Δειλία στην κάλπη! Δέν κατανοώ με ποιά κριτήρια ψηφίζουν οι τοπικές κοινωνίες.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Βασίλη Νουλέζα

Δικηγόρου -Ποινικολόγου

(28 Μαΐου 2019)

 

 

Τόν βαθύ συντηρητισμό και τα κριτήρια καταγωγής η κομματικής προέλευσης πού προηγούνται για τήν επιλογή τους στήν κάλπη που καθορίζει το μέλλον συνολικά μίας πόλης.

Κοιτάζουν με δυσπιστία οτιδήποτε καινούργιο και νεωτεριστικό. Προτιμούν την σιγουριά του «δοκιμασμένου» ανεξάρτητα από λάθη πού κόστισαν για όλους. Δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες.

Κυριαρχούν μικροπροσωπικά συμφέροντα συσχετισμοί και στενότητα αντίληψης. Επιβραβεύεται το μή χείρον βέλτιστον.

Στίς μεγάλες πόλεις υπάρχουν πολίτες πιο OPEN minds που τολμούν.

Χρειαζόμαστε πόλεις πράσινες, ανοικτές, λειτουργικές και φιλικές, με σχεδιασμό σε άμεση συνάρτηση με το περιβάλλον. Με ορθολογική διαχείριση και αξιοποίηση των χρημάτων τών δημοτών αλλά και την κονδυλίων. Χωρίς βολέματα ημετέρων και πρόταξη επιχειρηματικών συμφερόντων.

Ο Δήμος δέν είναι Business ενός ατόμου, ανήκει σε όλους.

Το ύφος, το ήθος, η ειλικρίνεια, η προσέγγιση και ο σεβασμός του δημότη, σε όλη τήν θητεία, πρέπει να είναι προτεραιότητες και σημαντικότερα όλων.

Στον Δήμο πρέπει να μετέχουν όλοι ανεξαιρέτως. Να ακούγεται η φωνή του δημότη συνεχώς. Δώστε χώρο στο ποδήλατο, στον πεζό πού ξεχάσατε.

Μην τα θυμόσασθε λίγες ημέρες πριν τίς επαναληπτικές εκλογές!

Δώστε τόπο στις νέες γενιές.

Αν κάποιος έχει εργασθεί για τήν πόλη και στην ζυγαριά βαραίνει πιο πολύ το έργο του, θα φανεί τήν ερχόμενη Κυριακή.

Να κερδίσει ο καλύτερος!

Σε μια δημοκρατική κοινωνία σεβόμαστε το αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας τής κάλπης, όμως θα εκφράζουμε δημόσια την γνώμη μας. Χωρίς υπεκφυγές, μισόλογα και περιστροφές.

Μια επαρχιακή πόλη κακοσχεδιασμένη με περιττό τσιμέντο και λάθη! Οι δημότες πληρώνουν, δικαιούνται καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στο νέο Δ.Σ. να ακούγονται χωρίς εγωισμούς οι απόψεις όλων πριν ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις.

Ας αλλάξει η αντίληψη και η κουλτούρα. Να συνδιαμορφώνεται η άποψη και απόφαση με αντικειμενικά κριτήρια. Αλλιώς η πόλη θα μείνει πίσω!

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ

ΔΙΚΗΓΌΡΟΣ


Μοιραστείτε το Άρθρο