει ότι δεν θα οφείλουν στην ΕΣΥ, αλλιώς εάν ολιγωρήσουν θα χάσουν το σπίτι τους.

Ο καθείς αναλαμβάνει την ευθύνη των λεγομένων και πράξεων του. Χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους μας.

Εγώ ως Δικηγόρος έχω με ενάργεια λεπτομερώς εξηγήσει δημόσια πώς αμύνεται κανείς εναντίον μιας Δ/γής πληρωμής.

Μίλησα έγκαιρα για την καταχρηστικότητα των ΓΟΣ στις δανειακές συμβάσεις που εξ αυτού του λόγου μπορούν να κηρυχθούν άκυρες.

Βασ. Νουλέζας

Δικηγόρος

 

 


Μοιραστείτε το Άρθρο