ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΚΥΡΙΕ ΚΥΡΑΪΛΙΔΗ ΜΕ ΤΗΝ «ΑΣΚΗΣΗ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΑΣ»

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(20-06-2019)

 

Ένα δημοσίευμα μου με τίτλο: «ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ! ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΙΠΑΤΕ;;;» το οποίον ζητούσε απάντηση εάν αληθεύει η πληροφορία μου ή όχι, ανάγκασε τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης Χρυσόστομο Κυραϊλίδη να απαντήσει, αν και κάπως ανορθόδοξα!

Πρίν τοποθετηθώ ας δούμε τί έγραψε ο κύριος Κυραϊλίδης ο οποίος απαντάει ώς υπάλληλος τού Δήμου Κατερίνης μάλλον και όχι ώς πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής όπως υπογράφει. Απαντάει λοιπόν ώς εξής:

Διευκρινίσεις και ενημέρωση του κοινού σχετικά με «ρεπορτάζ» της «Διαδικτυακής Τηλεόρασης pieria.tv» που αναπαραγάγει το pieriasport-news.gr, με τίτλο: «[…]ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΙΠΑΤΕ;;;»

Χρυσόστομος Κυραϊλίδης

Χωρίς την παραμικρή διάθεση να παρέμβουμε στο δημοσιογραφικό λειτούργημα, το οποίο σεβόμαστε απόλυτα, θέλουμε να επισημάνουμε ότι είθισται οι δημοσιογραφικές πηγές να διασταυρώνονται. Στην περίπτωση όμως, ανάρτησης της «Διαδικτυακής Τηλεόρασης pieria.tv», ούτε εγώ προσωπικά, ούτε κανείς από την Σχολική Επιτροπή του Δήμου μας  ρωτήθηκε σχετικά, προκειμένου να ενημερωθεί και να τοποθετηθεί επίσημα πριν δημοσιευτεί το ανυπόστατο, ψευδές και με πηχυαίους τίτλους, «ρεπορτάζ – καταγγελία» ότι δήθεν «Αδειάζουν όλες τις δεξαμενές πετρελαίου από τα σχολεία της Κατερίνης […]».

Επειδή ως Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν έχουμε αρνηθεί να παρέχουμε ενημέρωση για ζητήματα που διαχειριζόμαστε, όχι μόνο στις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και στα Μέσα Ενημέρωσης δεν αντιλαμβανόμαστε σε τι εξυπηρετεί αυτή η τακτική; Μήπως το δημόσιο συμφέρον; Προφανώς, όχι. Πρόκειται για «ρεπορτάζ» που δεν κάνει τίποτε περισσότερο από το να λασπολογεί και να υπηρετεί εμπαθείς προσωπικές απόψεις και σκοπιμότητες. Παράλληλα, «πετυχαίνει» να δημιουργεί στρεβλές εντυπώσεις, οι οποίες απαξιώνουν την προσπάθεια που διαχρονικά καταβάλλουμε για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου μας.

Ερωτώ και εγώ με την σειρά μου ευθέως τον συντάκτη του κειμένου: Πώς είναι δυνατόν να «ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» όταν κλειδιά για τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις (λεβητοστάσια, δεξαμενές κ.α.) δεν έχει στη διάθεσή της η Σχολική Επιτροπή, ούτε κανείς άλλος, παρά μόνο οι διευθύνσεις των σχολείων; Αλήθεια ο συντάκτης απεύθυνε σχετικό ερώτημα στις διευθύνσεις των σχολείων ή ήταν επαρκής για αυτόν η κάλυψη που προκαλεί, όπως ισχυρίζεται «η πίστη των αυτιών του στο τηλεφώνημα που είχε σήμερα»;

Σε κάθε περίπτωση, θα ήθελα να επισημάνω, ότι, η μονομερής αναπαραγωγή και «μεγέθυνση» του κατάπτυστου αυτού δημοσιεύματος από την συγκεκριμένη τοπική ηλεκτρονική σελίδα, καθώς και από μερίδα τοπικών blogs αν και πρόκειται για ανάξιο λόγου γενικά θέμα, μας οδηγεί στην υποχρέωση να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής

Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης

Χρυσόστομος Κυραϊλίδης

 

Εάν θεωρείτε κύριε Κυραϊλίδη ότι ένα επίσημο δημοσίευμα, το οποίον ΡΩΤΑΕΙ -δίχως να τοποθετείται-, εάν αληθεύει μια πληροφορία ή όχι, ότι είναι «έρμαιο» στο να ασκείτε το Νομικό σας δικαίωμα εναντίον του δημοσιογράφου, τότε είστε βαθιά νυχτωμένος.

Νομικό δικαίωμα έχετε σε κάποια ανυπόστατη κατηγορία εναντίον σας ή της υπηρεσίας που υπηρετείτε και όχι σε δημοσιογραφική ΕΡΩΤΗΣΗ στην οποίαν εάν θέλετε απαντάτε ή όχι. Αυτά λοιπόν τα εκφοβιστικά τερτίπια σας κάπου αλλού και όχι στον Οικονομίδη.

Έρχομαι στο προκείμενο: Πέραν της ερώτησης που κάνω στο δημοσίευμα, γράφω και το εξής:

«Καταγράφω την καταγγελία με κάθε επιφύλαξη ωστόσο αφήνω το ερώτημα να αιωρείται και αν τυχόν φτάσει στ’ αυτιά των υπευθύνων ας απαντήσουν εάν όντως αδειάζουν τούς λέβητες πετρελαίου από όλα τά σχολεία τής πόλης, και αν ναι γιατί γίνεται κάτι τέτοιο και πού καταλήγει το πετρέλαιο αυτό;»

Ποιά φράση και ποια λέξη μου σας παραχωρεί την ευχέρεια για άσκηση Νομίμου δικαιώματος σας κατά τού δημοσιογράφου κύριε Κυραϊλίδη; Αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι αφήστε το κατά μέρος διότι δεν με αγγίζει οποιαδήποτε απειλή σας, ούτε θα με αναγκάσει να σταματήσω να καυτηριάζω τα κακώς κείμενα όλων σας που κρατάτε την τύχη των δημοτών και πολιτών τής Πιερίας στα χέρια σας.

Εάν όντως θέλετε να γνωρίζετε ποιος μπορεί να ασκήσει Νομικό δικαίωμα, τότε η φράση σας στην απάντηση σας, ότι: «Πρόκειται για «ρεπορτάζ» που δεν κάνει τίποτε περισσότερο από το να λασπολογεί και να υπηρετεί εμπαθείς προσωπικές απόψεις και σκοπιμότητες» αρκεί για άσκηση Νομικού δικαιώματος, από μέρους μου όμως.

Δεν μπορείτε να κατηγορείτε ένα δημοσίευμα, το οποίον ΡΩΤΑΕΙ μόνο για να γνωρίσει την αλήθεια, ότι «λασπολογεί και υπηρετεί εμπαθείς προσωπικές απόψεις και σκοπιμότητες». Δεν ισχύει η πληροφορία μου; Απλά λέτε ότι δεν ισχύει, τόσο εύκολο! Ελέγξατε όμως τα περιφερειακά σχολεία εάν έγινε κάτι τέτοιο; Αυτό αν δεν το κάνατε θα το κάνει η νέα Αρχή τού Δήμου όπως υποσχέθηκε και τότε εύχομαι να έχετε εσείς δίκιο.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ φίλτατε υπάλληλε τού Δήμου δεν λογίζεται ώς λασπολογία, απεναντίας είναι έντιμο να ερωτά κανείς ζητώντας απάντηση, όπως κάνει εν προκειμένω και ο δημοσιογράφος.

Πέραν τούτου εάν νομίζετε κύριε Κυραϊλίδη ότι μπορείτε να έχετε Νομικό δικαίωμα για να το ασκήσετε, τότε δεν ξέρετε με πόση χαρά θα σας περιμένω έστω και στις δικαστικές αίθουσες.

Είπαμε, αυτά όχι στον Οικονομίδη (βλέπεις Χρυσόστομε ότι επίτηδες σε προκαλώ να ασκήσεις τυχόν Νομικό σου δικαίωμα διότι γνωρίζω την έκβαση του εφόσον θα ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ. Δεν είμαι του χεριού σου όπως και κανενός άλλου. Να το εμπεδώσετε αυτό επιτέλους).

 

Υ.Γ. Εν καιρώ θα ιδούμε και τα Κυλικεία των Σχολείων κύριε Χρυσόστομε Κυραϊλίδη.

 

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…!

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο