ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΕΓΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

Δήμος Κατερίνης

Γραφείο Τύπου

04-04-2016ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 1ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΕΓΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Σάββας Χιονίδης: «Σημαντικό έργο στον τομέα της πρόνοιας, το οποίο βελτιώνει την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής των ατόμων με αναπηρίες»

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανέγερσης από τον Δήμο Κατερίνης τριών Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και παράλληλα επέκτασης-βελτίωσης του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρίες, στο χώρο της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, στην ενότητα επέκτασης του Καπνικού Σταθμού.

Πιο συγκεκριμένα, η υλοποίηση του έργου, το οποίο έγινε για τον Σύλλογο Γονέων ΑμεΑ και τη Μέριμνα Παιδιού με ενδιάμεσο φορέα τον Δήμο Κατερίνης αναμένεται να συμβάλει στην αυτόνομη και ενεργή διαβίωση των ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον.

Το έργο προϋπολογισμoύ 2.200.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, ενώ σε εξέλιξη είναι ο διαγωνισμός για την προμήθεια του εξοπλισμού ( έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, όργανα εργοθεραπείας κ.α.).

Η πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα δομή ολοκληρωμένης κοινωνικής υποστήριξης, θα έχει τη δυνατότητα να παρέχει Στέγη σε 12 άτομα ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα των γονέων ατόμων με αναπηρίες, που σχετίζεται με την διασφάλιση της διαβίωσης των παιδιών τους,  όταν οι ίδιοι δεν θα μπορούν πλέον να φροντίσουν για αυτήν.

Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο στον τομέα της πρόνοιας, που θα δώσει διέξοδο στα άτομα με αναπηρίες και στις οικογένειές τους και το οποίο έρχεται να προστεθεί στη λειτουργία (από τον περασμένο Σεπτέμβριο), του Ειδικού Σχολείου στη Γανόχωρα, του Γυμνασίου και του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Θέλω να διαβεβαιώσω τις οικογένειες των ΑΜΕΑ, ότι σε συνεργασία με την Μέριμνα Παιδιού και τον Σύλλογο Γονέων ΑμεΑ κινούμαστε καθημερινά και μεθοδικά για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες».

Οι Στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης αναμένεται να παρέχουν στους φιλοξενούμενούς της:

-Υγιεινή, άνετη και ασφαλή διαβίωση, σε στέγη κατασκευασμένη σύμφωνα με τις οριζόμενες τεχνικές προδιαγραφές για την κάλυψη των ειδικών αναγκών του φιλοξενούμενου.

– Δυνατότητα αυτοεξυπηρέτησης και αυτοπροστασίας με την ανάπτυξη των απαραίτητων τεχνικών βοηθημάτων – εξαρτημάτων στον χώρο φιλοξενούμενου, που επιτρέπουν την αυτόνομη διαβίωσή του.

-Διασφάλιση τροφής από τον ίδιο τον φιλοξενούμενο με επί τόπου παρασκευή ή άλλο εναλλακτικό τρόπο.

-Ιατρική στήριξη με περιοδική παρακολούθηση από γιατρούς ειδικοτήτων σχετικών με τις αναπηρίες των φιλοξενουμένων.

-Φροντίδα με την εισαγωγή σε κατάλληλο νοσηλευτικό ίδρυμα ή άλλες υπηρεσίες όταν παρίσταται ανάγκη.

– Κοινωνική και ψυχολογική στήριξη μέσα από διάφορα προγράμματα που στοχεύουν στην ψυχική και κοινωνική αποκατάσταση των φιλοξενουμένων.

– Διασύνδεση με δίκτυο προγραμμάτων που αφορούν την επαγγελματική και κοινωνική αποκατάσταση των Ατόμων.

 ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Η κατασκευή των τριών (3)στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης αφορά διώροφο κτίριο: ισόγειο και α’ όροφο κατοικίας με τμήμα υπογείου και στέγη. Κάθε κατοικία σχεδιάστηκε έτσι ώστε να ικανοποιούνται όλες οι απαιτούμενες σύγχρονες προδιαγραφές.

Επιπλέον, στο υφιστάμενο κτίριο, στο οποίο λειτουργεί Μικτό Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με αναπηρίες  προστέθηκε μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων εμβαδού Ε=318,57τ.μ. και έγιναν εσωτερικές διαρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν στην καλύτερη λειτουργία του κέντρου και στην αύξηση της δυναμικότητάς του. Ο όγκος της προσθήκης είναι 1337,99μ3.

Στον περιβάλλοντα χώρο φυτεύτηκαν 40 δέντρα και δημιουργήθηκαν οι απαιτούμενες θέσεις στάθμευσης.

 

 www.Pieria.tv

Pieria.Tv 3 - Copy

 

 

 

 


Μοιραστείτε το Άρθρο

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment