Δήμος Κατερίνης: Έργα αντιπλημμυρικού χαρακτήρα στην Παραλιακή οδό Παραλίας – Κορινού

 

Στην τελική ευθεία οδεύει η κατασκευή έργων αντιπλημμυρικού χαρακτήρα στο 3.5 χλμ της Παραλιακής οδού Παραλίας – Κορινού από τις υπηρεσίες της αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων του Δήμου Κατερίνης. Πρόκειται για την περιοχή του οικισμού «Αγίου Γεωργίου», όπου λόγων των ακραίων καιρικών φαινομένων του  Νοεμβρίου 2017 πλημμύρισαν κατοικίες.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η τεχνική υπηρεσία προέβη σε υψομετρική αποτύπωση, εντοπισμό των δύο χαμηλότερων σημείων και εκτέλεση δύο τεχνικών έργων, τα οποία σε ενδεχόμενο έντονων βροχοπτώσεων θα «οδηγούν» τη ροή των νερών της βροχής προς τη θάλασσα δίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα των ιδιοκτητών. Για την ολοκλήρωση του έργου απομένει η ασφαλτόστρωση της τομής που έγινε στο συγκεκριμένο σημείο.

Αυτοψία στα έργα πραγματοποίησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Ντούρος, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών, ενώ όπως σημείωσε: «Μετά την αποκατάσταση στη διάρκεια του περασμένου χρόνου του συνόλου των ζημιών που προκάλεσαν τα πλημμυρικά φαινόμενα του Νοεμβρίου 2017 σε δημοτικές υποδομές, δίκτυα, ιδιωτικές κατοικίες με μέριμνα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη δώσαμε άμεση προτεραιότητα στις παρεμβάσεις προστασίας από μελλοντική εκδήλωση αντίστοιχων ακραίων καιρικών φαινομένων».

 
 

Copyright © Pieria.tv (Η αντιγραφή δίχως άδεια σημαίνει κλοπή)

Το περιεχόμενο τού παρόντος διαδικτυακού τόπου (site) ανήκει αποκλειστικά στην Pieria.tv και στον δημοσιογράφο Γιώργο Οικονομίδη, εκτός εάν γίνεται αναφορά σε άλλη πηγή. Απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, η αντιγραφή αλλά και η παραποίηση του περιεχομένου, έστω και με αναφορά στην πηγή, δίχως έγγραφη ή προφορική άδεια. (pieria.tv@pieria.tv / τηλ. 69 700 800 63 [Γιώργος])

Προτιμήστε ελεύθερα την ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Ιανουάριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Δεκ    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031