Δήμος Κατερίνης: Δυνατότητα υιοθεσίας των αδέσποτων σκύλων.

Δήμος Κατερίνης

Γραφείο τύπου

18-03-2016

Δήμος Κατερίνης: Δυνατότητα υιοθεσίας των αδέσποτων σκύλων, που φιλοξενούνται στο δημοτικό κυνοκομείο, κατά τη διάρκεια του «International Dog Festival – Thessaloniki 2016»

Δήμος Κατερίνης Δυνατότητα υιοθεσίας των αδέσποτων σκύλων 1

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΒΛΥΝΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

DOG festival LOGO-athens 2015Η ταυτότητα του δημοτικού κυνοκομείου Κατερίνης, το οποίο λειτουργεί ως ένας χώρος προσωρινής παραμονής των αδέσποτων σκύλων με σκοπό την στείρωση, τον εμβολιασμό και την σήμανση αυτών πριν την υιοθεσία τους, θα αναδειχθεί το διήμερο 9 – 10 Απριλίου, στη Δ.Ε.Θ.- Helexpo, Περίπτερο 13, στο «International Dog Festival- Thessaloniki 2016».

Παράλληλα, θα υπάρχει και η δυνατότητα απευθείας υιοθεσίας των σκύλων, που θα βρίσκονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του περιπτέρου του δημοτικού κυνοκομείου και θα προέρχονται τόσο από το κυνοκομείο, όσο και από μικρά αδέσποτα που περισυνελέγησαν από συνεργεία του Δήμου Κατερίνης στο φυσικό περιβάλλον, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η συμμετοχή του δημοτικού κυνοκομείου Κατερίνης στο διήμερο Φεστιβάλ εντάσσεται στις δράσεις που αναλαμβάνει η Δημοτική Αρχή με σκοπό την άμβλυνση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων. Επιπλέον, στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης για το θέμα της εγκατάλειψης, ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

Όπως επισημαίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δ. Βαϊνάς: «Στο μέτρο του δυνατού υλοποιείται ουσιαστικό έργο στον τομέα της προστασίας των αδέσποτων ζώων και της περίθαλψης των τετράποδων που εγκαταλείπονται. Είναι σημαντικό όλοι οι πολίτες να συμβάλλουν στην προσπάθεια, είτε υιοθετώντας κάποιο ζώο εφόσον μπορούν, αλλά κυρίως μη εγκαταλείποντας τα κατοικίδιά τους. Παράλληλα, σε συνεργασία με την κτηνιατρική υπηρεσία προσπαθούμε να υπάρξει ένας τρόπος ελέγχου της κατάστασης, ενώ επιδιώκουμε και την συνεργασία με τις ζωοφιλικές οργανώσεις, καθώς ο στόχος είναι κοινός: η προστασία των ζώων, μέσα από την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και σίτισής τους».

Δήμος Κατερίνης Δυνατότητα υιοθεσίας των αδέσποτων σκύλων 3Αξίζει να σημειωθεί, ότι, με μια ευρύτατη ποικιλία από διαγωνισμούς και επιδείξεις εκπαιδευμένων σκύλων το «International Dog Festival – Thessaloniki 2016» στοχεύει στην ανάδειξη του σκύλου ως συντρόφου, φίλου, μέλους της οικογένειας, φύλακα, κυνηγού. Με μια πληθώρα εκδηλώσεων, ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα στη διάρκεια του διημέρου να προσεγγίσει όλους τους ρόλους, που έχει ένας σκύλος στην κοινωνία.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

www.pieria.tv

Pieria.Tv 2 - Copy

 
 

Copyright © Pieria.tv (Η αντιγραφή δίχως άδεια σημαίνει κλοπή)

Το περιεχόμενο τού παρόντος διαδικτυακού τόπου (site) ανήκει αποκλειστικά στην Pieria.tv και στον δημοσιογράφο Γιώργο Οικονομίδη, εκτός εάν (σπανίως μεν) γίνεται αναφορά σε άλλη πηγή. Απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, η αντιγραφή αλλά και η παραποίηση του περιεχομένου, έστω και με αναφορά στην πηγή, δίχως έγγραφη ή προφορική άδεια. (pieria.tv@pieria.tv / τηλ. 69 700 800 63 [Γιώργος])

Προτιμήστε ελεύθερα την ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Αύγουστος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31