ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΕΥΑΚ ΚΑΙ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (10-06-2022).

 

Με δελτία τύπου αποδεικνύουν η ΔΕΥΑ Κατερίνης και η Αντιπεριφέρεια Πιερίας την καθαρότητα της θάλασσας μας όπως πιστοποιήθηκαν επίσημα με αναλύσεις που έγιναν.

Δημοσιεύματα και δελτία τύπου των αντιπολιτευόμενων του Δήμου υποστήριζαν ότι λόγω βλάβης του Βιολογικού Καθαρισμού Κατερίνης τα λύματα κατέληξαν στην θάλασσα μολύνοντας την.

Με απάντηση των προαναφερόμενων υπηρεσιών δήλωσαν την καθαρότητα της θάλασσας και το ανυπόστατο των ισχυρισμών των δημοσιευμάτων για το θέμα. Λάβαμε Δελτία Τύπου με την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ανάλυσης που έγινε. Δεν λάβαμε όμως και αντίγραφο της απόδειξης της ανάλυσης με συνέπεια να αμφισβητούν κάποιοι τις αποδείξεις.

Καλό θα είναι όταν στέλνουν κάποια δελτία τύπου για ένα τόσο σοβαρό θέμα να αποστέλλουν και αντίγραφα από τά αποδεικτικά στοιχεία προς αποφυγήν παρεξηγήσεως και αμφισβήτησης.

Ακολουθούν τα δελτία τύπου της ΔΕΥΑ Κατερίνης και της Αντιπεριφέρειας Πιερίας.

 

Επίσημα αποτελέσματα για την καθαρότητα της θάλασσας

Tα  αποτελέσματα αναλύσεων των θαλάσσιων υδάτων της ευρύτερης περιοχής, πιστοποιούν με τον πιο επίσημο τρόπο την καθαρότητα των θαλασσών μας.

Αποτελέσματα αναλύσεων δειγμάτων της ΔΕΥΑ Αγιάς Ν. Λάρισας (στις 4 και 10 Ιουνίου 2022), της ΔΕΥΑ Λάρισας (στις 6 Ιουνίου 2022), καθώς και των αντίστοιχων που πραγματοποίησαν η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και η Διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Π.Ε. Πιερίας, πιστοποιούν με τον πιο επίσημο τρόπο ότι η εικόνα που παρουσιάστηκε στις θάλασσές μας κάποιες από τις προηγούμενες μέρες, δεν σχετίζεται με ρύπανση (πολύ περισσότερο δε με μόλυνση) όπως κάποιοι ανεύθυνα υποστήριξαν επιρρίπτοντας ευθύνες στη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Κατερίνης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τριών αναλύσεων των δύο ΔΕΥΑ, τα θαλάσσια ύδατα είναι εξαιρετικής ποιότητας. Η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων, έρχεται μια μέρα μετά την ανάκληση προηγούμενης απόφασης της Αντιπεριφέρειας Πιερίας η οποία είχε απαγορεύσει τη συγκομιδή μυδιών από την θαλάσσια περιοχή του Βαρικού.

«Τα αποτελέσματα των αναλύσεων αναδεικνύουν την ανάγκη κάποιοι να είναι πιο προσεκτικοί, πριν αποφασίσουν να καταγγείλουν και να επιρρίψουν ευθύνες. Αποδεικνύεται ότι οι ακτές μας, είναι κατάλληλες να υποδεχθούν για ένα ακόμη καλοκαίρι χιλιάδες επισκέπτες. Ο Δήμος θα συνεχίσει να αναβαθμίζει τις τουριστικές υποδομές, ενώ δεν πρόκειται να μείνει αδιάφορος απέναντι σε όσους επιχείρησαν ή θα επιχειρήσουν να δυσφημίσουν την περιοχή μας», δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

«Η κατάληξη της παραφιλολογίας που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ημέρες γύρω από την ποιότητα των θαλασσών μας, ας γίνει ένα μάθημα για όλους. Ας γίνει ένα μάθημα για όσους βιάζονται να υιοθετήσουν αυθαίρετες απόψεις από εκφραστές μιας άλλης εποχής. Ας γίνει ένα μάθημα και για όσους επιθυμούν να χτίσουν πολιτική καριέρα εις βάρος της τοπικής κοινωνίας. Είναι βέβαιο ότι έτσι δεν την υπερασπίζονται! Το λιγότερο που οφείλουν όλοι αυτοί είναι μια συγνώμη, όχι μόνο προς τους τουριστικούς επιχειρηματίες για τη δυσφήμιση που υπέστησαν, αλλά και προς τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ που καθημερινά δίνουν αγώνα για τη βελτίωση και τη συντήρηση των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιχείρησης Γιάννης Συμεωνίδης.

 

Σοφία Μαυρίδου: “Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι αποδεικνύουν την ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ των θαλασσίων νερών της Πιερίας”.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε συνέχεια του δελτίου τύπου που εστάλη στις 6 Ιουνίου 2022 και αφορούσε στις ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιών της Π.Ε. Πιερίας, όσον αφορά στο ζήτημα της φερόμενης ρύπανσης των θαλασσίων νερών της περιοχής μας δεσμεύτηκε να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν. Κατά συνέπεια, ενημερώνουμε τα τοπικά, αλλά και πανελλήνια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τους πολίτες και τους επισκέπτες της Πιερίας, ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων που πραγματοποίησαν η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πιερίας και η Διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Π.Ε. Πιερίας προκύππτει η ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ των θαλασσίων νερών της Πιερίας κι επιβεβαιώνεται η αρχική εκτίμηση τους.

“Αποτελεί χρέος όλων μας να προστατεύουμε τον αξιοζήλευτο πλούτο της Πιερίας μας, το φυσικό μας περιβάλλον, τις θάλασσές μας και το υψηλών προδιαγραφών τουριστικό μας προϊόν, πάντα με γνώμονα την αδιαπραγμάτευτη προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος. Η παραποίηση γεγονότων, η παραπληροφόρηση, η στηλίτευση και η στοχοποίηση τόσο των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, όσο και εμού της ιδίας ως Αντιπεριφερειάρχη κατά την άσκηση των καθηκόντων μου, αλλά και προσωπικά, ως Σοφίας Μαυρίδου, από εδώ και στο εξής δε θα γίνονται ανεκτές.”, αναφέρει χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

 

Με δελτίο τύπου τοποθετήθηκε και ο Δήμος Δίου-Ολύμπου:

Δήμος Δίου-Ολύμπου | Δελτίο Τύπου

Τις τελευταίες ημέρες απασχόλησε έντονα όλους μας το θέμα της εικόνας της θάλασσας της Πιερίας.
Στη διάρκεια αυτή και ενώ ήταν σε εξέλιξη μετρήσεις και έρευνες από υπηρεσίες και αρμόδιους φορείς, ακούστηκαν πρωτόγνωρα πράγματα για ρύπανση και μόλυνση από λύματα, με αποτέλεσμα να υποστεί δυσφήμιση και τεράστια ζημία το τουριστικό μας προϊόν.
Σήμερα τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών μετρήσεων, που βρίσκονται στις υπηρεσίες του Δήμου, δείχνουν ότι οι θάλασσές μας είναι καθαρές, χωρίς μόλυνση και μάλιστα αντιστοιχούν σε «ύδατα κολύμβησης εξαιρετικής ποιότητας».
Αυτοί που επιχείρησαν με ανεύθυνο τρόπο να προβάλλουν ένα τέτοιο θέμα «επιπόλαια», σήμερα πρέπει να επανατοποθετηθούν, με γνώμονα τα πραγματικά δεδομένα.

 

 

©www.Pieria.tv – 2022

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2022
Μοιραστείτε το Άρθρο