Δήμος Κατερίνης: Υπεγράφη η σύμβαση για την αναβάθμιση 27 στάσεων αστικών λεωφορείων.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

  • Οι παρεμβάσεις ξεκινούν άμεσα και χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

Η σύμβαση του έργου«Προμήθεια στεγάστρων στάσεων λεωφορείων Δήμου Κατερίνης», υπεγράφη από τον Αντιδήμαρχο Κοινοτήτων & Αυτεπιστασίας του Δήμου Κατερίνης, Γιάννη Συμεωνίδη και από εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Σύμφωνα με την σύμβαση, το έργο ύψους 99.977,48 ευρώ με Φ.Π.Α., το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II»,θα ολοκληρωθεί το αργότερο σε έξι (6)μήνες, ενώ αναμένεται να διαμορφώσει στάσεις λεωφορείων λειτουργικές – προσαρμοσμένες στο περιβάλλον.

Ειδικότερα, παρεμβάσεις, θα υλοποιηθούν σε 27 θέσεις στάσεων αστικών γραμμών,με την αντικατάσταση υφιστάμενων, καθώς και την τοποθέτηση νέων. Πιο συγκεκριμένα: προγραμματίζεται να υλοποιηθούνεργασίες που κρίνονται απαραίτητες για την κατασκευή –  μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων,για την προμήθεια εξοπλισμού, τη δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού (π.χ. στέγαστρα, καθίσματα, φωτισμός κ.α.).

Επιπλέον,οι νέες στάσεις θα διαθέτουν πρόσβαση σε ασύρματο δίκτυο internet του Δήμου, με ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ θα παρέχουν την απαραίτητη προστασία στους χρήστες των αστικών συγκοινωνιών από τις καιρικές συνθήκες, κατά το χρόνο αναμονής τους.

«Σε συνεννόηση και συνεργασία με το ΚΤΕΛ, προχωράμε στην αισθητική και λειτουργική αποκατάσταση των στάσεων που εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό, τόσο στην πόλη όσο και στους οικισμούςτης. Το έργο συμβάλλει στην αναβάθμιση του ελεύθερου δημοσίου χώρου. Διεκδικούμε και πετυχαίνουμε χρηματοδοτήσεις προς όφελος της τοπικής κοινωνίας»σημειώνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

«Εξασφαλίζουμε υποδομές που βελτιώνουν την καθημερινότητα των δημοτών μας»τονίζει από την πλευρά του, ο κος Συμεωνίδης.

 


Μοιραστείτε το Άρθρο