Δήμος Κατερίνης: Δυνατότητα υιοθεσίας των αδέσποτων σκύλων.

Μοιραστείτε το Άρθρο

Δήμος Κατερίνης

Γραφείο τύπου

18-03-2016

Δήμος Κατερίνης: Δυνατότητα υιοθεσίας των αδέσποτων σκύλων, που φιλοξενούνται στο δημοτικό κυνοκομείο, κατά τη διάρκεια του «International Dog Festival – Thessaloniki 2016»

Δήμος Κατερίνης Δυνατότητα υιοθεσίας των αδέσποτων σκύλων 1

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΒΛΥΝΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

DOG festival LOGO-athens 2015Η ταυτότητα του δημοτικού κυνοκομείου Κατερίνης, το οποίο λειτουργεί ως ένας χώρος προσωρινής παραμονής των αδέσποτων σκύλων με σκοπό την στείρωση, τον εμβολιασμό και την σήμανση αυτών πριν την υιοθεσία τους, θα αναδειχθεί το διήμερο 9 – 10 Απριλίου, στη Δ.Ε.Θ.- Helexpo, Περίπτερο 13, στο «International Dog Festival- Thessaloniki 2016».

Παράλληλα, θα υπάρχει και η δυνατότητα απευθείας υιοθεσίας των σκύλων, που θα βρίσκονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του περιπτέρου του δημοτικού κυνοκομείου και θα προέρχονται τόσο από το κυνοκομείο, όσο και από μικρά αδέσποτα που περισυνελέγησαν από συνεργεία του Δήμου Κατερίνης στο φυσικό περιβάλλον, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η συμμετοχή του δημοτικού κυνοκομείου Κατερίνης στο διήμερο Φεστιβάλ εντάσσεται στις δράσεις που αναλαμβάνει η Δημοτική Αρχή με σκοπό την άμβλυνση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων. Επιπλέον, στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης για το θέμα της εγκατάλειψης, ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

Όπως επισημαίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δ. Βαϊνάς: «Στο μέτρο του δυνατού υλοποιείται ουσιαστικό έργο στον τομέα της προστασίας των αδέσποτων ζώων και της περίθαλψης των τετράποδων που εγκαταλείπονται. Είναι σημαντικό όλοι οι πολίτες να συμβάλλουν στην προσπάθεια, είτε υιοθετώντας κάποιο ζώο εφόσον μπορούν, αλλά κυρίως μη εγκαταλείποντας τα κατοικίδιά τους. Παράλληλα, σε συνεργασία με την κτηνιατρική υπηρεσία προσπαθούμε να υπάρξει ένας τρόπος ελέγχου της κατάστασης, ενώ επιδιώκουμε και την συνεργασία με τις ζωοφιλικές οργανώσεις, καθώς ο στόχος είναι κοινός: η προστασία των ζώων, μέσα από την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και σίτισής τους».

Δήμος Κατερίνης Δυνατότητα υιοθεσίας των αδέσποτων σκύλων 3Αξίζει να σημειωθεί, ότι, με μια ευρύτατη ποικιλία από διαγωνισμούς και επιδείξεις εκπαιδευμένων σκύλων το «International Dog Festival – Thessaloniki 2016» στοχεύει στην ανάδειξη του σκύλου ως συντρόφου, φίλου, μέλους της οικογένειας, φύλακα, κυνηγού. Με μια πληθώρα εκδηλώσεων, ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα στη διάρκεια του διημέρου να προσεγγίσει όλους τους ρόλους, που έχει ένας σκύλος στην κοινωνία.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

www.pieria.tv

Pieria.Tv 2 - Copy


Μοιραστείτε το Άρθρο