Δελτίο τύπου: Εκδήλωση – αφιέρωμα στον συνθέτη Γιώργο Καζαντζή.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ –ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

 

Κατερίνη, 26 Φεβρουαρίου 2016

 

Δελτίο τύπου: Εκδήλωση – αφιέρωμα στον συνθέτη Γιώργο Καζαντζή.

Εκδήλωση - αφιέρωμα στον συνθέτη Γιώργο Καζαντζή

Την Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016, στις 20:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης  το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης θα παρουσιάσει εκδήλωση – αφιέρωμα, με τίτλο «Ανοιξιάτικη Ρομάντζα», στον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Καζαντζή. Το μουσικόφιλο κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον καλλιτέχνη, το έργο του και να απολαύσει μελωδίες και τραγούδια του εκτελεσμένα από τα Σύνολα Μουσικής Έκφρασης και Δημιουργίας του Μουσικού Σχολείου.

Στην εκδήλωση θα παρίσταται  και ο ίδιος ο συνθέτης Γιώργος Καζαντζής μαζί με τους συνεργάτες του Λιζέτα Καλημέρη και  Δημήτρη Ζερβουδάκη, που θα τραγουδήσουν γνωστές επιτυχίες του συνθέτη.

Ο Γιώργος Καζαντζής ζει και δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη υπηρετώντας εδώ και χρόνια, με συνέπεια, το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι. Στο ενεργητικό του έχει μέχρι σήμερα  17 προσωπικούς δίσκους και πάνω από 60 συμμετοχές σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών. Δύο από τα οργανικά του κομμάτια «Σορόκος» και «Το βαλς της ουτοπίας», έχουν συμπεριληφθεί στις παγκοσμίου φήμης συλλογές Buddha Bar 3. Πολλά  από τα τραγούδια του έχουν γίνει επιτυχίες από γνωστούς έλληνες καλλιτέχνες, ενώ οργανικές του συνθέσεις έχουν επενδύσει θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, ελληνικές και ξένες, παιδικά βιβλία και ταινίες κινηματογραφικές. Τα τελευταία χρόνια  συνεργάζεται και με την ποιήτρια Κική Δημουλά, συνοδεύοντας με τη μουσική του τις αφηγήσεις των ποιημάτων της.

Υπεύθυνοι Μουσικών Συνόλων: οι καθηγητές μουσικής: Δέσποινα Αρβανιτίδου, Δημήτρης Τασούδης

Οι πληροφορίες για τον συνθέτη Γιώργο Καζαντζή και το έργο του στηρίζονται σε υλικό που δημιουργήθηκε από τους μαθητές της Β΄ Λυκείου στο πλαίσιο του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας, με υπεύθυνο καθηγητή τον φιλόλογο Δημήτρη Κιτσούλη.

Είσοδος ελεύθερη

 
 

Copyright © Pieria.tv (Η αντιγραφή δίχως άδεια σημαίνει κλοπή)

Το περιεχόμενο τού παρόντος διαδικτυακού τόπου (site) ανήκει αποκλειστικά στην Pieria.tv και στον δημοσιογράφο Γιώργο Οικονομίδη, εκτός εάν (σπανίως μεν) γίνεται αναφορά σε άλλη πηγή. Απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, η αντιγραφή αλλά και η παραποίηση του περιεχομένου, έστω και με αναφορά στην πηγή, δίχως έγγραφη ή προφορική άδεια. (pieria.tv@pieria.tv / τηλ. 69 700 800 63 [Γιώργος])

Προτιμήστε ελεύθερα την ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Αύγουστος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31