ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ;

Μοιραστείτε το Άρθρο

του Γιώργου Οικονομίδη.

Σύμφωνα με την Σύμβαση του 1951 (Υπογράφηκε στην Γενεύη στις 28 Ιουλίου 1951) για το Καθεστώς των Προσφύγων, την οποίαν επικαλούνται οι «άρχοντες» μας, έχω να παρατηρήσω τά εξής:

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ 1

Ο πρόσφυγες λόγω πολέμου στην χώρα τους, αναγκάζονται να την εγκαταλείψουν διότι απειλείται η ζωή τους.

Έχουν κάθε δικαίωμα να αιτηθούν ασύλου στην πρώτη μη εμπόλεμη χώρα που εισέρχονται, ζητώντας προστασία και να αναγνωριστούν ως πρόσφυγες. Μια διαφορά που θα πρέπει να προσέξουμε είναι ότι, καθ’ όλη την αναμονή εξέτασης του αιτήματός τους, θεωρούνται ώς «αιτούντες άσυλο» στη χώρα υποδοχής.

Ώς πρόσφυγας, ναι μέν πρέπει να έχει τά ανάλογα έγγραφα του όταν εισέρχεται στην χώρα, όμως δεν υποχρεούται κάτι τέτοιο εάν οι συνθήκες φυγής του δεν του το επέτρεψαν.

Επίσης, δεν επιδιώκει να εισέλθει παράνομα στην μη εμπόλεμη χώρα από αφύλακτες διαβάσεις, αλλά με νόμιμη είσοδο για την εξασφάλιση του ασύλου. Όταν επιδιώκει να εισέλθει στην χώρα με τρόπο μη νόμιμο ανεξάρτητα από τους λόγους που τον οδηγούν σε μια τέτοια πράξη τότε λογίζεται ώς παράτυπος μετανάστης, δηλαδή λαθρομετανάστης, όσο και αν αυτό δεν αρέσει στους μη γνωρίζοντες τις ορολογίες ή σε εθελοτυφλούντες.

Ο Σύριος π.χ. που έχει (εμφύλιο) πόλεμο στην χώρα του, επί τούτου την εγκαταλείπει εισερχόμενος σε μια μη εμπόλεμη χώρα για την ασφάλειά του. Εκεί θεωρείται πρόσφυγας όταν εξεταστεί το αίτημά του. Όταν όμως από την πρώτη μη εμπόλεμη χώρα εισόδου του επιδιώξει να εισέλθει σέ μια άλλη χώρα παρανόμως, τότε λογίζεται παράνομος ή παράτυπος μετανάστης όπως αρέσκονται να τον αποκαλούν σήμερα κάποια ΜΜΕ, ενώ η ουσία είναι πώς ονομάζεται λαθρομετανάστης διότι λαθραίως εισήλθε στην χώρα, στην χώρα μας εν προκειμένω.

Παράδειγμα: Τόσα χρόνια γνωρίζαμε την Τρόϊκα. Για την στάχτη στα μάτια μας στο εξής την αποκαλούν «Θεσμοί». Μήπως αυτό άλλαξε τον ρόλο της; Δεν παραμένει Τρόϊκα; Αυτό συμβαίνει και με τους λαθρομετανάστες που τους αποκαλούν πρόσφυγες. Πρόσφυγες είναι στην Τουρκία που για πρώτη φορά εισήλθαν. Λαθρομετανάστες είναι εφόσον από Τουρκία –μη εμπόλεμη χώρα- εισέλθουν στην Ελλάδα από μη φυλασσόμενες οδούς.

Πέραν τούτου, πόσοι γνωρίζουν ότι οι περισσότεροι από αυτούς τούς εισβολείς, χρηματοδοτούνται με το ποσόν των 8.000 δολ. για να εισέρχονται στην Ευρώπη και όχι σε Αραβικά κράτη; Πώς και οι περισσότεροι κατέχουν 500ευρα τα οποία ο Έλληνας μόνο με το κιάλι τά βλέπει ή δεν τά βλέπει καθόλου εφόσον δεν ξέρει ούτε τί χρώμα έχουν; Το σχέδιο Ισλαμοποίησης της Ευρώπης από την εγκληματική Ελίτ καλά κρατεί, και επειδή κοιμάστε οι πολλοί τον ύπνο του δικαίου, εξαπλώνεται υπογείως τό σχέδιο αυτό.

Φτάνει πιά με την άγνοια αφελών που το παίζουν ξερόλες και προσπαθούν ανορθόδοξα να διορθώσουν τον γράφοντα.

Συνεχίζω: Γενικαί υποχρεώσεις των τοιούτων.

Αρθρον 2.

«Πάς πρόσφυξ υπέχει έναντι της χώρας ένθα ευρίσκεται υποχρεώσεις απαιτούσας ιδίως όπως ούτος συμμορφούται προς τους νόμους και κανονισμούς της χώρας ταύτης ως και προς τα δια διατήρησιν της δημοσίας τάξεως λαμβανόμενα μέτρα».

Βλέπουμε μήπως κάτι τέτοιο από τους εισβολείς; Περιφέρονται έξω από τα δημοτικά σχολεία και στέλνουν σεξουαλικά φιλιά στα παιδάκια, δεν τολμούν ανδρόγυνα να κάνουν την βόλτα τους διότι κάποια στοιχεία εξ’ αυτών πειράζουν τις γυναίκες των Ελλήνων. Ξαπλώνουν στη μέση τού δρόμου αποκόπτοντας την κυκλοφορία, αλληλοσφάζονται και απειλούν τον τόπο που τους φιλοξενεί ότι θα τους σφάξουν όλους, απειλούν τους Έλληνες Χριστιανούς με σφαγή εάν δεν αλλάξουν θρησκεία και ασπαστούν το εγκληματικό Ισλάμ. Το θεωρούν εντολή του Μωχέμετ να βιάζουν αλλόθρησκες για να αφήνουν το σπέρμα τους να μεγαλώσει ώς μουσουλμάνος. Και πολλά άλλα αρνητικά δίχως να παραβλέπουμε και την θετική πλευρά, διότι δεν είναι όλοι τους τέτοιοι, αλλά κάποιοι χρίζουν πράγματι βοηθείας και ο Έλληνας ξέρει να ανοίγει την αγκαλιά του και το σπίτι του σε τέτοιους ανθρώπους.

Και τώρα ώς επίλογο την διάταξη που ορίζει τα εξής για τους λαθρομετανάστες ή πρόσφυγες όπως εσφαλμένα τους αποκαλούν:

«Έχουν διαπράξει σοβαρόν αδίκημα του κοινού ποινικού δικαίου ευρισκόμενα εκτός της χώρας της εισδοχής πριν ή γίνουν ταύτα δεκτά ως πρόσφυγες υπό της χώρας ταύτης».

Δηλαδή, από την Τουρκία στην οποίαν εισήλθαν πρωτίστως, δικαιούνται αίτημα ασύλου ώς πρόσφυγες πολέμου. Όταν βρεθούν όμως σέ άλλη χώρα (στην Ελλάδα ώς συνήθως) φεύγοντας από την μη εμπόλεμη Τουρκία, τότε «Έχουν διαπράξει σοβαρόν αδίκημα του κοινού ποινικού δικαίου».

Εκτός από λαθρομετανάστες διέπραξαν και σοβαρόν αδίκημα του κοινού ποινικού δικαίου διότι μπήκαν στην χώρα μας λαθραία.

Δεν μπορεί να θέλει κάποιος πρόσφυγας να φύγει από την εμπόλεμη χώρα του και να λέει «γουστάρω» την Γερμανία, εκεί θέλω να πάω, σαν να έχει δικαίωμα επιλογής, και να αρχίσει παρανόμως να διέρχεται από χώρα σε χώρα έως ότου φτάσει στην Γερμανία. Πρέπει να περάσει στην πρώτη μη εμπόλεμη χώρα για να σωθεί και όχι όπου γουστάρει.

Από την άλλη πλευρά όμως, ώς φιλόξενοι Έλληνες, βλέπουμε το ανθρωπιστικό μέρος της απόφασης τους αυτής, όταν δηλαδή προκύπτει επανένωση οικογενειών σε μακρινότερη χώρα. Εκεί μπορούμε να βοηθήσουμε όσο γίνεται, όμως, δεν παύουν αυτοί να θεωρούνται λαθρομετανάστες χάνοντας πλέον την ιδιότητα του πρόσφυγα πολέμου.

Αυτά εν ολίγοις, και…

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ 2

Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

Pieria.Tv 3 - Copy


Μοιραστείτε το Άρθρο