ΔΕΝ «ΠΕΤΑΞΕ (τελικά) ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

Ρεπορτάζ Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(21-08-2019)

 

Εξαφανίστηκαν –μου κατήγγειλαν– τα πτηνά από την νέα πλατεία Μακεδονίας (γνωστή και ως πλατεία Ευκαρπίδη) και μου μετέφεραν την ανησυχία των δημοτών.

Έγινε, μου είπαν, και καταγγελία στην Δημοτική αστυνομία, ενώ προχώρησε η πηγή μου λέγοντας ότι η απομάκρυνση των πτηνών πως έγινε από τον τέως δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη υποστηρίζοντας ότι είναι δικά του και τού ανήκουν.

Καλώς δεν υιοθέτησα την πληροφορία, απλά την μετέφερα και ήθελα να την διασταυρώσω. Με επιτόπιο ρεπορτάζ μου σήμερα, η πληροφορία επαληθεύτηκε εν μέρει, ότι δηλαδή κάποια πτηνά και ζώα τού Πάρκου Κατερίνης είναι αγορασμένα από τον ίδιο τον κύριο Χιονίδη και κατά συνέπεια μπορεί να τά πάρει άσχετα που ακόμα τά αφήνει στην διάθεση μας.

Όσον αφορά τούς κύκνους, παραμένουν στην πλατεία Δημοκρατίας ενώ μόνο ένας εξ’ αυτών μεταφέρθηκε σε κλουβί στο Δημοτικό Πάρκο λόγω ασθένειας. Ένα εξόγκωμα στο στήθος τού πτηνού είναι η αιτία μεταφοράς του για να μην έρθει σε επαφή με το νερό τής λίμνης και μολυνθεί. Στην νέα του κατοικία ο κύκνος θα έχει την ιατρική περίθαλψη έως ότου αναρρώσει για να επιστραφεί και πάλι στην πλατεία Μακεδονίας κοντά στους φίλους του. Αυτό όμως που δεν αρέσει στην νέα του κατοικία, είναι το νερό που πίνει ενώ είναι βρώμικο και γεμάτο σκουπίδια.

Συμπέρασμα είναι, ότι, τα πτηνά τής πλατείας δεν εξαφανίστηκαν όπως εικάζουν κάποιοι, αλλά παραμένουν στην θέση τους όπως η κάμερα μου τά κατέγραψε.

Αυτό που αφαιρέθηκε όμως από το Δημοτικό Πάρκο, είναι η μηχανή εκκόλαψης αυγών η οποία λένε πως ανήκει στον τέως δήμαρχο Σάββα Χιονίδη.

Πέραν τούτου, άλλο ένα ζήτημα δημιουργείται στην συγκεκριμένη πλατεία Μακεδονίας. Σύμφωνα με τον κηπουρό που επιμελείται τους κήπους τής πλατείας, μέσα σε μία εβδομάδα -απ’ ότι μού είπε- βρήκε τουλάχιστον δέκα περιστέρια νεκρά δίχως να γνωρίζει την αιτία που πεθαίνουν τά πουλιά. Εάν πρόκειται ή όχι για κάποια ασθένεια πουλερικών θα πρέπει να ερευνηθεί από την Υγειονομική υπηρεσία τού Δήμου για τυχόν περαιτέρω εξάπλωση.

************************

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…!

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο