ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΡΙΝΟΥ – ΒΡΑΧΟΙ ΟΙ ΚΟΡΙΝΙΩΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης.

ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΡΙΝΟΥ. ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ (8)Σήμερα τό μεσημέρι (27.03.2014) στην γέφυρα του Κορινού Πιερίας πλήθος κόσμου διαμαρτυρήθηκε (σε πρώτο στάδιο) για την απόφαση της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ (με συγκατάβαση της κυβέρνησης) να κατεδαφίσει τήν γέφυρα Κορινού πρίν κατασκευαστεί η νέα γέφυρα που η εταιρία σχεδιάζει.

Σκοπός τής εταιρίας είναι να παραδώσει την νέα γέφυρα σε διάστημα 2 ετών περίπου, ενώ κατεδαφίζοντας την επί σειρά ετών υπάρχουσα γέφυρα πρίν την κατασκευή τής νέας, θα καταδικάσει τούς κατοίκους του Κορινού σε πλήρη αποκλεισμό από την πρόσβαση στην Εθνική Οδό, ενώ οι κάτοικοι για να επισκεφθούν την πόλη τής Κατερίνης θα πρέπει να το κάνουν μόνο παραλιακά. Για να εισέλθουν οι οδηγοί από τόν Κορινό στην Εθνική Οδό πρός Θεσσαλονίκη, διέσχιζαν λίγες δεκάδες μέτρα, ενώ στό εξής, με την κατεδάφιση θα είναι υποχρεωμένοι να διασχίζουν αρκετά χιλιόμετρα έως τόν κόμβο Μακρυγιάλου.

Οι κάτοικοι του Κορινού εξοργισμένοι από τήν απόφαση αυτή δηλώνουν ρητά και κατηγορηματικά ότι δέν θα επιτρέψουν την υλοποίηση της κατεδάφισης.

Σήμερα τό μεσημέρι η δυναμική κινητοποίηση τους ήταν μόνο η αρχή ενώ είναι αποφασισμένοι να δράσουν δυναμικότερα ενάντια στην κυβέρνηση και στην Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ που θέλουν να τους καταδικάσουν σε μαρασμό και αποκλεισμό από τήν πρόσβαση στην καθημερινή τους συνήθεια.

Στόν πρώτο χάρτη βλέπετε το σημείο διαμαρτυρίας και την Εθνική οδό πρός Θεσσαλονίκη ενώ στόν δεύτερο χάρτη την νέα διαδρομή που θα είναι αναγκασμένοι οι οδηγοί να διανύουν για να πάνε πρός Θεσσαλονίκη ή πρός τήν Κατερίνη. Μιά απαράδεκτη ταλαιπωρία και επικίνδυνη για την ζωή τών ασθενών εφόσον η απόσταση πρός τό Νοσοκομείο Κατερίνης πολλαπλασιάζεται, τόσο για τούς ιδιώτες οδηγούς όσο και για τά ασθενοφόρα.

ΧΑΡΤΗΣ ΚΟΡΙΝΟΥ 1

ΧΑΡΤΗΣ ΚΟΡΙΝΟΥ 2

Οι δυναμικοί αλλά και άκρως αποφασισμένοι κάτοικοι του Κορινού θέλησαν να δείξουν το πόσο είναι αποφασισμένοι στις κινητοποιήσεις τους, και τό απέδειξαν με τόν συμβολικό αποκλεισμό τής Εθνικής Οδού για 15 λεπτά τής ώρας στό ρεύμα πρός Θεσσαλονίκη.

Παρόμοιες όμως κινητοποιήσεις είχαμε και στό παρελθόν με τήν αερογέφυρα του Αιγινίου Πιερίας, όπου τελικά κατεδαφίστηκε δίχως η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ να λάβει υπ’ όψιν της τίς κινητοποιήσεις τών κατοίκων Αιγινίου, ούτε και ενδιαφέρθηκε για τίς ανάγκες του χωριού και τών κατοίκων. Μέλλει να δούμε λοιπόν κατά πόσο θα καταφέρουν οι Κορινιώτες και οι τοπικοί παράγοντες να κάνουν πράξη τήν επιθυμία τους να παραμείνει η γέφυρα έως την κατασκευή τής νέας.

Τό μέγα ερώτημα που θέτουμε στην sporeas.tv είναι τό εξής: Θα κατασκευαστούν διόδια και στό ύψος τού Κορινού ή όχι; Είδομεν λοιπόν…!

Το Ρεπορτάζ στην Διαδικτυακή sporeas.tv φιλοξενεί δηλώσεις επί του θέματος, τόσο των τοπικών παραγόντων όσο και κατοίκων του Κορινού.

ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΡΙΝΟΥ. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ. ΕΚΤΑΚΤΟ..Movie_Snapshot

ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΡΙΝΟΥ. ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ.

ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΡΙΝΟΥ. ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ (7).Movie_Snapshot

ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΡΙΝΟΥ. ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ (10)

ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΡΙΝΟΥ. ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ (9)

ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΡΙΝΟΥ. ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ (4)

 

Διαβάστε και δείτε επίσης:

Σύσκεψη υψίστης σημασίας στο Δημαρχείο Κατερίνης για τη αερογέφυρα Κορινού.

 

Γιώργος Οικονομίδης

www.sporeas.tv

www.sporeas.gr


Μοιραστείτε το Άρθρο

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment