Δήμος Κατερίνης: Στους δρόμους οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, για προστασία του δημόσιου χώρου. (Το ρεπορτάζ λέει, Όμως…!)

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Σχόλιο της Piereia.tv για το Δελτίο Τύπου του Δήμου Κατερίνης που μας απέστειλε και ακολουθεί παρακάτω:

 

Καλό τό μέτρο για την παράνομη στάθμευση… ΟΜΩΣ!!!:

Ενδιαφέρθηκε ποτέ ο Δήμος Κατερίνης για τις θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων οι οποίες δέν επαρκούν;

Γνωρίζει ο Δήμος ότι πρέπει ο οδηγός να γυρνά όλη την Κατερίνη 4 και 5 φορές για να βρεί ένα πάρκινγκ;

Γνωρίζει ο Δήμος ότι δέν ισχύει ο ισχυρισμός που λέτε «Δίνουμε βάρος αρχικά στην αποτροπή. Θα προσπαθήσουμε, δηλαδή, να πείσουμε τους πολίτες να πάψουν να παρανομούν και αν δεν συμμορφωθούν θα επιβάλλουμε πρόστιμα,…» και ότι επιβάλλετε πρόστιμα ΔΙΧΩΣ «να πείσετε τους πολίτες να πάψουν να παρανομούν» εφόσον οι Δημοτικοί Αστυνομικοί αποδεικνύονται αμείλικτοι και κόβουν κλίσεις στο λεπτό παρά τις παρακλήσεις οδηγών ότι για λίγα λεπτά στάθμευσαν στον χώρο για επείγουσα εργασία;

ΓΙΑΤΙ κύριοι δώσατε εντολή να μή γράφονται τα δίκυκλα που παρανόμως σταθμεύουν; Μήπως επειδή ανήκουν στα καταστήματα και καφετέριες στους δρόμους που απαγορεύεται η στάθμευση;

Πέραν τούτου, μπορεί ο Δήμος να μας υποδείξει πόσες ράμπες για τα ΑμεΑ υπάρχουν και αν τα πεζοδρόμια εξυπηρετούν αυτούς τους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα; Γιατί άραγε τα αναπηρικά αμαξίδια “προτιμούν” (με κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος) τους κεντρικούς δρόμους και όχι τά πεζοδρόμια;

Τα πεζοδρόμια είναι ή όχι σε κατάσταση που αρμόζει σε έναν πολιτισμένο και με Ευρωπαϊκά δεδομένα Δήμο;

Τέλος, είναι αλήθεια ή όχι ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος Κατερίνης πιέζει ασφυκτικά την Δημοτική Αστυνομία να φέρνει οπωσδήποτε, και πάνω από 50, κλίσεις στον Δήμο γεμίζοντας τά ταμεία του; Πρέπει δηλαδή να καλυφθούν από τους οδηγούς τα χρηματικά πρόστιμα και οι επιστροφές επιδοτήσεων που δέχεται ο Δήμος από διάφορους φορείς και από έργα του ΕΣΠΑ που δεν ολοκληρώθηκαν από αμέλεια ή όποια άλλη… σκοπιμότητα;

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ που θα πρέπει να τα απαντήσει ο Δήμος πρίν βιαστεί να ζητήσει την συμβολή των δημοτών για… «κάρφωμα» οδηγών που παρανομούν. Να είστε βέβαιοι κύριοι του Δήμου και της Δημοτικής Αστυνομίας ότι η κοινωνία δέν είναι πλέον μαζί σας.

Ναι μεν να τιμωρούνται οι κατά συνείδησιν παρανομούντες οδηγοί, όμως χρέος του Δήμου, του κάθε Δήμου, είναι να αποτρέπει την «αναγκαστική» παρανομία προσφέροντας χώρους στάθμευσης στους οδηγούς οι οποίοι πληρώνουν δυσβάστακτα τέλη κυκλοφορίας για να έχουν δρόμους ασφαλείς και χώρους στάθμευσης, κάτι που ούτε το πρώτο έχουν ούτε το δεύτερο. Απεναντίας καθημερινά –στην Κατερίνη ιδιαίτερα- κινδυνεύουμε οι οδηγοί από κακοτεχνίες στους δρόμους και διασταυρώσεις, δίχως διαγραμμίσεις, σημάνσεις και επαρκή φωτισμό.

Εάν θέλουμε να λεγόμαστε Ευρωπαϊκός Δήμος ας προσφέρουμε στους δικαιούχους και Ευρωπαϊκά πρότυπα… όχι μόνο να τους τά παίρνουμε… βάναυσα! Δέν σας διαφεύγει πιστεύω το γεγονός ότι στέλνετε κλίσεις και δεσμεύετε τραπεζικούς λογαριασμούς συνταξιούχων με τά ανάλογα πρόστιμα για παράνομη στάθμευση που έγινε πρίν από… 20 και 25 χρόνια. Ναί κύριοι… 20 και 25 χρόνια. Θέλετε αποδείξεις; Τις έχω!

 

Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

 

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου που μάς εστάλη σήμερα 15.03.2016 ενώ εξεδόθη στις 10.03.2016

Δήμος Κατερίνης

Γραφείο τύπου

10-03-2016

Δήμος Κατερίνης: Στους δρόμους οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, για τη διαφύλαξη  της προστασίας του δημόσιου χώρου.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΕΖΩΝ – ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ.

Χρήστος Λεμονόπουλος: «Όλοι μαζί ΛΕΜΕ ΟΧΙ στην παράνομη στάθμευση και φροντίζουμε για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας στην Κατερίνη».

Με στόχο τη διαφύλαξη της προστασίας του δημοσίου χώρου και με επίκεντρο την συνεργασία των πολιτών, προκειμένου να αποκτήσει η Κατερίνη ένα πιο ανθρώπινο, λειτουργικό και φιλικό πρόσωπο, η Δημοτική Αστυνομία επιδιώκει με απτές πρωτοβουλίες, να περιορίσει κατά το μέτρο που της αναλογεί,  τις παράνομες σταθμεύσεις.  Έμφαση δίνεται σε σταθμεύσεις που επιβαρύνουν και παρενοχλούν την κίνηση & μετακίνηση των πεζών, των ατόμων με αναπηρία, ατόμων με κινητικά προβλήματα γενικότερα, των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας (ηλικιωμένοι, παιδιά, γονείς με παιδικά καρότσια), καθώς και σταθμεύσεις μπροστά στις στάσεις λεωφορείων.

«Δίνουμε βάρος αρχικά στην αποτροπή. Θα προσπαθήσουμε, δηλαδή, να πείσουμε τους πολίτες να πάψουν να παρανομούν και αν δεν συμμορφωθούν θα επιβάλλουμε πρόστιμα, καθώς και όλα τα προβλεπόμενα διοικητικά μέτρα. Θέλουμε να δοθεί η αίσθηση στους πολίτες ότι υφίσταται έλεγχος και ειδικά σε ό,τι αφορά περιπτώσεις αντικοινωνικής στάθμευσης σε πεζοδρόμια, πλατείες και ράμπες ΑμεΑ στο κέντρο, αλλά και στην περιφέρεια της πόλης» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος – αρμόδιος για θέματα της δημοτικής αστυνομίας, Χρήστος Λεμονόπουλος.

«Η παράνομη στάθμευση μπορεί να θεωρεί ο κόσμος ότι δεν είναι σοβαρή παράβαση του Κ.Ο.Κ., είναι όμως μια ενέργεια που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής οδηγών και πεζών, προκαλεί κυκλοφοριακή σύγχυση και ορισμένες φορές γίνεται αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων» τονίζουν οι προϊστάμενοι της Δημοτικής Αστυνομίας Αντώνης Μπατσαράς & Νόπη Παπαδοπούλου επισημαίνοντας:  «Η πόλη της Κατερίνης προσφέρεται για τη μη ευρεία χρήση των οχημάτων, καθώς είναι επίπεδη και οι αποστάσεις από και προς το Κέντρο είναι ιδιαίτερα μικρές. Πλην όμως ορισμένοι πολίτες χρησιμοποιούν τα οχήματά τους, με αποτέλεσμα να προκύπτει μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης».

Παράλληλα, όπως εξηγούν δημοτικοί αστυνομικοί του Δήμου Κατερίνης «δεν είναι λίγοι και οι καταστηματάρχες, οι οποίοι κλείνουν το δρόμο με αυτοσχέδια φράγματα, προκειμένου να αποτρέψουν τους οδηγούς από το παρκάρισμα έξω από τα καταστήματά τους,  χωρίς όμως να υπολογίζουν ότι τοποθετώντας καφάσια, καρέκλες κ.α. εμπόδια αφενός δεν εξυπηρετούν την πρόσβαση ενός πεζού, πόσο μάλλον ενός ατόμου που μεταφέρεται με αναπηρικό αμαξίδιο,  ενώ εκτός των άλλων μπορούν να προκαλέσουν και τραυματισμό».

Συνοψίζοντας ο κος Λεμονόπουλος τονίζει «Για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα στην Κατερίνη οφείλουμε να σεβαστούμε  τους πεζούς. Όλοι μαζί ΛΕΜΕ ΟΧΙ στην παράνομη στάθμευση. Ας μην κυκλοφορούμε με το αυτοκίνητο ή το δίκυκλο σε πεζοδρόμους & πλατείες. Οφείλουμε να  μην σταθμεύουμε στο πεζοδρόμιο, στις διαβάσεις των πεζών, στις ειδικές ράμπες ΑΜΕΑ,  να μην σταθμεύουμε σε διπλή σειρά,  καθώς προκαλούμε κυκλοφοριακά προβλήματα».

Η Δημοτική Αστυνομία ζητά τη συνδρομή και τη βοήθεια των πολιτών με επισημάνσεις, παρατηρήσεις και καταγγελίες, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 23510 31000 κατά τις ώρες 07:00 π.μ. έως 22:00.

*****************


Μοιραστείτε το Άρθρο