«Γεφύρι τής Άρτας» η γέφυρα Κορινού Πιερίας, κλειστή καί τον Σεπτέμβριο!

Μοιραστείτε το Άρθρο

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - CopyΡεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 31/08/2017)

Παρά τις διαβεβαιώσεις που ελάμβαναν οι κάτοικοι τού Κορινού Πιερίας ότι η μοναδική αερογέφυρα που συνδέει το χωριό με τον υπόλοιπο… κόσμο, δεν θα κλείσει για το εφετινό καλοκαίρι, δεν κρατήθηκε η υπόσχεση και τελικά εν όψη τουριστικής περιόδου η γέφυρα έκλεισε και απέκλεισε το χωριό από την είσοδο και έξοδο των κατοίκων και των επισκεπτών.

Η πρόσβαση πλέον για το χωριό γίνεται μέσω της παραλίας Κατερίνης, πολλά δηλαδή χιλιόμετρα επί πλέον.

Βάζοντας οι κάτοικοι του Κορινού «νερό στο κρασί τους» και αποδεχόμενοι το κλείσιμο τής γέφυρας με την προϋπόθεση ότι θα επισκευαστεί και θα δοθεί στην κυκλοφορία στις αρχές τού Αυγούστου, περίμεναν με υπομονή την παράδοση. Η παράδοση όμως δεν επήλθε στον αναμενόμενο χρόνο και τελικά νεότερη ενημέρωση βεβαίωνε τους πάντες ότι η παράδοση θα γίνει στο τέλος τού Αυγούστου. Το τέλος του Αυγούστου ήρθε και μαζί μ’ αυτό ήρθε και το τέλος τής τουριστικής περιόδου που έχασε πλέον ο τουριστικός Κορινός, ενώ η γέφυρα εξακολουθεί να παραμένει ακατασκεύαστη.

Για να γνωρίζουν οι Κορινιώτες το πότε επιτέλους θα είναι σε θέση το γεφύρι τού Κορινού που μοιάζει με το γεφύρι τής Άρτας, να δοθεί στην διάθεση των κατοίκων, επικοινώνησα με την υπεύθυνη τύπου της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου κυρία Ειρήνη Ζαβρίδου, όπου και μού δήλωσε ότι η αργοπορία αυτή οφείλεται σε δυσκολία του εργολάβου που ανέλαβε το έργο και τελική ημερομηνία παράδοσης που δήλωσε ο εργολάβος στην Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, ορίστηκε η 20ή Σεπτεμβρίου ή το αργότερο η 25η του μηνός.

Υπομονή λοιπόν στους κατοίκους του Κορινού αλλά και στους επισκέπτες που θέλησαν αλλά δεν μπόρεσαν να απολαύσουν αυτό το καλοκαίρι τον τουριστικό τους προορισμό.

Τέλος, αξίζει να επισημάνουμε ότι, οι αρχές τού τόπου που διερρήγνυαν τά ιμάτιά τους ότι δεν θα επιτρέψουν το κλείσιμο τής γέφυρας εν όψη καλοκαιρινής περιόδου, στάθηκαν στο παρασκήνιο δίχως να διαμαρτυρηθούν έστω και για τά προσχήματα.

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2017
Μοιραστείτε το Άρθρο