ΓΝΩΜΗ: «Άδικο το κριτήριο μοριοδότησης μέσω ΑΣΕΠ σε αυτούς που ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ από πολύτεκνες οικογένειες»

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Καλημέρα σας, θα ήθελα να εκφράσω το παράπονο και την ένστασή μου, σύμφωνα με το δικό μου σκεπτικό. 

Θεωρώ πως είναι κατάφωρα άδικο το κριτήριο μοριοδότησης μέσω ΑΣΕΠ σε αυτούς που ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ από πολύτεκνες οικογένειες. 

    Αν εγώ έχω άλλα 4 αδέρφια τα οποία είναι όλα τακτοποιημένα με δικές τους οικογένειες, εργαζόμενα είτε συνταξιοδοτούμενα, πώς επιβαρύνεται η δική μου οικογένεια και με ποιο σκεπτικό εγώ θα λάβω επιπλέον 50 μόρια για κάθε αδερφό; Με την άδικη αυτή μοριοδότηση, μένουν εκτός ευκαιρίας εργασίας, οι πραγματικά πολύτεκνοι με 3-4-5 παιδιά. Μένουν εκτός διαγωνισμού άνεργοι με πολύ περισσότερο χρόνο ανεργίας και περισσότερο χρόνο εμπειρίας…

   Όσο παραμένει αυτό το κριτήριο, θεωρώ ότι σχεδόν όλες οι προκηρύξεις, χαρακτηρίζονται φωτογραφικές, δίνοντας σχεδόν πάντα την ευκαιρία επιτυχίας στους διαγωνισμούς, στους ίδιους και πάλι στους ίδιους, αποκλείοντας την ευκαιρία από εκατοντάδες άλλους άνεργους και πραγματικά πολύτεκνους.

   Μόνο ένα απλό παράδειγμα που αναδεικνύει την τεράστια αδικία: Επιτυχών σε διαγωνισμό ελεύθερος άνδρας ηλικίας 50 ετών με 5 ανεξαρτητοποιημένα αδέρφια και πραγματικά πολύτεκνος με 4 ανήλικα τέκνα εκτός διαγωνισμού με διαφορά στα μόρια μόνο από το συγκεκριμένο κριτήριο…

    Αυτός που προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια παίρνει 50 μόρια για κάθε αδερφό, ενώ ο πολύτεκνος παίρνει 30 μόρια για κάθε τέκνο του.

    Θα παρακαλούσα πολύ, αν συμφωνείτε μαζί μου να βοηθήσετε να αλλάξει ή να καταργηθεί το συγκεκριμένο κριτήριο ή να μου υποδείξετε τι ενέργειες πρέπει να κάνω από την πλευρά μου, για να διορθωθεί αυτή η αδικία.  

   Σε επικοινωνία μου με τον ΑΣΕΠ Θεσσαλονίκης και Αθηνών, συμφώνησαν απόλυτα μαζί μου και μου είπαν ότι θα πρέπει οι βουλευτές να φέρουν το θέμα στη βουλή για να τροποποιηθεί το άρθρο που αφορά στο συγκεκριμένο κριτήριο.

  Το θέμα αφορά τις προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ.

 

Σας ευχαριστώ

Κ.Δ.

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αγαπητέ, το επόμενο βήμα, μετά την απάντηση από το ΑΣΕΠ Θεσσαλονίκης και Αθηνών, είναι όντως η θέση που θα πρέπει να πάρουν οι βουλευτές μας να μεταφέρουν το πρόβλημα στην Βουλή πρός επίλυση, και κατά συνέπεια την δημοσιοποίηση τής ένστασης σας ελπίζουμε να την πάρουν στα σοβαρά.


Μοιραστείτε το Άρθρο