Δήμος Κατερίνης: 1.786.289 ευρώ από ιδίους πόρους για την ολοκλήρωση ανέγερσης του Πολιτιστικού Κέντρου.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Υπεγράφη η συμπληρωματική σύμβαση με τον ανάδοχο.

-Εντός του 2021 και η δημοπράτηση για τον τεχνολογικό εξοπλισμό της σκηνής και των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων (1.105.088 ευρώ από το «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»).

Την άμεση έναρξη κατασκευής- στο υπό ανέγερση Θέατρο & Χώρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Κατερίνης – όλων των απαιτούμενων κτιριακών υποδομών για την αδειοδότηση των  χρήσεων του: Θεάτρου, Μουσικών εκδηλώσεων, Χορωδιών, Λυρικής σκηνής, Χορού, Εκδηλώσεων λόγου και Συνεδρίων, σηματοδοτεί η υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης των εργασιών.

Ειδικότερα, η σχετική συμπληρωματική σύμβαση υπεγράφη σήμερα παρουσία του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Ευστάθιο Κεραμιδιώτη και από την εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, ενώ περιλαμβάνει ενδεικτικά τις εξής παρεμβάσεις:

  • Τις απαραίτητες υποδομές (Α΄ Φάση) για την εγκατάσταση του εξοπλισμού σκηνής θεάτρου και τους μηχανισμούς κίνησης, συστήματα, κατασκευές και παρελκόμενα αυτών.
  • Του θεατρικού, ειδικού φωτισμού και των οπτικοακουστικών συστημάτων του κτιρίου (Α’ ΦΑΣΗ), λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις τρέχουσες τεχνολογίες και καινοτομίες.
  • Την κατασκευή – δημιουργία και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Η χρηματοδότηση του έργου ύψους 1.786.289,63(με Φ.Π.Α.), θα γίνει από ιδίους πόρους.

Σύντομα το έργο θα αποδοθεί στους δημότες.

Αναφερόμενος στη θετική αυτή εξέλιξη, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος τόνισε: «Η σημερινή εξέλιξη, συνιστά καθοριστικό βήμα για την ολοκλήρωση του έργου, καθώς αφού πετύχαμε μέσω του «Αντώνης Τρίτσης», τη χρηματοδότηση του εξειδικευμένου εξοπλισμού λειτουργίας που δεν είχε προβλεφθεί από την προηγούμενη διοίκηση (κατά την πράξη ένταξης του έργου), σήμερα ο κίνδυνος να έχουμε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και όχι θέατρο – χώρο πολιτισμού απομακρύνεται οριστικά. Σύντομα το έργο αυτό, θα αποδοθεί στους δημότες μας, στους ανθρώπους του πολιτισμού του τόπου μας».

Όπως διευκρίνισε από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ευστάθιος Κεραμιδιώτης: «Πρόκειται για μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, καθώς χωρίς την παρούσα συμπληρωματική σύμβαση δεν θα μπορούσε το κτίριο να αδειοδοτηθεί για τη χρήση για την οποία προβλέπεται και θα αφορούσε ουσιαστικά μια συνηθισμένη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και όχι ένα έργο σύμφωνο με τον τίτλο του: «Ανέγερση Θεάτρου και Χώρου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Κατερίνης».

Υπενθυμίζεται, ότι,  αναμένεται εντός του 2021 και  η δημοπράτηση  του υποέργου 1  με τίτλο: «Προμήθεια και τοποθέτηση του τεχνολογικού εξοπλισμού και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις σκηνής θεάτρου» προϋπολογισμού: έργου ύψους 1.105.088 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης (Άξονας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» – («Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021») και αφορά τον τεχνολογικό εξοπλισμό της σκηνής και των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και δεν περιλαμβανόταν στην αρχική σύμβαση.

 


Μοιραστείτε το Άρθρο