ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΚΟΠΗΣ ΧΟΡΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv  (09-05-2020)

 

Το ρεπορτάζ μου με τίτλο «ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΚΟΠΗ ΧΟΡΤΩΝ», ήταν αιτία να εγείρει κάποιες αντιδράσεις από εργάτες τού συνεργείου.

Το ρεπορτάζ υποστήριξε ότι το συνεργείο καθαρισμού, που είναι εργολαβικό, δηλαδή δεν ανήκει στον Δήμο αλλά έχει σύμβαση εργασίας, αποτελείτο από αλλοδαπούς Αλβανούς και πιθανόν Πακιστανούς.

Τηλεφώνημα σημερινό που μου έγινε από εργάτες του συνεργείου μου δήλωσαν ότι είναι Έλληνες και ντόπιοι, πέραν των Αλβανών εργατών που υπάρχουν στο συνεργείο. Μου ζητήθηκε δε να αποκαταστήσω την ανακρίβεια όπως και το κάνω σεβόμενος την δημοσιογραφική δεοντολογία.

Σκοπός του ρεπορτάζ ήταν, είναι και πάντοτε θα είναι σε κάθε ρεπορτάζ μου, το συμφέρον του τόπου μας γι’ αυτό και εστίασα στο επίμαχο ρεπορτάζ σε εργάτες Έλληνες και ντόπιους που θα πρέπει ο Δήμος να προτιμάει και όχι αλλοδαπούς (άσχετα που ανήκουν σε εργολάβο και όχι στον Δήμο), δίχως φυσικά να μέμφομαι κάποιους αλλοδαπούς όταν και εάν είναι νόμιμοι και φορολογούμενοι στον τόπο μας. Η διευκρίνηση αυτή θεωρείται απαραίτητη, τόσο για τους φίλους Έλληνες εργάτες όσο και από μέρους μου.

Η πληροφορία περί Αλβανών εργατών υπήρξε από άνθρωπο του συνεργείου που συνομίλησα μαζί του ενώ άλλη πηγή μού έκανε λόγο και για Πακιστανούς και επειδή δεν μπόρεσα να το διασταυρώσω γι’ αυτό και το πιθανολόγησα, γράφοντας και για «πιθανόν Πακιστανούς». Το θέμα τής ασφαλιστικής κάλυψης των εργαζομένων ας το ερευνήσουν οι αρμόδιοι, εφόσον και για την ασφάλεια τους ενδιαφέρθηκα, κάτι που ίσως…

Πάντως, για να υπάρξει τέτοιο εξωτερικό συνεργείο εργολάβου, θα πρέπει να υπογραφεί σύμβαση έργου και την υπογραφή την βάζει ο αντιδήμαρχος Πρασίνου. Υπήρξε τέτοια υπογραφή και από ποιόν αντιδήμαρχο εφόσον ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Ευάγγελος Κήπου αντικαταστάθηκε; Υπέγραψε ο κύριος Κήπου ή ο νέος αντιδήμαρχος;

Τέλος, λυπάμαι για την όποια αναστάτωση δημιουργήθηκε από το φωτογραφικό υλικό, αλλά, η λήψη έγινε προσεκτικά δίχως να παρουσιάζονται πρόσωπα ευδιάκριτα. Κανένα λοιπόν πρόβλημα, και πάντοτε Έλληνες ντόπιοι στις εργασίες τού τόπου μας διότι υπάρχει ανάγκη πρώτα στους εντόπιους συντοπίτες μας, γι΄αυτό εξ’ άλλου και πασχίζουμε.

 

©www.Pieria.tv – 2020

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2020
Μοιραστείτε το Άρθρο