ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΓΝΩΜΗ;

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (04-09-2020).

 

Απολογήθηκα την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020 στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας με την κατηγορία «υπόπτου για υποκίνηση σε βία».

Άνδρες της Ασφάλειας Κατερίνης με συμβατικό αυτοκίνητο μου παρέδωσαν τον φάκελο της κλήσης μου σε προκαταρκτική εξέταση για τις 25 Αυγούστου 2020, ενώ πήρα αναβολή για τις 2 Σεπτεμβρίου προκειμένου να απολογηθώ!!!

Ας δούμε λοιπόν τι προέκυψε!

Ρεπορτάζ μου στις αρχές Μαΐου 2020 που αφορούσε μαρτυρία γυναίκας για κάποιους μετανάστες (παράνομοι προφανώς) όπου ολόγυμνοι μετά τα μεσάνυχτα στην Κατερίνη καλούσαν γυναίκα από το παράθυρο της να βγει έξω για να…(;), και ενώ η κόρη του θύματος ανάρτησε το συμβάν στην σελίδα της στο Facebook, και καλέστηκε από τον εισαγγελέα για κατάθεση, έδωσε και τηλεφωνική συνέντευξη στην Pieria.tv, (δείτε το ρεπορτάζ ΕΔΩ).

Ως δημοσιογράφος ασχολήθηκα με την είδηση αυτή και δημοσίευσα το συμβάν εφόσον και η αστυνομία καλέστηκε ψάχνοντας μέσα στην νύχτα να βρει τους δράστες. Κάτι όμως από το ρεπορτάζ μου ενόχλησε κάποιους (ή βρήκαν την ευκαιρία να…) και μέσω της ΓΑΔΑ (Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής) όπου και σχηματίστηκε δικογραφία, ζητήθηκε από τον εισαγγελέα Κατερίνης να με καλέσουν σε απολογία ως ύποπτο σε προκαταρκτική εξέταση στην Ασφάλεια Κατερίνης με την κατηγορία «Δημόσια Υποκίνηση Βίας ή Μίσους», επειδή έκανα το δημοσιογραφικό μου καθήκον με ρεπορτάζ!!!

Μακριά από εμένα τυχόν δόλος και πρόθεση για πρόκληση βίας ή μίσους κατά ανθρώπων.

Εξ’ άλλου, όλα μου τα ρεπορτάζ είναι υπογεγραμμένα από εμένα με το όνομα μου, την φωτογραφία μου, το τηλέφωνο επικοινωνίας μου και κάθε άλλο στοιχείο που μπορούν οι Αρχές να με εντοπίσουν. Δεν γράφω ποτέ ανώνυμα «εκ του ασφαλούς». Αυτό λέει πολλά για το άτομο μου και το δημοσιογραφικό μου λειτούργημα (και ουδόλως επάγγελμα).

Επίσης, ζητούν από τον κο Εισαγγελέα όπως εξετάσει το ενδεχόμενο άσκησης ποινικής δίωξης εναντίον μου(!!!), για ενδεχόμενη παράβαση του άρθρου 190 Ποινικού Κώδικα «Απειλή διάπραξης εγκλημάτων» ή και του Ν. 927/1979 κλπ.

Εντύπωση όμως μου κάνει, ότι, διώκουν έναν δημοσιογράφο ασήμαντο που «δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του», και πιθανόν να κρύβεται από πίσω με καταγγελία τοπικός ή τοπικοί παράγοντες εφόσον ασχολούμαι αποκλειστικά με τοπικά θέματα του Νομού Πιερίας και μόνο (σε μικρή έκταση δηλαδή), και καυτηριάζω τα κακώς κείμενα των αιρετών μας. Θα το βρούμε όμως αυτό στην πορεία των εξελίξεων…

Μπορούν κάλλιστα στην Ελλάδα, πολιτεία και Αστυνομία, να μας «τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί» από μια και μόνο λέξη μας εάν το θέλουν (όπως γίνεται και στα δικτατορικά καθεστώτα), να μας εξοντώσουν οικονομικά (με τα δικαστικά έξοδα και τα πρόστιμα) και να λερώσουν το κατάλευκο Ποινικό Μητρώο μας, και όλο αυτό επειδή ως δημοσιογράφος έκανα το καθήκον μου και δημοσίευσα το γεγονός, ενώ ποτέ στην ζωή μου και μέχρι τώρα στα 60 μου χρόνια δεν είχα «πάρε-δώσε» με την δικαιοσύνη.

