Δήμος Κατερίνης: Οι πεζοί έχουν πάντα προτεραιότητα στις διαβάσεις.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Καμπάνια ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Με μήνυμα «Η Κατερίνη σέβεται τους πεζούς, σταματάμε στις διαβάσεις, σεβόμαστε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» – στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) – ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Υπηρεσίας Δόμησης – Συντονιστή ΣΒΑΚ Δήμου Κατερίνης Γιώργο Νταντάμη, τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας Κώστα Τσιουκάνη και υπηρεσιακούς παράγοντες διένειμε σήμερα το πρωί, έντυπο ενημερωτικό υλικό σε διερχόμενους από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης οδηγούς.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι συνομίλησαν στη διάρκεια της δράσης με δημότες, ιδιοκτήτες καταστημάτων, περίοικους.

«Με στόχο να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας, να αναβαθμίσουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της πόλης και να αποκτήσει η Κατερίνη ένα πιο ανθρώπινο, λειτουργικό και φιλικό πρόσωπο είναι σημαντικό, στις διαβάσεις, να παραχωρούμε προτεραιότητα στους πεζούς. Είμαι αισιόδοξος ότι μέσω του ΣΒΑΚ, με την κατανόηση και συνεργασία των συνδημοτών μας θα αναδείξουμε τις ήπιες μορφές κινητικότητας ως βάθρο ανάπτυξης της πόλης» τόνισε σε δήλωσή του, ο κος Κουκοδήμος.

Αναβάθμιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της Κατερίνης.

«Καλούμαστε σύμφωνα και με το μήνυμα της καμπάνιας να καλύψουμε μέσω του ΣΒΑΚ, τις ανάγκες κινητικότητας των πολιτών, σήμερα και στο μέλλον. Στόχος μας, ο σεβασμός στους πεζούς. Επίσης, μια καλύτερη ποιότητα ζωής στην πόλη, μέσω εξασφάλισης ενός υψηλού επιπέδου χαρακτηριστικών περιβάλλοντος» σημείωσε από την πλευρά του, ο κος Νταντάμης.

Επιπλέον, όπως επισήμανε ο κος Τσιουκάνης: «Η Δημοτική Αστυνομία πρωτίστως ως βοηθός του πολίτη, προσπαθεί να συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας της υπηρεσίας αλλά και της εικόνας της πόλης».

Βιωματική δράση στα σχολεία.

Υπενθυμίζεται, ότι, τέλος του μήνα, θα υλοποιηθεί σε δημοτικά σχολεία βιωματική δράση δημιουργίας πολύχρωμων διαβάσεων από μαθητές για μαθητές, με στόχο να σταλεί το αυτονόητο μήνυμα στους οδηγούς ότι οφείλουν να σέβονται την προτεραιότητα των πεζών.

Τέλος, μέσω της ιστοσελίδας www.svak-katerini.com, οι φορείς και οι πολίτες μπορούν να ανατρέχουν σε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΣΒΑΚ, καθώς και να ενημερώνονται τακτικά για την πορεία εξέλιξης αυτού του στρατηγικής σημασίας εργαλείου για τον Δήμο Κατερίνης.

 


Μοιραστείτε το Άρθρο