ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, Κατερίνη, 13 Οκτωβρίου 2014

Μοιραστείτε το Άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ –ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

Το κεντρικό μήνυμα της ημέρας

Το κεντρικό μήνυμα της ημέρας

Κατερίνη, 13 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014 στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης το αφιέρωμα στην πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού με θέμα «Ρατσισμός και διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».

Μουσικά δρώμενα

Μουσικά δρώμενα

Οι μαθητές όλων των τάξεων συμμετείχαν σε ποικίλες δράσεις με στόχο  τον προβληματισμό και την ευαισθητοποίησή τους στο θέμα της αναγνώρισης και αποδοχής του διαφορετικού. Μέσα από θεατρικά δρώμενα και αυτοσχεδιασμούς, την προβολή ταινιών μικρού μήκους, τη συζήτηση, τη σύνθεση και την παρουσίαση ενός συλλογικού μηνύματος ανά τμήμα οι μαθητές εξέτασαν μορφές διαφορετικότητας καθώς και τους μηχανισμούς λειτουργίας μιας κοινωνίας όσο αφορά την ένταξη ή την απόρριψη του ξένου στοιχείου στους κόλπους της.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των τμημάτων επέλεξαν από τα ιδιαίτερα ευρηματικά μηνύματα που παρουσιάστηκαν το κεντρικό μήνυμα  της ημέρας. Με το μήνυμα αυτό πολυμελής αντιπροσωπεία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων του Μουσικού Σχολείου συμμετείχε την Κυριακή 12-10-2014 στον αγώνα «Τρέχω για την Κατερίνη», στον οποίο βραβεύτηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ως η πολυπληθέστερη αποστολή. Ειρήνη, ισότητα, σεβασμός, ιδιαιτερότητα αλλά και ομοιότητα, ταυτότητα, αλληλεγγύη και αγάπη είναι το περιεχόμενό του μηνύματος που οι μαθητές του σχολείου μας έστειλαν προς όλους.

Ακολούθησαν αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια με τη συμμετοχή των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Κατερίνης, του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής και την αντιπροσωπεία της ομάδας μπάσκετ της πόλης μας ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΑΡΧΕΛΑΟΣ.

Μέσα από τις συλλογικές αυτές δραστηριότητες οι μαθητές βίωσαν το πνεύμα της ομαδικότητας και της αλληλεγγύης.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς, εικαστικές δημιουργίες και μουσικά δρώμενα από τα σύνολα του Μουσικού  Σχολείου Κατερίνης αφήνοντας στις ψυχές των παιδιών το γλυκό αποτύπωμα της  γνώσης, της χαράς και της ελπίδας ότι ο κόσμος στον οποίο θα ζήσουν δεν μπορεί παρά να είναι καλύτερος.

Συζητήσεις στην τάξη

Συζητήσεις στην τάξη

Αθλητικές δραστηριότητες

Αθλητικές δραστηριότητες

Παραδοσιακοί χοροί

Παραδοσιακοί χοροί

Συμμετοχή και βράβευση πολυπληθέστερης αποστολής στο Τρέχω για την Κατερίνη

Συμμετοχή και βράβευση πολυπληθέστερης αποστολής στο Τρέχω για την Κατερίνη

 “ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ”, όλη η εκδήλωση ΕΔΩ

Μουσικό Σχολείο Κατερίνης


Μοιραστείτε το Άρθρο