Η δίωξη μου, καταπατεί πιστεύω το αναφαίρετο Συνταγματικό μου δικαίωμα για ελεύθερη έκφραση και δημοσιογραφικό λειτούργημα. Τέτοιες διώξεις δημοσιογράφων (μικρών ή μεγάλων) σίγουρα παίρνουν μεγάλη έκταση και εκτός Ελλάδος. Να είναι βέβαιοι κάποιοι…!

Μήπως απώτερος σκοπός αυτών που μας κυβερνούν είναι η φίμωση μας και η τρομοκράτηση μας στο να πάψουμε να μιλούμε και να κάνουμε αναφορά σε τυχόν εγκληματικά στοιχεία της λαθρομετανάστευσης; Τους θέλουν όλους στην χώρα μας άσχετα την εγκληματικότητα κάποιων ή πολλών εξ αυτών; Θέλουν οι κυβερνώντες να «πατήσουν τον Έλληνα στον σβέρκο» και να υποστηρίζουν κάποιους δήθεν «πρόσφυγες»; Δεν αναφέρομαι φυσικά και ούτε υπονοώ τους πραγματικούς πρόσφυγες όπου ξέρει ο φιλότιμος και φιλόξενος Έλληνας να τους αγκαλιάσει και να τους βοηθήσει. Τους ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ πολέμου όμως και όχι κάθε λαθροεισβολέα μετανάστη που αποφάσισε μια ωραία πρωΐα να εγκαταλείψει παράνομα την χώρα του και να εισβάλει επίσης παράνομα στην δική μου χώρα με την ανοχή και τις ευλογίες των κυβερνήσεων μας και των διαφόρων ανθελληνικών ΜΚΟ.

Εάν όντως κάνω διάκριση μεταξύ πραγματικών ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ πολέμου και λαθρομεταναστών, και εάν αγαπώ ή όχι τους ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, το βλέπουμε και στο ρεπορτάζ μου αυτό -τον Απρίλιο του 2016- με την αντιμετώπιση που είχα σε οικογένεια ΣΥΡΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, όπου και γίναμε φίλοι τελικά. Κανείς λοιπόν, όσο ψηλά και να βρίσκεται, δέν μπορεί να με κατηγορήσει ως “υποκινητή μίσους και βίας”.

Δείτε το λίνκ ΕΔΩ ή το παρακάτω βίντεο από το 4:40”.

Όταν ο φίλος μου Αλί είδε το βίντεο στο YouTube, μου έγραψε τα εξής:

Δυστυχώς οι κυβερνήσεις μας δεν αφουγκράζονται τις ανησυχίες και προβληματισμούς τού Ελληνικού λαού (την πλειοψηφία τουλάχιστον του λαού εφόσον υπάρχουν και Έλληνες «ωχαδελφιστές» που δέν ενδιαφέρονται) για την απρόσμενη κατάσταση που επήλθε στην χώρα μας από τους απαράδεκτους χειρισμούς των πολιτικάντηδων στο θέμα της λαθρομετανάστευσης. Βλέπετε, προσπαθώ να βρω για το κείμενο μου τις κατάλληλες λέξεις εφόσον θέλουν κάποιοι να μας τρομοκρατήσουν με διώξεις για να μήν μπορούμε να εκφραστούμε ελεύθερα και αβίαστα διότι κινδυνεύουμε πλέον στην Ελλάδα από λογοκρισία μίας έστω λέξης που δέν θέλουν να γραφτεί, με το πρόσχημα νόμου για δήθεν ρατσισμό, προσβολή κλπ.

Με τον συνήγορο μου Βασίλη Νουλέζα μπροστά στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, έτοιμος για την απολογία μου.

Ο συνήγορος μου, που παραστάθηκε στην απολογία μου, κος Βασίλης Νουλέζας, έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook τα εξής:

Απολογήθηκε ο Δημοσιογράφος Γιώργος Οικονομίδης-Διαχειριστής του Pieria.tv για υποκίνηση φυλετικού μίσους.

Σήμερα απολογήθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Κατερίνης στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε ο κ Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κατερίνης ως ύποπτος τέλεσης της παράβασης πράξεων Άρθρου 1 παρ 1Ν 927/79 όπως τροποπ. με τον Ν4285/14 και Ν4491/17 που του αποδίδονται ο γνωστός Δημοσιογράφος διαχειριστής της Pieria tv κ. Γεώργιος Οικονομίδης ήτοι για υποκίνηση η προτροπή φυλετικού μίσους.

