ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΙΟΝΙ

Μοιραστείτε το Άρθρο

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 10 Ιανουαρίου 2017)

Έπρεπε να αφήσω για λίγο την θαλπωρή του σπιτιού και να βγώ στους δρόμους της Κατερίνης, έτσι για να διασταυρώσω τις καταγγελίες που γίνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον Δήμο Κατερίνης που αδιαφορεί να κρατήσει καθαρούς τους δρόμους από το χιόνι και τον πάγο, χάριν των οδηγών και των πεζών που χρησιμοποιούν τους δρόμους και τά πεζοδρόμια.

Κάποιοι κεντρικοί δρόμοι ήταν καθαροί από το χιόνι, και αυτό διότι η κυκλοφορία των οχημάτων έκανε καλά την δουλειά. Παράπλευροι δρόμοι όμως, με κατοίκους ενός κατώτερου… θεού, παραμένουν στο χιόνι και τον κίνδυνο να γλιστρήσουν οι πεζοί. Ο Δήμος άφαντος, ανύπαρκτος, αδιάφορος στο να ρίξει λίγο αλάτι στον πάγο.

Σε Δελτίο Τύπου όμως που μας απέστειλε ο Δήμος, γράφουν μεταξύ άλλων: “Όπως επισημάνθηκε, σήμερα, οι 9 αλατιέρες και τα 3 βυτιοφόρα με αλατόνερο του Δήμου, έδωσαν έμφαση στο δακτύλιο της πόλης, σε οδούς, που οδηγούν σε υπηρεσίες, όπως π.χ. το ΙΚΑ ή σε εγκαταστάσεις παραγωγικών φορέων και εν συνεχεία σε μικρότερους δρόμους”. Εάν όμως “οι 9 αλατιέρες και τα 3 βυτιοφόρα με αλατόνερο του Δήμου” άφησαν πίσω τους και πάλι χιόνι και πάγο, τότε ή δέν πέρασαν ή κάτι δέν κάνουν σωστά.

Στο μόνο που ακούστηκε ο Δήμος, ήταν το περιβόητο Πάρκο των Χρωμάτων, όπου και σπατάλησε πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ για την προβολή του.

Σήμερα όμως και αυτό το Πάρκο θυμίζει τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του 2004, όπου μετά το πέρας των αγώνων εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους.

Έτσι και το ακριβοπληρωμένο από τους δημότες Πάρκο, εγκαταλείφθηκε στο έλεος του χιονιά. Οι διάδρομοι που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες, είναι μέσα στον πάγο για την ολισθηρότητα, με το χιόνι να τους σκεπάζει και να γίνεται παγίδα περισσότερο σε ηλικιωμένους που εάν σκοντάψουν και πέσουν, θα πάνε από… πέσιμο.

Ούτε “Ο κύκλος των θαυμάτων” ούτε “Το μαγεμένο δάσος” του Σάββα Χιονίδη κατάφερε να κρατήσει το Πάρκο καθαρό. Τα χιόνια έκαναν την δουλειά τους.

Τα συντριβάνια παγωμένα, και αυτό είναι η φυσική συνέπεια του χειμώνα. Δεν μεμφόμαστε κανέναν.

Αυτό που δεν δικαιολογούμε όμως είναι η αδιαφορία του Δήμου να καθαρίσει τους διαδρόμους του Πάρκου τουλάχιστον. Πέραν τούτου, εάν κάποιος συμπολίτης μας πέσει λόγω της ολισθηρότητας, και τραυματιστεί, εάν μηνύσει τον Δήμο Κατερίνης θα αποζημιωθεί; Τί γνώμη έχει ο δήμαρχος περί τούτου;

www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο