ΔΙΑΤΑΓΗ 5μηνης ΑΡΓΙΑΣ ΣΤΟΥΣ κ.κ. ΧΙΟΝΙΔΗ ΚΑΙ ΙΤΣΙΟ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΚΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ κ. Ι. ΣΑΒΒΑ;

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(28/12/2017)

 

Ίσως δεν είναι γνωστό στους δημότες τής Κατερίνης αλλά ο δήμαρχος μας κος Σάββας Χιονίδης και ο πρώην αντιδήμαρχος κος Γεώργιος Ίτσιος καταδικάστηκαν από το Α’ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης, στις 3 Φεβρουαρίου 2017, σε 5μηνη φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος η οποία είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα λόγω του προτέρου εντίμου βίου τους.

Η ποινή όμως όριζε και αργία πέντε μηνών στον καθένα, κάτι που δεν εκτελέστηκε έως τώρα.

Στις 20 Οκτωβρίου 2017, δηλαδή πρίν 2 μήνες περίπου, επιδόθηκε Έκθεση, με αριθμό 2668, στον Ελεγκτή Νομιμότητας και Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κ. Ιωάννη Σάββα, με ακριβές αντίγραφο της από 03-02-2017 ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗΣ αριθμ. 433/2017, να θέσει (σύμφωνα με την διάταξη τού άρθρου 236 παρ. 2 του Ν.3852/2010) σε αργία τούς καταδικασθέντες τελεσίδικα κατηγορούμενους, τον δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη και τον πρώην αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Ίτσιο, οι οποίοι καταδικάστηκαν για παράβαση καθήκοντος (υπόθεση που δεν έκλειναν τις καφετέριες με την ηχορύπανση που έκαναν και συνέβαλλαν αμφότεροι οι καταδικασθέντες στον οικονομικό πλουτισμό των καταστηματαρχών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο).

Ερωτώ λοιπόν: Κύριε Ι. Σάββα υποχρεούστε μέσα σε πέντε (5) ημέρες από την επίδοση τής Έκθεσης (20 Οκτωβρίου 2017), να θέσετε σε αργία τους καταδικασθέντες, σύμφωνα με την Έκθεση Επίδοσης; Τελειώνει ο Δεκέμβριος και δεν εκτελέσατε έως τώρα την εντολή. Υπάρχει μήπως «παράθυρο» για 3μηνη έρευνα (καθυστέρηση) την οποίαν ίσως και κάνετε χρήση, και αν ναι γιατί το κάνετε; Δηλαδή εάν κάνετε χρήση του 3μήνου, το αργότερο μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2018 θα πρέπει να τεθούν σε 5μηνη αργία οι καταδικασθέντες;

Μήπως όμως παραλείψατε κύριε Σάββα την εντολή; Εάν ναι, μήπως διαπράτετε το αδίκημα παράβασης καθήκοντος, με ότι αυτό συνεπάγεται; Αληθεύει ότι για την καθυστέρηση σας αυτή σας εστάλη και εξώδικο από δικηγόρο για παράβαση καθήκοντος; Μήπως όμως οι καταδικασθέντες άσκησαν ένδικο μέσο στην αρμόδια επιτροπή και «πάγωσε» η αργία; Καλό θα είναι να το γνωρίζουμε και αυτό.

Σε άλλη περίπτωση, δικαιούνται να γνωρίζουν οι δημότες τής Κατερίνης εάν θα έπρεπε να εκτελεστεί άμεσα η απόφαση, διότι εάν θα ήταν (από τον Οκτώβριο) σε αργία ο δήμαρχος μας, οι αποφάσεις του και οι υπογραφές του έως και σήμερα θα έχουν άραγε ισχύ ώς Δημοτική αρχή;

Το ζήτημα τούτο θα το δούμε και πάλι…

 

©www.Pieria.tv – 2017

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2017
Μοιραστείτε το Άρθρο