ΒΟΜΒΑ! Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ WASHINGTON POST ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΔΥΣΚΟΛΗ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (03-12-2021).

 

Ποιος θα περίμενε από πρωθυπουργό μιας χώρας να δηλώνει επίσημα ότι θέλει να κάνει την ζωή δύσκολη σε μια μεγάλη –αν όχι την μεγαλύτερη- μερίδα πολιτών για να τους αναγκάσει σε μια πράξη που ο ίδιος αποφασίζει. Και όμως…

Υπάρχει τέτοιος, και μάλιστα ο συνήθης ανεκδιήγητος ανθέλληνας Κούλης Μητσοτάκης.

Σε συνέντευξη μέσω της πλατφόρμας ZOOM που παραχώρησε στις 24 Νοεμβρίου 2021 στην δημοσιογράφο της Washington Post, Lally Weymouth, δήλωσε ξεδιάντροπα ότι, μας κάνει επίτηδες την ζωή δύσκολη όσων δεν θέλουμε να εμβολιαστούμε. Από την άλλη όμως είπε ότι δεν καθιστά υποχρεωτικά τά εμβόλια! Διαβάστε τι είπε μεταξύ άλλων, όταν η δημοσιογράφος του είπε ότι:

«Διαφωνώ με τους αντιεμβολιαστές, αλλά δεν θα τους λογόκρινα»,

για να απαντήσει ο Μητσοτάκης:

«Όσον αφορά τους αντιεμβολιαστές, αυτό που κάνουμε είναι να δυσκολεύουμε τη ζωή όσων δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Δεν καθιστούμε υποχρεωτικά τα εμβόλια και δεν τους κλειδώνουμε (σε Lockdown δηλαδή)».

Η απάντηση-δήλωση Μητσοτάκη στα αγγλικό κείμενο:

«In terms of anti-vaxxers, what we are doing is making life difficult for those who don’t want to get vaccinated. We are not making vaccines mandatory, and we are not locking them down».

Ε’ λοιπόν, αυτή η «πατάτα» του Μητσοτάκη, που επιφέρει έως και φυλάκιση σε δημοκρατικά κράτη, (σε δημοκρατικά επαναλαμβάνω και όχι… Νεοδημοκρατικά), πέρασε από την «μονταζιέρα» του Μαξίμου και την έκοψε από το αρχικό κείμενο της συνέντευξης για να μην ξεσηκώσει τον λαό. Έλα όμως που δεν είμαστε όλοι «πρόβατα» όπως μας θεωρεί αυτή η φάρα, και ξέρουμε να υψώνουμε ανάστημα στο φαύλο καθεστώς του Κούλη.

Ελληνικέ Λαέ, σύμφωνα και με αυτή την διατύπωση του φερόμενου ως πρωθυπουργού της Ελλάδος, ξέρεις καλά γιατί σε υποχρεώνει ο Κούλης να κάνεις ότι σε διατάσσει. Θέλει να σου κάνει την ζωή δύσκολη, όπως δήλωσε. Θα το επιτρέψεις αυτό; Εάν ναι, τότε δεν έχεις δικαιολογία για το τι μέλλει γενέσθαι σύντομα, εάν όχι τότε να ξέρεις ότι θα βρεθείς αντιμέτωπος με τις δυνάμεις καταστολής, με την δικαιοσύνη, με τον στρατό και κάθε τι που υπακούει στις εντολές του Κούλη. Έτσι αποφάσισαν, έτσι διέταξαν, έτσι θέλουν να μας αποτελειώσουν. Εάν το επιτρέψουμε δηλαδή!

Μια αποφασιστική αντίσταση ενάντια στην επιβαλλόμενη δύσκολη ζωή μας από το ανεκδιήγητο πολιτικό σίχαμα, μπορεί να κάμψει τις δικτατορικές ορέξεις του που τροφοδοτούνται από ξένα κέντρα υποταγής των λαών.

Επίσης, ερωτηθείς για την λογοκρισία που επέβαλε με ποινή προστίμου και φυλάκισης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (διαδίκτυο) απάντησε ως δικαιολογία την αποφυγή διασποράς ψευδών ειδήσεων για την υγεία. Τα καλοπληρωμένα όμως κανάλια από την λίστα Πέτσα έκαναν γαργάρα αυτή την δήλωση και κανένας μεγαλοδημοσιογράφος δεν έκανε κουβέντα γι’ αυτό.

Κατάλαβες λαέ γιατί οι εισαγγελείς έχουν ως «καραμέλα» πλέον τον Νόμο για ψευδείς ειδήσεις; Ποιος όμως μπορεί να λογοκρίνει το διαδίκτυο εκτός από τους δικτάτορες; Ναί, μόνο οι δικτάτορες μπορούν, έτσι Κούλη;

Η ερώτηση και η απάντηση είναι η εξής:

Ερώτηση δημοσιογράφου: «Το ελληνικό κοινοβούλιο μόλις ψήφισε έναν νόμο που καθιστά ποινικό αδίκημα την δημοσίευση «ψευδών ειδήσεων» και καθιστά υπεύθυνους τόσο τον ιδιοκτήτη όσο και τον δημοσιογράφο».

Απάντηση Μητσοτάκη: «Προσπαθήσαμε να περιορίσουμε ό,τι μπορεί να δημοσιευτεί, έτσι ώστε οι ιστορίες «ψευδών ειδήσεων», ειδικά που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία, να μην εκτίθενται υπερβολικά».

Το Αγγλικό κείμενο:

Q. «The Greek parliament just passed a law that makes it a criminal offense to publish “fake news,” and makes the proprietor and the journalist both liable».

A. «We have tried to limit what can be published so “fake news” stories, especially related to public health, are not given too much exposure».

Ξύπνα Λαέ…

 

Όλη η συνέντευξη στα Αγγλικά ΕΔΩ.

 

©www.Pieria.tv – 2021

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2021
Μοιραστείτε το Άρθρο