Η κατηγορία αφορά αναδημοσίευση ανάρτησης καταγγελίας μιας νεαρής γυναίκας κατοίκου Κατερίνης για χυδαία πρόκληση της μητέρας της, μεταμεσονύκτιες ώρες τον Μάιο 2020 στην περιοχή Κολυμβητηρίου της Κατερίνης, από 7 γυμνούς αλλοδαπούς που φιλοξενούνται σε δομή Προσφύγων που δεν εντοπίσθηκαν ωστόσο από την Αστυνομία που έσπευσε επί τόπου.

Ο επί 30 έτη και πλέον έγκριτος Δημοσιογράφος κ Γ. Οικονομίδης αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται ως αβάσιμες, άδικες και ανυπόστατες και υπέβαλλε προς τούτο μακροσκελές ΥΠΟΜΝΗΜΑ αρνούμενος κάθε πρόθεση τέλεσης της κατηγορούμενης πράξης με τον συμπαραστάντα Συνήγορο υπεράσπισης του Δικηγόρο κ. Βασίλειο Νουλέζα αντικρούοντας τις άδικες πράξεις που του αποδίδονται.

Διευκρίνισε τον δεδομένο, απεριόριστο σεβασμό του για τους πολιτικούς Πρόσφυγες και νόμιμους μετανάστες που διαμένουν στην Ελλάδα και κατέθεσε επεξηγηματικά ότι θεώρησε αληθή, πραγματική την ανακτηθείσα στο Facebook καταγγελία που αναδημοσίευσε από δημοσιογραφικό καθήκον με σύντομο σχολιασμό και σεβασμό στον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, χωρίς καμία απολύτως πρόθεση διαχωρισμού η διάκρισης σε βάρος διαφορετικής προέλευσης η καταγωγής ανθρώπων για ένα ζήτημα που έχει συμβεί επανειλημμένα και προκαλεί δικαιολογημένα την ανησυχία της ελληνικής κοινωνίας.

Αυτά έγραψε ο κύριος Νουλέζας όπου ανταποκρίνονται πλήρως στο απολογητικό μου υπόμνημα. Το εξοργιστικό κατ’ εμέ και η απογοήτευση μου που επέρχεται από τις διώξεις αυτές, εφόσον είναι ηλίου φαεινότερο ότι διώκονται φιλήσυχοι και νομοταγείς Έλληνες πολίτες σε αντίθεση με τους παράνομους μετανάστες με ποινικά αδικήματα (όπως οι πρόσφατες επιθέσεις (πάλι) Πακιστανών σε Έλληνα στην Κρήτη που τους έκανε παρατήρηση για την (και πάλι όπως στην Κατερίνη) σεξουαλική παρενόχληση που έκαναν σε γυναίκα) τους άφησαν ελεύθερους με περιοριστικούς όρους!

Δείτε πώς περιγράφει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος το συμβάν με τους Πακιστανούς στην Κρήτη, και ας μου πούνε οι “διώκτες” μου πού υπάρχει στο δικό μου ρεπορτάζ κατηγορία «υπόπτου για υποκίνηση σε βία».

Το δικό μου «αδίκημα» που δεν στοιχειοθετείται, το «δένουν» με έως 20.000 ευρώ πρόστιμο και έως 3 χρόνια φυλακή, εάν καταφέρουν τελικά να με… «δέσουν»!

Δείτε επίσης τους ανθρώπους που έφεραν στην Ελλάδα οι κυβερνώντες, και επιβάλλουν διώξεις σε όσους Έλληνες κάνουμε αναφορά σε τέτοιου είδους περιστατικά.

Τέλος, έχοντας και την Αυστραλιανή υπηκοότητα, σκέφτομαι κάποιες φορές γιατί άραγε παραμένω στην Ελλάδα της αδικίας και των διώξεων…!

Εάν όμως φύγουν και οι εναπομείνασες δυνατές φωνές, τότε η χώρα μας θα εξακολουθήσει τον κατήφορο δίχως αντίσταση. Να γιατί παραμένω στην γενέτειρά μου και υπηρετώ ως δημοσιογράφος (αμισθί και αφιλοκερδώς) την αλήθεια.

Αυτά για τώρα…

************************

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…!

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

 

©www.Pieria.tv – 2020

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2020-2021
Μοιραστείτε το Άρθρο