ΒΡΑΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

  Το βραδινό της Δευτέρας 23 Μαΐου 2016 φιλοξένησε στην Αστική Σχολή Κατερίνης μουσική και έκθεση ζωγραφικής, με δημιουργούς Πιεριείς καλλιτέχνες. Βραδιά που αποτελεί συνέχεια των εκδηλώσεων των «Εαρινών ημερών Μουσών 2016» τις οποίες διοργανώνει και φέτος η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.

ΤΟ ΚΟΙΝΟ

  Πρωταγωνιστές, ο Θανάσης Μπατάλας που παρουσίασε και ερμήνευσε την πρώτη του μουσική ανησυχία με τίτλο «Από τη μια στιγμή στην άλλη» και οι δύο κυρίες-δημιουργοί της εικαστικής τέχνης Ελένη Βούβαρη και Δέσποινα Παπαδοπούλου-Σαργιαννίδου, που απεικόνισαν τα έργα της ζωγραφικής τους έμπνευσης, τιτλοφορώντας τα «Συνονθύλευμα εικόνων και πολιτισμών».

  Αναμφίβολα μια εκδήλωση που άφησε άριστες εντυπώσεις στο πολυπληθές κοινό που βρέθηκε στην Αστική Σχολή Κατερίνης. Η έκθεση ζωγραφικής θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την Κυριακή 29 Μαΐου 2016, τις ώρες 10:00 με 13:00 και 18:00 έως 21:00.

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

  Ο Θανάσης Μπατάλας, επαγγελματίας μουσικός από το 2003 πραγματοποιεί συναυλίες και εμφανίσεις ανά την Ελλάδα ως ανεξάρτητος μουσικός, ως ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος “pero”, ως σολίστ της Εστίας Πιερίδων Μουσών αλλά και ως μέλος του φωνητικού συνόλου “de profundis. Απέδωσε δικές του δημιουργίες και κομμάτια του στενού δικτύου συνεργατών του,  συνοδευμένος από τους μουσικούς Ζωή Ανδρικοπούλου (τραγούδι), Χαράλαμπο Βασιλείου (κιθάρα), Βούλα Κεραμιδιώτη (βιολί), Νικόλαο Κατσαμάγκα (κόντρα μπάσο), Σταύρο Αδαμαντίου (καχόν) και τον Δημήτριο Τσακνάκη στην εκτέλεση παραγωγής και τεχνική υποστήριξη.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΑΤΑΛΑΣ ΚΑΙ ΟΡΧΗΣΤΡΑ

  Η ζωγράφος Ελένη Βούβαρη μεγάλωσε στην Γερμανία εκεί τελείωσε το σχολείο, όπου και παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής. Είχε την χαρά να διδαχτεί από αξιόλογους δασκάλους την Εικαστική Τέχνη. Έλαβε μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει παρουσιάσει τα έργα της σε πέντε ατομικές εκθέσεις. Είναι μέλος το Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Β. Ελλάδος, και μέλος του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας πρώην Γραμματέας του Συλλόγου. Τα έργα της βρίσκονται στο Δημαρχείο Maintal της Φρανκφούρτης  και  Moosburg της Αυστρίας, και σε ιδιωτικούς χώρους. Είναι μέλος του Δεσμού Τέχνης ART AFFAIR και μέλος της ομάδας Art FreaksPeople’s Choice Art Contest. Η Ελένη ζει και ταξιδεύει με την ζωγραφική εδώ και χρόνια. Τα έργα της εκφράζουν ρεαλισμό, αποτυπώνονται με λάδι σε καμβά και καλύπτουν ποικίλο θεματολόγιο και προσωπογραφίες.

ΕΛΕΝΗ ΒΟΥΒΑΡΗ

  Η εικαστικός Δέσποινα Παπαδοπούλου – Σαργιαννίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλλιθέα Κατερίνης. Είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός-διευθύντρια δημοτικού σχολείου.  Εκφράζεται στη ζωγραφική με αγιογραφίες και Φαγιούμ (νεκρικές προσωπογραφίες που πρωτοφιλοτεχνήθηκαν στην ομώνυμη Αιγυπτιακή πόλη μεταξύ πρώτου και τρίτου αιώνα). Χρησιμοποιεί στα έργα της λάδι σε φυσικό και θαλασσινό ξύλο και καμβά, ακρυλικά χρώματα, καθώς και αυγοτέμπερες (χρώματα σε σκόνη με συνδετικό υλικό τον κρόκο αυγού).

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΑΡΓΙΑΝΝΙΔΟΥ

 Η Δέσποινα Παπαδοπούλου-Σαργιαννίδου έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις των Εκπαιδευτικών, της ΝΕΛΕ Πιερίας κ.α. Είναι μέλος του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Β.Ελλάδος, του Δεσμού τέχνης ART AFFAIR, της ομάδας ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ και Art Freaks People’s Choice Art Contest, ενώ συμμετέχει σε όλες τις εκθέσεις του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας (του οποίου αποτελεί μέλος), από το 2011 έως σήμερα. Έργα της βρίσκονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment