ΒΟΥΛΙΑΞΕ Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(13/11/2018)

 

«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΧΩΡΑ» ηχούσε σήμερα Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 σε όλη την πόλη τής Κατερίνης.

Μαθητές από τά Γυμνάσια και τα Λύκεια τής πόλης ξεχύθηκαν στους δρόμους σε μια ειρηνική αλλά βροντερή πορεία υπέρ της ελληνικότητας τής Μακεδονίας αλλά και τής Κύπρου, κάτι που ξεχνούν οι περισσότεροι να φέρουν στο προσκήνιο τον τελευταίο καιρό.

Η πορεία διένυσε σχεδόν όλη την Κατερίνη.

Από την Πλατεία Ελευθερίας οι μαθητές προχώρησαν στο Δημαρχείο τής πόλης, στην συνέχεια πέρασαν μπροστά από την οδό Ηφαίστου όπου βρίσκονται τά γραφεία των τριών βουλευτών τού ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, Σκούφα, Τζαμακλή και Καστόρη, βροντοφωνάζοντας ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική, υπενθυμίζοντας το στους τρείς βουλευτές μας που υπέγραψαν την παράδοση τής Μακεδονίας στα Σκόπια με την καταδικαστέα απ’ όλον τον Ελληνισμό Συμφωνία των Πρεσπών.

Ακολούθως η πορεία πέρασε την οδό Κασσάνδρου με διαδρομή προς τά ΚΤΕΛ Κατερίνης, στο Μνημείο πεσόντων τού Ποντιακού Ελληνισμού, και συνέχισε έως την διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας, όπως βλέπουμε στα πλάνα μας.

Στην συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε στο Νομαρχιακό κτήριο τής Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, με τούς μαθητές να τραγουδούν την «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ» και να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο τής Ελευθερίας, πέραν των άλλων συνθημάτων που με μια φωνή φώναζαν στην πόλη.

Αξίζει να αναφέρω ότι οι υπεύθυνοι τής πορείας μού ζήτησαν να τονίσω, ότι, η πορεία δεν έχει σχέση με κόμματα και χρώματα, αλλά είναι καθαρά μαθητική και ενωμένη ώς μια γροθιά. Τυχόν πολιτικές σκοπιμότητες που κάποιοι θα θελήσουν να τούς προσάψουν, μακράν απέχουν από τους μαθητές.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας η πορεία ακολούθησε την οδό 28ης Οκτωβρίου, την οδό Ειρήνης, και περνώντας από την Κεντρική Πλατεία τής πόλης κατέληξε και πάλι στο Δημαρχείο Κατερίνης με τον Εθνικό Ύμνο και την «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ».

Στην κάμερα μας μίλησε ο πρόεδρος τού 15μελούς, καθώς και ο γνωστός για τον βαρύ τραυματισμό του από τά ΜΑΤ στο Πισοδέρι με τά επεισόδια τής 17/06/2018 για την συμφωνία των Πρεσπών, Δημήτρης Μπαϊρακταρίδης.

Παρακάτω ο Δημήτρης Μπαϊρακταρίδης κτυπημένος από τά ΜΑΤ στο Πισοδέρι Φλώρινας με τά επεισόδια για την Συμφωνία τών Πρεσπών.

«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΧΩΡΑ» ηχούσε σήμερα Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 σε όλη την πόλη τής Κατερίνης.

Εδώ η πορεία των μαθητών έλαβε τέλος … για σήμερα.

©www.Pieria.tv – 2018

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018

 
 

Copyright © Pieria.tv (Η αντιγραφή δίχως άδεια σημαίνει κλοπή)

Το περιεχόμενο τού παρόντος διαδικτυακού τόπου (site) ανήκει αποκλειστικά στην Pieria.tv και στον δημοσιογράφο Γιώργο Οικονομίδη, εκτός εάν γίνεται αναφορά σε άλλη πηγή. Απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, η αντιγραφή αλλά και η παραποίηση του περιεχομένου, έστω και με αναφορά στην πηγή, δίχως έγγραφη ή προφορική άδεια. (pieria.tv@pieria.tv / τηλ. 69 700 800 63 [Γιώργος])

Προτιμήστε ελεύθερα την ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Αύγουστος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούλ    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031