Δήμος Κατερίνης: ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ & ΧΩΡΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΕΠΕΚΤΑΣΗ «ΒΑΤΑΝ»

 

Κώστας Κουκοδήμος: «Αποδίδουμε σύντομα στους δημότες ένα έργο πνοής που βελτιώνει την αισθητική του αστικού τοπίου».

Την ικανοποίησή του για την πορεία των παρεμβάσεων βελτίωσης των λειτουργικών χαρακτηριστικών και του φυσικού – αστικού περιβάλλοντος του χαρακτηρισμένου ως πλατεία, χώρου έκτασης 1500 τ.μ., στην Πολεοδομική Ενότητα – Επέκταση «ΒΑΤΑΝ» εξέφρασε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, στη διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησε.

Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις στον συγκεκριμένο χώρο, στην συμβολή των οδών Νικηφόρου Βρεττάκου & Σαλαμίνος οδεύουν στην τελική ευθεία και εντάσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ (8) ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ», το οποίο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής παρέμβασης με την ενσωμάτωση βιοκλιματικών χαρακτηριστικών, την αύξηση του πρασίνου και την επίτευξη της μέγιστης δυνατής ποιότητας και ασφάλειας. Παράλληλα, οι παρεμβάσεις βελτιώνουν σημαντικά την εικόνα, την αισθητική και τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του φυσικού – αστικού περιβάλλοντος, συμβάλλουν στην αναβάθμιση της Δημοτικής Ενότητας Κατερίνης, ενώ αναμένεται να αποτελέσουν πόλο έλξης και συνάθροισης, ξεκούρασης, αναψυχής για τα παιδιά, τους μόνιμους κατοίκους, καθώς  και τους επισκέπτες κάθε ηλικίας.

«Πολύ σύντομα ένα σημαντικό έργο πνοής σε μία πυκνοδομημένη περιοχή της πόλης που βελτιώνει αισθητά την εικόνα και την αισθητική του αστικού τοπίου θα καταστεί προσβάσιμο και θα αποδοθεί στους δημότες. Η δημιουργία ενός πιο ανθρώπινου προσώπου για την καθημερινότητα της Κατερίνης και η προώθηση βιοκλιματικών αναπλάσεων θα συνεχιστεί από την τεχνική μας υπηρεσία σε όλο το εύρος του Δήμου»  επισημαίνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

 
 

Copyright © Pieria.tv (Η αντιγραφή δίχως άδεια σημαίνει κλοπή)

Το περιεχόμενο τού παρόντος διαδικτυακού τόπου (site) ανήκει αποκλειστικά στην Pieria.tv και στον δημοσιογράφο Γιώργο Οικονομίδη, εκτός εάν γίνεται αναφορά σε άλλη πηγή. Απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, η αντιγραφή αλλά και η παραποίηση του περιεχομένου, έστω και με αναφορά στην πηγή, δίχως έγγραφη ή προφορική άδεια. (pieria.tv@pieria.tv / τηλ. 69 700 800 63 [Γιώργος])

Προτιμήστε ελεύθερα την ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Φεβρουάριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιαν    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829